Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Το Iphone από τη μεριά του Microsoftakia

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 26-10-2009, 08:16. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-10-2009, 09:33 54651

    Το Iphone από τη μεριά του Microsoftakia

    Πήρα τελικά το iPhone 3GS 16GB (όπως έλεγα εδώ)  και σε αυτό το post καταθέτω κάποιες από τις σκόρπιες σκέψεις μου:

    Το έχω κανένα μήνα τώρα και αφού έπεσε η σκόνη έχω να αναφέρω τα εξής:

    1)mail και browsing  
    Καταρχήν ο πρώτος λόγος που το πήρα mail και browsing λειτουργούν άψογα. Συνηθισμένος από τον απαράδεκτο explorer των WM έχω πάθει πλάκα με το πόσο smooth είναι η πλοήγηση. To zoom που κάνει στις σελίδες κάνει την μικρή οθόνη να φαίνεται 40'. Επίσης το mail app δουλεύει απροβλημάτιστα με το gmail account μου. Πλέον η συσκευή αυτή έχει αντικαταστήσει τελείως το laptop μου για late night browsing.

    2)AppStore
    Τελικά there is an app for that. Παιδιά νιώθω σαν παιδάκι με free pass για το βάζο με το μέλι. Όταν λέω έχει τα πάντα, έχει τα πάντα. Τι θες, α ένα αλφάδι για να κρεμάσεις τον πίνακα, there is an app for that!, δεν μπορείς να δέσεις την γραβάτα σου ά there is an app for that, ένα καλό puzzle game, there is an app for that. Ένα travel guide και GPS navigation για την Βουδαπέστη για τα Χριστούγεννα, ά There is an app for that.
     Και το βασικότερο όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Επίσης το Pricing είναι απίστευτο με πραγματικά πολύ καλές τιμές. Δεν μπορώ να μην το συγκρίνω με το WM όπου για να βάλω ένα λεξικό περίμενα την εταιρία να μου στείλει με email τους κωδικούς ενεργοποίησης, θλίβομαι....

    3)Itunes + iPod
    Το Itunes το οποίο αναγκαστικά χρησιμοποιείς για να ενεργοποιήσεις και να συγχρονίζεις το τηλέφωνο σου το είχα του πεταματού. Είναι βαρύ και η λογική του εμένα τουλάχιστον ως microsoftakia με ξενίζει. Αλλά έχει λογική και μόλις εντρυφήσεις τουλάχιστον θα παραδεχθείς τους μηχανικούς της apple ότι έχουν ένα όραμα πως πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα και το τηρούν απαρέγκλιτα. Αλλά θέλει τον τρόπο του και να ξεχάσεις την ελευθερία που σου δίνει αντίστοιχα ο explorer στα VM. 

    Δεν είχα εμπειρία σε Ipod προ Iphone αλλά δεν έχω ξαναδεί καλύτερο Mp3όφωνο, Τα κάνει όλα τέλεια, η ποιότητα του ήχου ακόμα και με τα default ακουστικά είναι καταπληκτική και οι αυτόματες playlist που σου κάνει το genious από την συλλογή σου με βάση οποιοδήποτε τραγούδι του πεις καταπληκτικές. (τρομερή υλοποίηση τους βγάζω το καπέλο)

    4)iPhone development
    Παιδιά εδώ ξεκινάει το horror Story. Όπως ξέρετε για να γράψετε μια εφαρμογή για iPhone χρειάζεσαι mac (Xcode) και σαν γλώσσα χρησιμοποιείται η Objective - C. 
    Όλα τα workarounds που βρήκα είτε δεν δουλεύουν καλά είτε σε αποκλείουν από τα native API's του τηλεφώνου είτε δεν μπορείς να κάνεις submit στο AppStore.

    Λοιπόν μιλάμε για Pointers, no garbage collector και άλλα τέτοια καλούδια.!@#%$!@#%  Δώστε μου πίσω το .net Compact FrameWork και τι στον κόσμο. Τουλάχιστον στις τελευταία έκδοση του iPhone Os 3.1 κάποια πράγματα έχουν απλοποιηθεί. (πολύ λίγα φοβάμαι)

    Αλλά ρε παιδιά αρνούμαι εν έτι 2009 να ψάχνω που είναι ο pointerSurprise 

    Βέβαια να πως πόσες φορές σου δίνεται η ευκαιρία ως προγραμματιστή να χρησιμοποιήσεις API's για GPS,πυξίδα, κάμερα, Accelerometer, screen orientation όλα σε μία συσκευή. Και πραγματικά να δουλεύουν όπως πρέπει!!!

    5)Οικοσύστημα
    Παιδιά εδώ είναι Άουσβιτς. Τα πάντα είναι κλειστά, θεόκλειστα. It's Apple way or the high way!!! Ο αντίλογος είναι βέβαια ότι στα ανοιχτά WM από συσκευή σε συσκευή ο κώδικας σου συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα... Διαλέγεις και παίρνεις.
     

    6)Ανταγωνισμός
    Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple πριν λίγες μέρες από την Apple ειπώθηκε ότι τώρα ο ανταγωνισμός πλησιάζει το Iphone πρώτης γενιάς και εμείς έχουμε ήδη προχωρήσει πάρα πολύ σε σχέση με αυτό.
    Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Τα WM 6.5 που διαβάζω σε reviews στο εξωτερικό είναι μια από τα ίδια. Ο πιο σοβαρός αντίπαλος είναι το Android. Στην ελληνική αγορά υπάρχει μόνο το απαράδεκτο Magic αλλά ολόκληρες εταιρίες όπως η Motorola έχουν στηρίξει την επιβίωση τους σε αυτό. (βλέπε Motorola Cliq). Όμως τα πρώτα σοβαρά τηλέφωνα Android αναμένονται τα Χριστούγεννα στην Αμερική. Πότε θ έρθουν στην Ελλάδα άγνωστο. 

    Όμως για dedicated business εφαρμογές για την επιχείρηση σας μείνετε σε Windows mobile. Μπορεί να μην κάνουνε τίποτα άλλο αλλά το mobile CRM που θέλει το Marketing για τους πωλητές του θα σας πάρει 2 μήνες και όχι 2 δεκαετίες!!!!!!! 

    7) Συμπέρασμα
    Έ στα γεράματα ποιος το περίμενε ότι έγινα Apple funboy. Τι να πω οι καιροί αλλάζουν






    Manos
  •  22-10-2009, 12:00 54655 σε απάντηση της 54651

    Απ: Το Iphone από τη μεριά του Microsoftakia

    Ενδιαφέρον άποψη, αλλά δεν ξέρω αν έχεις δει και το Blackberry. Έχω το Storm και είμαι πολύ ευχαριστημένος, τουλάχιστον δεν έχω πέσει ακόμη στα δόντια της Apple. Αν και παραδέχομαι ότι το iPhone είναι καλύτερο σαν συσκευή το Storm δεν είναι πολύ μακριά, και το πιο σημαντικό δεν έχω το βραχνά του iTunes.

    http://www.iezekiel.com
  •  22-10-2009, 12:18 54657 σε απάντηση της 54655

    Απ: Το Iphone από τη μεριά του Microsoftakia

    Χμμ κοίτα το iPhone μου καλύπτει (και μου δημιούργησε) και άλλες ανάγκες που δεν καλύπτει το blackberry. Είναι ο "φονικός" συνδυασμός: πλοήγησης + ipod + apps + game console (στα μέσα μεταφοράς και στο αεροπλάνο).

    To virtual Keyboard εμένα με καλύπτει απόλυτα αφού έχω μάθει και γράφω πολύ γρήγορα. Πλέον το θεωρώ πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα την έλλειψη physical Keyboard.

    Αυτό που ζηλεύω στο BB είναι το φωτάκι που αναβοσβήνει όποτε έχεις νέο mail ή τηλέφωνο. Αυτό πραγματικά είναι έλλειψη για το iPhone που πρέπει να το πάρεις στα χέρια σου να πατήσεις το Home button Και να το ξεκλειδώσεις για να δεις αν έχεις mail. 

    Φυσικά και έχει και άλλες ελλείψεις (πχ δεν έχει radio ακόμα, αν είναι δυνατόν από multimedia device) αλλά είναι η πληρέστερη σήμερα. 

    Για το BB δεν μου αρέσει το UI του αλλά αυτά είναι γούστα Big SmileBig Smile

    Manos
  •  22-10-2009, 21:35 54680 σε απάντηση της 54651

    Απ: Το Iphone από τη μεριά του Microsoftakia

    Για iPhone development με .NET (την opensource mono υλοποίηση του .NET για την ακρίβεια, με το εμπορικό προϊόν monoTouch της Novell) δες το

    http://monotouch.net/

    και αν προτιμάς Object Pascal (Delphi Prism) αντί C# (πάλι μέσω του monoTouch) δες το:

    http://www.remobjects.com

    http://www.delphifeeds.com/go/f/61527

     

    Επίσης δες το Unity 3D engine που υποστηρίζει scripting σε Javascript και σε C# (μέσω Mono) και κάνει μεταγλώττιση και για iPhone

    Προφανώς από αυτούς πήρε την ιδέα η Novell για το monoTouch. Ανέφερε το σχετικό engine άλλωστε ο Manuel De Icasa στο blog του παλιότερα σχετικά με το static linking που έκανε στο C# κώδικα. Το static linking είναι απαραίτητο γιατί λόγω της περίεργης άδειας (για λόγους ασφάλειας [δεν είναι ασφαλής εγγενώς πλατφόρμα όπως το .NET η Objective C] αλλά και πονηρού marketing ίσως για προώθηση του AppStore τους) της Apple δεν μπορείς να φορτώνεις δυναμικά κώδικα ούτε να έχεις μεταφραζόμενο δυναμικά κώδικα - δηλαδή όχι Java VM, ούτε Flash ActionScript VM.

    Λέγοντας για Flash η Adobe αναγκάστηκε να φτιάξει και αυτή compiler για το Flash για iPhone/XCode που θα συμπεριλάβει στο Flash authoring suite της σαν επιλογή exporting λογικά)


    Microsoft MVP J# 2004-2010
    Borland Spirit of Delphi 2001
    http://zoomicon.com
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  24-10-2009, 01:17 54699 σε απάντηση της 54651

    Απ: Το Iphone από τη μεριά του Microsoftakia

    Σχετικά με το AppStore, επιτέλους έβγαλε κάτι σχετικό και η Microsoft για το Windows Mobile, δες στο http://developer.windowsphone.com/

    Αν θυμάμαι όμως καλά, πάλι για να ενεργοποιήσεις κάτι που έχεις κάνει download (αν έχει trial) και μετά αποφασίσεις ν'αγοράσεις από εκεί πρέπει να σου στείλει ο δημιουργός του τους κωδικούς, ενώ ο χρήστης του κινητού θέλει κάτι εδώ και τώρα

    Πάντως έχει και διαγωνισμό η MS για να γνωρίσουν οι developers το Marketplace: http://www.mobilethisdeveloper.com. Στην Ελλάδα δεν πωλείται το Microsoft Surface που δίνει δώρο, οπότε σου δίνει την αξία του σε χρήματα. Επίσης έχει δυο ξεχωριστές κατηγορίες εφαρμογών ο διαγωνισμός μου φαίνεται, τις δωρεάν και τις εμπορικές.

     


    Microsoft MVP J# 2004-2010
    Borland Spirit of Delphi 2001
    http://zoomicon.com
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  26-10-2009, 08:16 54725 σε απάντηση της 54699

    Απ: Το Iphone από τη μεριά του Microsoftakia

    Μπιρμπίλης Γεώργιος:
    Σχετικά με το AppStore, επιτέλους έβγαλε κάτι σχετικό και η Microsoft για το Windows Mobile, δες στο http://developer.windowsphone.com/

    Αν θυμάμαι όμως καλά, πάλι για να ενεργοποιήσεις κάτι που έχεις κάνει download (αν έχει trial) και μετά αποφασίσεις ν'αγοράσεις από εκεί πρέπει να σου στείλει ο δημιουργός του τους κωδικούς, ενώ ο χρήστης του κινητού θέλει κάτι εδώ και τώρα 

    Πραγματικά εκεί στην MS είναι πολύ πίσω. Ένα θα σου πω. Σε λιγότερο από μήνα έχω κατεβάσει πάνω από 50 εφαρμογές μεταξύ των οποίων και 10 paid apps (έχω πληρώσει κάτι λιγότερο από 10€ για όλες) το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν οι λεγόμενες αυθόρμητες αγορές. Κάποιες μάλιστα κατευθείαν από το κινητό μου αφού το interface του mobile appstore είναι ισάξιο της έκδοσης του itunes. 

    Κάποια στιγμή θα βελτιωθεί και το marketplace αλλά δεν παύει να είναι τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω. Τους πήρε πάνω από τρία χρόνια να καταλάβουν ότι το κινητό δεν είναι (μόνο) PDA. 

    Ήμαρτον



    Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems