Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Rich text editor σε aspx(c# .net2)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò leukonas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος leukonas στις 10-06-2009, 21:27. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-06-2009, 12:32 51497

    Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Προσπαθώ να ενσωματώσω κάποιο rich text editor με βασικές λειτουργίες (στοιχιση,υπογραμιση,κουκίδες,χρώματα,πινακες,καλή ώρα σαν τον editor στον οποίο γράφω αυτό το Post τώρα....το μόνο που βλέπω να λείπει είναι ο πίνακας....εχει κανείς καμια ιδέα....μιλάω για κάτι free αλλά αν τελικά δεν καταλήξουμε σε κάτι καλό δεκτές και οι πληρωμένες λύσεις.
  •  10-06-2009, 12:41 51498 σε απάντηση της 51497

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Καταρχήν, καλό είναι να γράφεις σωστές προτάσεις για να μπορεί κανείς να διαβάσει τί λες. Επίσης, καλό είναι να κάνεις ολοκληρωμένες ερωτήσεις. Τί σημαίνει "το μόνο που βλέπω είναι να λείπει ο πίνακας"? Από ποιόν και τί λείπει ο πίνακας?

    Οι κακογραμμένες ερωτήσεις κατά κανόνα δεν παίρνουν έγκαιρα απαντήσεις, ή οι απαντήσεις είναι του στυλ "κάνε search, το έχουμε ξανασυζητήσει". Μία κακογραμμένη ερώτηση δείχνει αδιαφορία σε όποιον ξοδέψει το χρόνο να απαντήσει (ακόμα και αν δεν είναι αυτή η πρόθεση σου).  Άσε που έχουμε όντως ξανασυζητήσει για editors.

    Όσον αφορά τον editor του DNZ, απλά κοίτα το profile σου. Στις "Επιλογές Ιστοχώρου" υπάρχει λίστα με τους διαθέσιμους editors.

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-06-2009, 13:19 51501 σε απάντηση της 51498

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Είμαι καινούριος στο forum και καινούριος και στον χώρο......οκ έκανα λάθος διατύπωση, ήθελα να γράψω λείπει η επιλογή εισαγωγής πίνακα(παρόλαυτα αν κάποιος διάβαζε το Post δεν νομίζω να μην έβγαζε άκρη αλλά δεν είναι το θέμα αυτό).Έψαξα στο forum και το μόνο σχετικό post που βρήκα ήταν ένα που μίλαγε για rich text editor αλλα σε winform κάτι το οποίο δυστηχώς δεν κάνει. Ο Text editor του forum είναι Free?Αν ναι μπορεί κάποιος να μου δόσει link να τον κατεβάσω,αν όχι και πάλι θα ήθελα link για να κοιτάξω λεπτομέριες αγοράς.Συγνώμη αν το πρώτο μου Post ήταν βιαστικό αλλά δυστηχώς ο χρόνος είναι πολυτέλεια που δεν την έχω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  •  10-06-2009, 15:35 51511 σε απάντηση της 51501

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    σου έχω δύο κλασσικές προτάσεις που χρησιμοποιούνται ευρέως: 
    υπάρχουν σίγουρα και άλλοι, σου προτείνω πάντως τον tiny

    Manos
  •  10-06-2009, 15:51 51512 σε απάντηση της 51511

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Δοκίμασα τον freetextbox αλλά έχω κολήσει και δεν μπορώ να αποθηκεύσω στην βάση δεδομένων(Oracle 10g) αυτά που έχουν γραφτεί στο textbox.Μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα "a potentially dangerous request.form value was detected from the client asp.net" .Διάβασα και στο forum και έψαξα και στο Google, κατάλαβα τι είναι αλλα δυστηχώς ο μόνος τρόπος με τον οποίο κατάφερα να αποθηκεύσω τα δεδομένα στην βάση ήταν να γραψω το εξής στη aspx σελίδα : "ValidateRequest="false"" το οποίο φυσικά δεν είναι αποδεκτό σαν λύση.Δοκίμασα και τους δύο παρακάτω τρόπους "HttpUtility.HtmlEncode(FreeTextBox1.Text)" , "Server.HtmlEncode(FreeTextBox1.Text)" αλλά συνεχίζει να βγάζει το ίδιο μήνυμα σφάλματος. Γράφω το πρόβλημα σε αυτό το μήνυμα γιατί θεωρώ πως έχει σχέση με το όλο θέμα.Αν μπορεί κάποιος και ξέρει ας βοηθήσει.Ευχαριστώ
  •  10-06-2009, 17:49 51513 σε απάντηση της 51512

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Όπως είπες και εσύ , κατάλαβες για ποιο λόγο σου έβγαλε αυτό το μύνημα.

    Πίστεψε με έτσι έπρεπε να λειτουργεί και καλώς το κάνει αυτό. και εγώ στις εφαρμογές μου αν είχα κάποιον ο οποίος θα μπορούσε να τρέξει , σε ένα textbox Π.χ javascript code,

    και να κάνει κάτι άσχημο, θα ήθελα να υπάρχει μια built-in λειτουργία στο asp.net που να απέτρεπε τον χρήστη και να κάνει Throw ένα exception...

    βγάζοντας το "ValidateRequest="false"", και βάζοντας το  "HttpUtility.HtmlEncode(FreeTextBox1.Text)" , "Server.HtmlEncode(FreeTextBox1.Text)"

     

    δεν έλυσες το προβλημά σου....

    αυτό συμβαίνει γιατί το exception "πετιέται" από μια άλλη κλάση (CrossSiteScriptingValidation) που εκτελείται στο http module επίπεδο , πολύ πριν εκτελεστεί ο κώδικας που έχεις γράψει.


    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  10-06-2009, 17:53 51514 σε απάντηση της 51513

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Ευχαριστώ για την απάντηση σου και για το χρόνο σου.Μπορείς να μου προτείνεις κάποια λύση?Οσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρεί κάτι δυστηχώς.
  •  10-06-2009, 18:25 51518 σε απάντηση της 51514

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Καταρχήν, ο FreeTextBox και ο TinyMCE είναι οι editors που χρησιμοποιεί και το DotNetZone. Ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει τον editor που προτιμάει από το profile του. Προφανώς, δεν έχουμε απενεργοποιήσει το validation στο DotNetZone οπότε είναι σίγουρο ότι και ο FreeTextBox και ο TinyMCE παίζουν.

    Μόλις κατέβασα και εγκατέστησα κι εγώ το πακέτο του FreeTextBox και δοκίμασα τα examples τα οποία παίζουν χωρίς πρόβλημα. Πρόσθεσα όλο το folder που κατέβασα ως virtual directory στον IIS και τα παραδείγματα παίξανε αφού έφτιαξα και ένα bin folder μέσα στο virtual directory μέσα στο οποίο έβαλα το κατάλληλο FreeTextBox.dll. Δεν χρειάστηκε να πειράξω ούτε το web.config ούτε κανένα άλλο αρχείο από αυτά που έρχονται με το FreeTextBox.

    leukonas, πως πρόσθεσες τον FreeTextBox στο project σου? Τί βήματα ακολούθησες? Ποιά έκδοση του Visual Studio χρησιμοποιείς, ποιό λειτουργικό και IIS? Στο μηχάνημα μου (Windows Server 2008) έπρεπε να αλλάξω το Application Pool του Virtual Directory σε Classic ASP.NET Pool.

    Αν δεν το έκανες ήδη, δοκίμασε πρώτα να κάνεις τα examples να παίξουν. Έτσι θα αποκλείσεις το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα με το ίδιο το FreeTextBox. Τέλος, το FreeTextBox έρχεται με ένα readme.txt το οποίο περιγράφει πως να το στήσεις εφόσον καταφέρεις τα examples να παίξουν.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-06-2009, 21:27 51531 σε απάντηση της 51518

    Απ: Rich text editor σε aspx(c# .net2)

    Χρησιμοποιώ Visual studio 2005 (.net 2 ) και το λειτουργικό μου είναι windows xp (sp2) με IIS 5.1 / ASP 3.0.Για να δοκιμάσω το Freetext έκανα add μια default.aspx σελίδα στο project το οποίο δουλευω ( δοκίμασα και σε καινουριο project εφόσον δεν δούλεψε στο ήδη υπάρχον) και ακολούθησα γτα εξής βήματα

    1. Copy the appropriate FreeTextBox.dll from Framework-X.X into your /bin/ folder

    2. If you have a license file, copy FreeTextBox.lic into the /bin/ folder
       next to FreeTextBox.dll

    3. Add the following line to the top of your page:

       <%@ Register TagPrefix="FTB" Namespace="FreeTextBoxControls" Assembly="FreeTextBox" %>

    4. Add the following code between <form runat="server"> tags:

       <FTB:FreeTextBox id="FreeTextBox1" runat="Server" />

    Δοκίμασα να κάνω add στο webconfig το παρακάτω (όπως αναφέρεται και στο text document που υπάρχει μέσα στο rar )

    <add verb="GET" path="FtbWebResource.axd" type="FreeTextBoxControls.AssemblyResourceHandler, FreeTextBox" />

    Τα examples δεν κατάφερα να τα κάνω να δουλεψουν.Εκανα extract ολα τα αρχεία που κατέβασα απο το http://freetextbox.com/download/ (έκδοση 3.2.2) σε ένα φάκελο στο root του σκληρού δίσκου c τον οποίο τον εβαλα στον iis σαν virtual directory.Δυστηχώς μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα όταν πάω να κανω browse μέσα απο τον iis

    Server Application Unavailable

    Server UnavailableThe web application you are attempting to access on this web server is currently unavailable.  Please hit the "Refresh" button in your web browser to retry your request.

    Administrator Note: An error message detailing the cause of this specific request failure can be found in the application event log of the web server. Please review this log entry to discover what caused this error to occur.

    Παρόλαυτα δεν νομίζω να πάιζει ρόλο το οτι δεν δούλεψαν τα examples με το θέμα του μηνύματος που μου βγάζει όταν πάω να διαβάσω αυτά που έχουν γραφτεί στο freetextbox.Κάθε βοήθεια  και υπόδειξη δεκτή και επιθυμητή.



Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems