Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Bright ideas software

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Bill . Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Pak στις 20-05-2009, 15:37. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-05-2009, 22:58 50748

    Bright ideas software

       Ανοίγω το Θέμα software ideas μιας και όλη μας κάποια στιγμή θα θέσαμε το ερώτημα στον εαυτό μας :  "Να κάνω ένα πρόγραμμα αλλά τι πρόγραμμα ?"
    "Να κάνω ένα site αλλά τι site ? " .Έτσι λοιπόν και εγώ εδω και χρόνια ψάχνω την ιδέα την μοναδική την προτότυπη την .... την....!Υπάρχει κανα καλό site με ανάλογα θέματα ? Θέματα και ιδέες που δεν έχουνε υλοποιηθεί και υπάρχει παρθένο έδαφος ? Ελεύθερα θα ήθελα διαβάσω διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα Bright Software ideas.

    select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  •  16-05-2009, 03:18 50749 σε απάντηση της 50748

    Απ: Bright ideas software

    συγνωμη κι ολας αλλα πιστευεις οτι ηπαρχουν ατομα που θα ειχαν την την την οπως λες ιδεα για κατι τετοιο και θα την μοιραζοταν? ποσο μαλιστα αμα μπορουν οι ιδιοι να το φτιαξουν?

    ευτα ειναι πραγματα που μεσα σε μια τυχαια γνωριμια μπορει να βρεις καποιον να εχει μια καλη ιδεα αλλα να μην ξερει πως να την φτιαξει και ερχεσε εσυ και του δινεις την λυση.

    ή πολυ απλα στην καθημερηνοτιτας σου σκευπτεσαι τη θα μπορουσες να κανεις (παραδειγμα λογισμικο) ωστε να κανεις την ζωη σου καλητερη-ευκολοτερη και πως θα μπορουσες να κερδισεις χρημα απο αυτο? 

    και μπορει εκει που πινεις τον φραπε σου να σου ερθει η τρελη ιδεα. τωρα οσο και να πιεζεσαι δεν νομιζω να καταφερεις κατι, τζαμπα χρονος, χαλαρωσε και θα ερθει αμα ειναι να ερθει.

    παντος καποια σελιδα να γινοντε τετοιες συζητησεις δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου, σοβαρες ιδεες και κενοτομιες δεν πιστευω οτι θα δω ετσι απλα να πλανοντε στο google. Wink

    καλη τυχη παντος φιλε απο την καρδια μου. και αμα πλουτισεις δοσε και σε μας τιποτα μετα Big Smile


    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  16-05-2009, 10:48 50750 σε απάντηση της 50749

    Απ: Bright ideas software

    Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Είμαι και εγώ fan της αντίληψης οτι μια καλή ιδέα πρέπει να δημοσιοποιείται. Η υλοποίησή της και το timing έχει σημασία, όχι το να μεινει κρυφή. Εχω δει πολλούς που κρατούσαν "κρυφές" ιδέες και ποτέ δεν κατάφεραν να πλουτίσουν από αυτές. Δεν ξέρω βέβαια τι έχει γίνει με αυτούς που είχαν "φανερές" ιδέες, οπότε η αλήθεια είναι οτι δεν μπορώ να πιστοποιήσω 100% αυτό που πρεσβεύω.

    Για να του δώσω ένα kickstart: Εδώ και χρόνια ήθελα να κάνω κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανα λόγω έλλειψης resources (χρημάτων, χρόνου) και ίσως ποτέ να μην το κάνω: 

    Εν ολίγοις, το πλάνο ήταν να δημιουργηθεί ένα virtual windowshopping experience. Επιλέγεις ένα κεντρικό δρόμο (π.χ. Ερμού), και εξαπολύεις έμπειρο φωτογραφο ο οποίος ξέρει πώς να φωτογραφίζει βιτρίνες. Φωτογραφίζει όλες τις βιτρίνες των καταστημάτων, έχοντας φυσικά ενημερώσει τους καταστηματάρχες. Ταυτόχρονα συλλέγεις μεταπληροφορία για τα είδη που παρουσιάζονται στη βιτρίνα (μάρκες, τιμές, άλλα χρώματα). Ας δεχτούμε οτι αρχικά το κάνουμε μόνο για γυναικεία ρούχα, λόγω της φύσης των βιτρινών να έχουν λίγα και ευδιάκριτα κομμάτια.

    Φτιάχνεις ένα εύκολο interface στο οποίο μπορεί να πλοηγηθεί καθε υποψήφια πελάτισσα (πόσες γραμματείς από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, π.χ., σερφάρουν κάθε πρωι στο ιντερνετ; :) ) και δημιουργείς ένα enhanced περιβάλλον (flash, silverlight, whatever) οπου η μεταπληροφορία εμφανίζεται την ώρα που βλέπει το shot της βιτρίνας. Ο επισκέπτης ουσιαστικά κινείται σε ένα virtual δρομο βλεποντας βιτρίνες που φωτογραφήθηκαν το πολύ την προηγούμενη εβδομάδα. Εχει μπροστά του λοιπόν όλη την Ερμού, χωρίς να χρειάζεται να κατέβει σε αυτή. Οι δυνατότητες για προσφορές σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες, ή για αγορές, δημιουργούνται αυτονόητα.

    Πώς βγάζεις λεφτά; Κλείνεις συμφωνίες με τους καταστηματάρχες για μικρά εκπτωτικά αν οι πελάτες αγοράσουν κάτι που θα έχουν δει από το site (με promo codes ή άλλο τρόπο) και πιθανόν εξασφαλίζεις και εσύ ένα ποσοστό - δουλεύει μονο αν ο καταστηματάρχεις κάνει δουλεια. Η, ζητάς ένα ποσό για να έχει το δικαίωμα ο καταστηματάρχης να σε φωνάζει για επαναφωτογράφηση μόλις αλλάξει τη βιτρίνα σου καί όχι όποτε εσύ προγραμματίζεις να πας.

    Και πολλές άλλες μικροιδέες πάνω σε αυτό το concept, τις οποιες δεν αναφέρω τώρα γιατί είναι out of scope σε αυτό που θέλω να πω. 

    (Οκ, λοιπον κάποιος είχε μια παρόμοια ιδέα και υλοποίησε το www.ermou.gr. Καμία σχέση όμως :) )










    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  16-05-2009, 12:52 50751 σε απάντηση της 50748

    Απ: Bright ideas software

    Ωχ!! Μ' αυτή την ερώτηση κινδυνεύεις ν' ακούσεις τ' απωθημένα Crying του καθενός! Προτού, λοιπόν, καταθέσω τα δικά μου, θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Κατ' αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα κίνητρά σου. Θέλεις να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο, ν' αποκτήσεις φήμη ή να βγάλεις πολλά χρήματα; Καμία από αυτές τις τρεις επιδιώξεις δεν είναι κατώτερη από την άλλη. Το ιδανικό, βέβαια, είναι όλ' αυτά να συμπέσουν! Κομματάκι δύσκολο βέβαια... Για να τα πιάσουμε, όμως, με τη σειρά.

    Αν υπάρχει το όνειρο αυτό το ξέρεις μόνον εσύ γιατί βγαίνει από μέσα σου. Η αφεντιά μου ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Αυτό που εδώ και μια δεκαετία θέλω να κάνω είναι να μοντελοποιήσω τον ελληνικό αγροτικό τομέα. Τεράστιο project, που δεν περιλαμβάνει μόνο τα οικονομικά μεγέθη. Το πραγματικό challenge είναι τα βιολογικά! Φαντάσου: Να ξεκινήσεις από το έδαφος, τα χημικά χαρακτηριστικά και τη δομή του. Να συλλέξεις στατιστικά δεδομένα για το τι καλλιεργείται και που. Να υπολογίσεις ανάγκες σε νερό και θρεπτικά συστατικά. Να φτιάξεις μοντέλα που θα σου υπολογίζουν το ύψος της παραγωγής κ.λπ. Μετά πιάσε την κτηνοτροφία. Φτιάξε μοντέλα διατροφής ζώων σε εθνικό επίπεδο. Κάνε feed allocation στους διάφορους κλάδους. Εκτίμησε το προσδοκώμενο ύψος παραγωγής. Α! Μη ξεχάσεις τους συντελεστές παραγωγής (κεφάλαιο, εργασία, γη, τεχνολογία). Συμπεριέλαβε στο μοντέλο σενάρια αγροτικής πολιτικής. Και τέλος, το κερασάκι: Βάλτα όλ' αυτά στο χάρτη! A DREAM PROJECT!! Σίγουρα σκέφτεσαι: "Μα τι μου λέει ο άνθρωπος; Είναι στα καλά του;". Συγγνώμη, αλλά σε προειδοποίησα. Τώρα, το δικό σου όνειρο, αν υπάρχει, το ξέρεις μόνο εσύ.

    Αν θες φήμη και μάλιστα γρήγορα κάνε κάτι προκλητικό! Βέβαια, σ' αυτές τις περιπτώσεις συνήθως φλερτάρεις με την παρανομία! Αν ζητάς αναγνώριση σε πιο ήπια μορφή, ξεκίνα από τις ανάγκες των άλλων developers. Υπάρχουν πολλά (και συνήθως μικρά) πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να διευκολύνει τη συγγραφή κώδικα, αλλά που λείπουν από το IDE. Πάλι ξεκίνα από τον εαυτό σου. Δες τι είναι εκείνο που σε περιορίζει όταν γράφεις και δημιούργησε κάποιο εργαλείο που να κάνει τη ζωή σου ευκολότερη. Στην πορεία θα διαπιστώσεις ότι το χρειάζεται και κάποιος άλλος. Επίσης, κάποια στιγμή, αυτό μπορεί να μετασχηματιστεί σε προϊόν κι εσύ να αποκομίσεις ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

    Τέλος, αν θες χρήματα ΒΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑ!! Αυτός έχεις τις ανάγκες. Δεν είναι κακό, βέβαια, να κοιτάξεις τις εφαρμογές που ήδη κυκλοφορούν (open ή closed source) και να σκεφτείς πως μπορείς να τις βελτιώσεις. Όμως, μη μείνεις σ' αυτές. Θα είσαι ένας ζωγράφος που θέλει να εμπνευστεί από τους πίνακες των άλλων! Ξεκίνα από το πιο απίθανο επάγγελμα που μπορείς να φανταστείς. Ίσως βγάλεις λαβράκι!

    Μακάρι να να μπορούσα να σου προτείνω κάτι πιο χειροπιαστό όπως ο cap. Κι εγώ είμαι της άποψης ότι η ιδέα πρέπει να δημοσιοποιείται. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να γράψω για το δικό μου όνειρο. Για το δικό σου, απαιτείται "ενδοσκόπηση" και ψάξιμο.


    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  16-05-2009, 13:41 50753 σε απάντηση της 50750

    Απ: Bright ideas software

    Βασικά συμφωνό και εγώ ότι μια ιδέα / ανάγκη δεν πρέπει να μένει κρυφή όταν δεν μπορεί κάποιος να την υλοποιήσει.Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχει πέσει στα μάτια μου ένα site ξένο / Ελληνικο που να καταγράφει τέτοιες ανάγκες . Και φυσηκά δε περιμένω όταν κάποιος βρεί την ιδέα να μας το δημοισιοποιήση αλλά αν δεν μπορεί να το κάνει για x,y λόγους τότε γιατί να μένει αυτή η ιδέα στα σκοτάδία μέχρι που θα την σκεφτεί κάποιος κάπου κάποτε που θα έχει τη δύναμη να το κάνει ?(Και αν το βρεί ποτέ) Πχ όπως το παράδειγμα με την Ερμού είναι μια σκέψη καλή ή κακή η πράξη θα το δίξει αν το κάνει κάποιος.Η  Τα αγροτικά θέματα όπου εκεί πραγματικά υπάρχει μεγάλη άγνοια.Οι περισσότεροι προγραμματιστές δουλεύουμε σε εταιρείες που κάνουνε ERP , HRM , CRM software το οποίο έχει πλέον κορεστεί δεν πάει άλλο κατα τη γνώμη μου.Ωστόσο υπάρχει και η Ιατρική Πληροφορική / Αγροτική Τεχνολογία / utilities για συναδέλφους Developers , Μηχανικούς κ.α. Επίσης μια ιδέα όταν την συζητάς και με άλλους πιο έμπειρους μπορεί να σε εμπλουτίσει με περισσότερη έμπενυση / να αποφύγεις τυγχόν λάθη αλλά και να σου την κλέψει όλα είναι πιθανά.

    select DATEDIFF(dd,GetDate(),'20140731') AS EΠΟΜΕΝΕΣ_ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  •  16-05-2009, 15:29 50754 σε απάντηση της 50753

    Απ: Bright ideas software

    Μεχρη τωρα οπως βλεπεις δεν ειναι "ευκολο" να μοιραστει καποιος κατι "σπουδαιο" γιατι απλα η λεξη σπουδαιο εχει τελειως διαφορετικο νοιμα στον καθενα μας ώστε εσυ να μπορεσεις να "αντιγραψεις" την ιδεα.

    Τι θέλω να πω: ειναι πολυ ευκολο να σου πω κι εγω καποιες μικρες αναγκες που εχω και θα ηθελα να φτιαξω αλλα οπως λετε θελει χρονο και ο χρονος ειναι χρημα.
    Αλλα αμα αυτο που πραγματικα ειναι ονειρο, οπως λεει ο Μάρκος, και να στο πω αμα για σενα δεν ειναι (σχεδον αδυνατον) το ιδιο ακριβως ονειρο δεν εχει νοημα!

    Θυμαμαι επιδη ειχα την χαρα να γνωρισω τον Μάρκο και να εχουμε μιλησει τηλεφωνικος για το "ονειρο" και μαλιστα του ειχα προτεινει ακριβως το ιδιο οτι θα ηταν ωραια να το μονοπολησει "αν μπορει",
    αλλα εμενα με αφηνει παγερα αδιαφορο ο ολος χορος! Ολοι μας θα εχεται διαπιστωσει οτι οταν "γουσταρεις" ενα εργο τρελα το κανεις πολυ ποιο γρηγορα πολυ καλητερο και πολυ ποιο δυνατο απο κατι αλλα που δεν σε ενδιαφερουν δεν μπορεις να καταλαβεις 1000% την εφαρμωγη τους ή απλα σου δινουν οι εργοδοτες σου.Wink

    αρα αν κατσω να "παρω" την ιδεα του Μαρκου και του καθε Μαρκου να πω οτι εγω εχω το χρημα τελικα και χρονο και τα ατομα να το μονοπολησω δεν προκειτε ΠΟΤΕ να κανω κατι τοσο καλο οσο αμα το εκανε ο Μάρκος που το "γουσταρει"! ΠΟΤΕ! το μονο που μπορω να κανω ειναι να τον προσλαβω να δουλεψει για μενα να πλουτισω εγω (αν ειμαι κακος επιχηρ/ας) και να δινω και κανα ψιχουλο στον προγραμματιστη τα πρωτα χρονια!
    αυτο για μενα μετα δεν θα ηταν επιτυχια! Για μενα, Επιτυχια ειναι να κανεις το χομπι σου επαγγελμα και να μπορεις να βγαζεις χρημα να ζεις απο αυτο! και αυτο το εχω πετυχει.δεν θελω τιποτα αλλο.μονο υγεια.Geeked

    οι πολυ εξυπνες ιδεες οπως ειπατε και παραπανω δεν εχουν να κανουν μονο με την υλοποιηση αλλα και το timming αμα εγω σας φτιαξω τωρα ενα αυτοκινητο που πετα, δεν θα πουλησει γιατι δεν εχουμε τις εναεριες υποδομενες, αν ομως εφτιαχνα ενα αυτοκινητο να θελει για καυσημο μονο νερο (ακομα και θαλασσινο) και το πουλαγα τωρα παντου σε τιμες ίδιες με τα βενζηνοκινητα θα ειχα γινει και διασημος και πλουσιος και πρωσωπικα ειναι ενα ονειρο μου (αλλα δεν εχω τεχνογνωσια) που θα εσωζε τον πλανιτη μας και θα γινοταν πραγματικοτητα!Paradise

    τωρα σε κατι ποιο πρακτικο να σας πω κι εγω, θελω να βρω χρονο να φτιαξω ενα plugin ισως, για Visual Studio 2008+ και να κανω Linq2SQL σε MSAccessDB 2003-2007 ευκολα και γρήγορα!
    (ναι υπαρχουν εφαρμoγες μικρο μεσεες που δεν θελω να μπλεκω με SQLserver και instances)

    σε αντιθεση με την Linq2SQL αντι να κανεις drag-drop πεδια μεσα σε καποιο datacontex το φανταζομαι το ιδανικο να δηλωνεις μονο που ειναι το αρχειο της βασης σου και με το πατημα της "." να σου κανει αυτοματα brawsing στην δομη της βασης και να σου δινει πινακες, Πεδια, properties κτλ και εσυ να συντασεις με LINQ και να κανεις τα παντα ποιο ευκολα απο SQLcommands χωρις πιθανοτητα τυπογραφικου ή συντακτικου λάθους! Εχω ίδη φτιαξει ενα εξυπνο Mudule που πεταω σε καθε εφαρμογη μου ήτε για access ήτε για sql και απλα δινω μια φορα το connection string και εχω κανει 2 απλες function που καλω με πολυ ευκολη συνταξη και κανω ενα datatabe ή εκτελω ενα nonQuery, χωρις να καθομαι να γραωω ξανα και ξανα connection string, close-open κτλ κτλ, και ειναι ολες οι βασικες εντολες για επικοινωνια με μια βαση μεσα σε ενα δικο μου module αντι να καθομαι να γραφω τα ίδια. ισως ακουγεται ευκολο, αλλα για μενα ειναι πολυ πρακτικο πλεον.

    το ιδιο εκανα και για Activation εφαρμογης μου. ενα DLL, με UI που ζητω καποια στοιχεια που εχει ο πελατης που του πουλησα το λογισμικο, αυτος τα περνα αυτο επικοινωνει με εναν server στο ιντερνετ kai κανει activation ή deactivation οσες αδειες χρησεις του εχω δηλωση ευκολα και γρηγορα! Περνω το DLL μετα το κανω ενα Reference σε οποια εφαρμογη θέλω και με το καλεσα μιας του funtion (μια γραμουλα κωδικα) αυτο σε οποια εφαρμωγη και να το βαλω προσαρμωζεται αυτοματα και κανει την δουλεια του, χωρις να παρεμβω.

    ουφ τελειωσα (Πετρουλα) sorry που σας ζαλησα αλλα με τετοιο θεμα οπως ειπατε ......εμπλεξες Stick out tongue


    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  16-05-2009, 16:47 50756 σε απάντηση της 50754

    Απ: Bright ideas software

    Εχμ... Γιάννη, νομίζω ότι το θέμα έχει πιο πολύ βάθος. Είναι περισσότερο ζήτημα νοοτροπίας παρά συγκεκριμένης πρότασης για υλοποίηση εφαρμογής. Για παράδειγμα, δεν έχω διστάσει μέχρι σήμερα, όσο μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου, να μοιραστώ ιδέες μου σε συζητήσεις του forum, χωρίς να με νοιάζει και πολύ το γεγονός ότι κάποιος ή κάποιοι μπορεί να τις μετασχηματίσουν σε εφαρμογές ή/και προϊόντα. I don't hold back!! Ο μόνο τρόπος για να εξασφαλίσεις την πρόοδο, ατομική και συλλογική, είναι η ανταλλαγή των ιδεών.

    Υπάρχει, όμως και το συγκεκριμένο ερώτημα που έθεσε ο Bill. Αν θελήσει κάποιος να το απαντήσει, μόνο για τον εαυτό του μπορεί να μιλήσει. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές επιθυμίες. Γι' αυτό, άλλωστε, έγραψα στο φίλο Bill ότι με το thread που άνοιξε, μπορεί όποιος θέλει να βγάλει τα "εσώψυχά" του. Νομίζω, ότι θα του κάνω περισσότερο καλό όχι αν του δώσω μια έτοιμη πρόταση, αλλά αν του δείξω τον τρόπο να εστιάσει την επιθυμία του σε συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο θα βρει μόνος του!! Βέβαια, απαντήσεις του τύπου θέλω να φτιάξω Office στην θέση του Office είναι ανούσιες, αποπροσανατολιστικές και γελοίες. Αλλού είναι το θέμα... Το ερώτημα του Bill το έχουμε ξανασυναντήσει με άλλο τίτλο, αλλά με την ίδια ουσία. Συνοψίζεται στην ερώτηση: "Ψάχνω θέμα πτυχιακής. Τι προτείνετε;". Για μένα αυτή είναι μια ερώτηση που δηλώνει ότι το πρόβλημα έχει βαθύτερες ρίζες. Απλά του δίνουμε σημασία όταν έρχεται η ώρα να επιβιώσουμε.


    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  16-05-2009, 17:30 50758 σε απάντηση της 50756

    Απ: Bright ideas software

    Markos:

    Εχμ... Γιάννη, νομίζω ότι το θέμα έχει πιο πολύ βάθος. ...........

    ........

    Υπάρχει, όμως και το συγκεκριμένο ερώτημα που έθεσε ο Bill. Αν θελήσει κάποιος να το απαντήσει, μόνο για τον εαυτό του μπορεί να μιλήσει. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές επιθυμίες. Γι' αυτό, άλλωστε, έγραψα στο φίλο Bill ότι με το thread που άνοιξε, μπορεί όποιος θέλει να βγάλει τα "εσώψυχά" του......

    για αυτο λεω οτι δεν εχει και τοσο νοημα η ολη συζητηση γιατι σε ασφαλη και συγκεκριμενα συμπερασματα δεν προκειτε να καταληξουμε, ειναι οπως ειπες διαφορετικες επιθυμιες για τον καθενα.
    Το καλο με την συζητηση αυτη ειναι οτι απλα βγαζουμε μερικα "εσωψυχα" που θα θελαμε να κανουμε αλλα για χ, ψ λογους δεν μπορεσαμε η δεν μπορουμε τωρα η δεν θα μπορεσουμε ποτε.

    δε λεω "πλακα" εχει ειναι μια χαλαρη κουβεντα σε καφε, απλα πρωσοπικα οπως πρωτο ειπα ελπιζω απλα να μην περιμενει καποιος μεσα απο μια τετοια κουβεντα να βγαλει 1 θεμα (ιδεα) και να το υλοποιηση. το βρισκω αδυνατο. να τα λεμε ετσι για να ανταλασουμε αποψεις και ιδες δεν ειναι κακο.

    ξερεται ολα αυτα που λεμε μου θυμιζουν τον "διαγωνισμο" που ειχε κανει η otenet για πρωτοτυπες ιδεες που χιλιδες οραματιστες εδωσαν τις ιδεες τους, και τελικα 3 βγηκαν και καλα νικητες ενω ολες οι οιπολοιπες θα πουληθουν σε πολιεθνικες και μπορει καποιος καποια στιγμη αργοτερα να βρεθη στην "ασχημη" θεση να αγοραζει μια συσκευη / λογισμικο που ειναι ακριβως η ιδεα που ειχε δωσει τοτε στον διαγωνισμο και αυτος εμεινε στην ψαθα και δεν του ειπαν ουτε ευχαριστω.

    "Ο μόνο τρόπος για να εξασφαλίσεις την πρόοδο, ατομική και συλλογική, είναι η ανταλλαγή των ιδεών."
    ωραιο ακουγεται αυτο αλλλα...το μεγα ερωτημα ειναι: 

    Πόσοι από αυτούς που μοιράζεσαι τις ιδέες σου θα είναι αλτρουιστές, και πόσοι θα πλουτίσουν από την γενναιοδωρία σου? Hmm

    Ας είμαστε και ρεαλιστές να είμαστε αλτρουιστές δε λέω αλλά ο αλτρουισμός δεν γίνεται φαγητά στο πιάτο να το φας! Το χρήμα γίνεται!Sad

    και ζουμε στην Ελλαδα! Μιλαω γιατι εχω καει 2 φορες απο την γενναιοδωρια μου και εμαθα ενα πραγμα, τα αυτιά ανοικτα και το στομα κλειστο.

    ciao και καλη σας συννεχεια.



    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  16-05-2009, 18:31 50759 σε απάντηση της 50758

    Απ: Bright ideas software

    Βέβαια και πρέπει να ακούγονται η ιδέες και οι πρωτοτυπίες, αλλά πιστεύω πως όχι όταν την κυνηγάς και είσαι πάνω στο ψήσιμο.
    Ίσως τότε να σου γυρίσει ανάποδα επείδη κάποιος θα σε προλάβει ή θα έχει μία άκρη που να την προωθήση καλύτερα και να φάς άκυρο.

    Προσπαθείς να ζήσεις από αυτό κιόλας, μην το ξεχνάμε, και είναι αρκετά δύσκολα εκεί έξω!. Τώρα αν έχεις ένα όνειρο/ιδέα και το μοιραστείς,
    το ποιο πιθανό είναι να βγάλεις στο τέλος κάποια άκρη, για να το πραγματοποιήσεις με κάποιους ακόμα μαζί.

    Μην ξεχνάμε επίσης ότι η δουλειά του Developer βασίζεται κυρίως σε συνεργασίες πολλών ανθρώπων μαζί.
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει Project που το έβγαλε κάποιος εντελώς μόνος του!

    Εγώ προσωπικά η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει σκάσει κάτι ακόμα που θα το έβαζα στην κατηγορία της συζήτησης εδώ πέρα.

    Υ.Γ. Άσε που είμαι και ψαράς στο Developing :)

  •  18-05-2009, 09:46 50779 σε απάντηση της 50753

    Απ: Bright ideas software

    Bill :
    Τα αγροτικά θέματα όπου εκεί πραγματικά υπάρχει μεγάλη άγνοια.Οι περισσότεροι προγραμματιστές δουλεύουμε σε εταιρείες που κάνουνε ERP , HRM , CRM software το οποίο έχει πλέον κορεστεί δεν πάει άλλο κατα τη γνώμη μου.Ωστόσο υπάρχει και η Ιατρική Πληροφορική / Αγροτική Τεχνολογία / utilities για συναδέλφους Developers , Μηχανικούς κ.α.


    Συμφωνώ με τον Bill. Ξέφυγε λίγο από τα κλασσικές εφαρμογές που υλοποιούν το 99,9% των προγραμματιστών. Προχώρα σε ένα κλάδο πολύ πιο παρθένο όπου δεν έχουν εξαντληθεί οι καλές ιδέες. Το downside είναι ότι χρειάζεσαι ένα άνθρωπο να σε μυήσει στο business μοντέλο του αλλά οι ευκαιρίες είναι σίγουρα περισσότερες. Ίσως ένα Resource management για κτηνοτρόφους ή ένα πρόγραμμα χαρτογράφησης για ψαράδες ή ακόμα κάτι πιο τρελό όπως............... δεν ξέρω. Βρες το φίλο σου με το πιο σπάνιο επάγγελμα και ξεζούμισε τον για ιδέες. 

    Manos
  •  19-05-2009, 16:08 50800 σε απάντηση της 50748

    Απ: Bright ideas software

    Αρχικά το είδα εδώ. Μετά επισκέφτηκα το δικτυακό τόπο και είδα το video. Εντυπωσιάστηκα... Ο ορισμός του bright idea!

    Η φιλοδοξία:

    Wolfram|Alpha's long-term goal is to make all systematic knowledge immediately computable and accessible to everyone. We aim to collect and curate all objective data; implement every known model, method, and algorithm; and make it possible to compute whatever can be computed about anything.


    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  20-05-2009, 10:11 50814 σε απάντηση της 50800

    Απ: Bright ideas software

    Εμένα πάντως δεν με ενθουσίασε Sad το δοκιμάζω εδώ και μια βδομάδα( μετά το πολύ σούσουρο που έφτασε και στα δικά μου αυτιά) και είναι ακόμη πολυ πρωτόγονο και ανώριμο. Αν και ως ιδέα είναι σωστή, δεν είναι και bright new, είναι τουλάχιστον μισού αιώνα και είναι φανερό ότι οι τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίηση ακόμα να ξεπεραστουν... Γιά να δούμε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  20-05-2009, 13:18 50822 σε απάντηση της 50814

    Απ: Bright ideas software

    Όντως, στα περισσότερα queries που δοκίμασα διαμαρτύρονταν ότι "δεν ξέρει τι να κάνει". Θα του δώσω "thumbs up" μόνο όταν πετύχουν τον αρχικό στόχο τους, και μάλλον αυτό θα χρειαστεί λίγο καιρό.

    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  20-05-2009, 13:54 50825 σε απάντηση της 50822

    Απ: Bright ideas software

    Είμαι της άποψης ότι θα χρεαστούν πολύ καιρο... αν δεν τους προλάβει η Google...


    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  20-05-2009, 14:06 50826 σε απάντηση της 50825

    Απ: Bright ideas software

    Ή μπορεί να αγοράσει την ιδέα και τα δικαιώματα η Google και να το συνεχίσει ;)
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems