Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Navision Development

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος ELEFTHERIA στις 31-01-2011, 11:52. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-02-2006, 20:42 9121

    Navision Development

    Να κάνω μια ερώτηση...

    Που είναι κρυμμένο το Navision; που έχει οδηγίες για development σε navision; που έχει blogs και community sites και tutorials και άρθρα για τέτοιο development; γιατί για όλα τα προϊόντα της microsoft βρίσκεις ότι θέλεις αλλά για τα business προϊόντα δεν βρίσκεις τίποτα; Πως μπορεί ένας απλός developer να ξεκινήσει παιχνίδι ώστε να εξοικειωθεί με το navision; Οεο;

    Μην την βλέπετε έτσι, είναι μια ερώτηση με πολλά παρακλάδια. Οι γνωρίζοντες παρακαλώ να διαφωτίσουν τους υπόλοιπους για τη σημασία της λέξης navision στη ζωή μας (των developers εννοώ).

    By the way, navision evangelists δεν έχουμε;

    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  01-02-2006, 22:44 9126 σε απάντηση της 9121

    Απ: Navision Development

    Το Navision μέχρι που αγοράστηκε από τη Microsoft ήταν μια σχετικά "κλειστή" υπόθεση. Αυτό οφείλονταν σε ένα βαθμό και στην ίδια τη "κουλτούρα" του προϊόντος όπου οι developers του ήταν κάτι σαν κάστα που προσπαθούσαν να διαφυλάσσουν μεθοδολογίες και conventions μη ανοίγοντας το προϊόν. Για να σκεφτείς, πολλοί "παλιοί" του Navision, κριτικάρουν την απόφαση της Microsoft να βάλει στην τελευταία έκδοση αυτό το χρωματιστό "αλά Outlook" μενού στην βασική φόρμα.

    Μέχρι πέρυσι που ασχολήθηκα λίγο, διαπίστωσα ότι από βιβλία υπάρχουν ελάχιστα τα οποία γράφονται ή γράφτηκαν (δεν ξέρω αν βγήκαν στα ράφια πλέον) μετά την απόκτησή του από τη Microsoft. Blogs, MSDN, κλπ δεν υπάρχουν και το να ασχοληθεί ένας απλός developer (όπως το θέτεις) είναι πρακτικά αδύνατον αν δεν περάσει εκπαίδευση από κάποιον Business Partner ή CPLS. Είναι δηλαδή κάτι ανάλογο του SAP.

    H αλήθεια είναι ότι - από την σκοπιά του developer - δε μου άρεσε ως προϊόν. Έχει μια Pascal-like ψευδό-OO γλώσσα για να γράφεις custom κώδικα που με γύρισε πολλααααά χρόνια πίσω. Έχοντας συνηθίσει το Instellisence και το IDE του Visual Studio .ΝΕΤ, σιχτίριζα συνεχώς... Αλλά πάλι, μπορεί και να είμαι και γκρινιάρης... Υπάρχει αρκετός κόσμος (Partners) που φτιάχνει πράγματα γι αυτό και είχε ειπωθεί ότι θα αποτελέσει killer app για τα διάφορα LogicDisSingular προϊόντα.

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  06-02-2006, 20:49 9322 σε απάντηση της 9126

    Απ: Navision Development

    Απ' όσο έχω καταλάβει, μετά από πολύ googling για το θέμα, η MS έχει εξαγοράσει κάποιες εταιρίες για business software, για κάποια προϊόντα έχει πετάξει και δυο τρεις σπόντες για integration και μεταφορά σε .net κατάσταση, αλλά ή τα έχει παρατήσει ή τα πράγματα προχωράνε εξαιρετικά αργά.

    Αν λοιπόν κάποιος περιμένει ένα ERP τύπου προϊόν ή έστω υποσύνολο ERP που να δένει με .net, ποιο θα είναι αυτό και πότε άραγε θα έρθει;

    Σαν developers, αντιμετωπίζουμε συχνότατα καταστάσεις που χρειαζόμαστε μια έγκυρη πλατφόρμα βάσης για να επεκτείνουμε και να δώσουμε custom λύσεις στους πελάτες μας. Ποια θα είναι αυτή; Που θα κινήσει ο κύριος τεχνολογικός μας προμηθευτής (MS) το παιχνίδι; Τι να περιμένουμε;

    Υπάρχει άραγε κάποιος από τη Microsoft που μπορεί να μας κατατοπίσει περισσότερο;

    Θα παρακαλούσα τον Patric, μια που είναι ο επίσημος δεσμός μας με την MS, να διαφωτίσει όσο (και αν) μπορεί το θέμα.


    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-02-2006, 13:04 9399 σε απάντηση της 9322

    Απ: Navision Development

    Ανοίξατε πολλά θέματα και δεν νομίζω ότι μπορώ να τα απαντήσω όλα.

    Το Navision και όλα τα ERP προϊόντα της Microsoft Business Solutions είναι αποτέλεσμα εξαγορών που πραγματοποίησε η Microsoft το 2000 με σκοπό να εισχωρήσει στην αγορά των επιχειρηματικών λύσεων και να προσφέρει ακόμα περισσότερη ολοκληρωμένη καινοτομία. Συγκεκριμένα το Navision έχει περίπου 50000 πελάτες παγκοσμίως και περίπου 200 στην Ελληνική αγορά.

    Όπως σωστά επισημαίνετε το προϊόν είναι βασισμένο σε ένα δικό του περιβάλλον ανάπτυξης το οποίο ονομάζεται C/SIDE και η γλώσσα που χρησιμοποιεί μοιάζει με Pascal λίγο. Αυτή τη στιγμή δίνεται δυνατότητα επικοινωνίας με οποιαδήποτε .ΝΕΤ εφαρμογή μέσω ενός C/FRONT dll.

    Ο λόγος που οι πληροφορίες για το προϊόν δεν είναι τόσο πολλές στα δημόσια sites είναι διότι το Navision δεν είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης μόνο αλλά ένα πλήρες προϊόν που περιέχει πάρα πολλές βέλτιστες πρακτικές και κατά συνέπεια είναι λίγο δύσκολο να μοιραστούν ανοικτά για λόγους ανταγωνισμού φαντάζομαι. Ουσιαστικά πάντως, οι πιστοποιημένοι συνεργάτες που μεταπωλούν το προϊόν έχουν πρόσβαση σε όλο το κώδικα της εφαρμογής που είναι τελείως ανοικτή για την περαιτέρω ανάπτυξη και παραμετροποίηση από αυτούς.

    Τα κανάλια εκπαίδευσης είναι όπως είπατε τα CPLS.

    Όλα τα προϊόντα της MBS εξελλίσονται συνεχώς, τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και από functionality και ενσωμάτωση νέων business proccesses. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί η έκδοση Navision 4.00 SP1 και προχωράει για την έκδοση 5.00 που είναι η επόμενη "μεγάλη" έκδοση.

    Ελπίζω να απάντησα μερικά ερωτήματα.
  •  08-02-2006, 15:32 9405 σε απάντηση της 9121

    Απ: Navision Development

    αγαπητοί φίλοι,
    το παρακάτω portal θα σας λύσει σχεδόν όλες τις απορίες σας.
    www.mibuso.com (Microsoft Business Solutions online community)

    http://www.microsoft.com/Businesssolutions/Community/Newsgroups/dgbrowser/en-us/default.mspx?dg=microsoft.public.navision〈=en&cr=US
    (discussions in Microsoft Business Solutions Navision)

    και μία ιδιαίτερη συζήτηση για το μέλλον του προιόντος,τη μετάβασή του σε .ΝΕΤ, τα προτερήματά του και τα μειονέκτηματά του.
    http://www.mibuso.com/forum/viewtopic.php?t=8896&highlight=net+navision
    (Navisιon - moving into .NET)

  •  21-03-2006, 17:59 10929 σε απάντηση της 9121

    Απ: Navision Development

    Απ'ότι κατάλαβα μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα wrapper γύρω απο το CFRONT DLL και να γράψει μέσα στην εφαρμογή του εντολές C Front που ουσιαστικά θα "γράφουν" μέσα στο Navision, σωστά;



    Μήπως μπορεί κάποιος να δώσει ένα μικρό παράδειγμα για κάτι τέτοιο; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
    Only two things are infinite, the universe and the human stupidity, and I'm not sure about the former.

    Albert Einstein - US (German-born) physicist (1879 - 1955)
  •  14-06-2006, 09:23 14005 σε απάντηση της 9121

    Απ: Navision Development



    Documentation()

    Integer - OnPreDataItem()

    Integer - OnBeforeExportRecord()

    Integer - OnAfterExportRecord()

    Integer - OnBeforeImportRecord()

    Integer - OnAfterImportRecord()

    CASE TempText[1] OF

    '1' : WITH FaultArea DO BEGIN

    INIT;

    Code := TempText[2];

    Description := TempText[3];

    IF NOT INSERT THEN

    MODIFY;

    END;

    '2' : WITH SymptCode DO BEGIN

    INIT;

    Code := TempText[2];

    Description := TempText[3];

    IF NOT INSERT THEN

    MODIFY;

    END;

    END;

    Αυτό είναι ένα πολύ απλό παραδειγματάκι για το NAVISION.

    Γενικά γράφεις ψευδοPascal σε κάποιο προκατασκευασμένα procedures-events και παράλληλα μπορείς να κατασκευάσεις πρωτόγονα procedures (μόνο).

    Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν θα προχωρήσει στην ελληνική αγορά αφού

    εμφανίζεται να είναι εκτώς πραγματκότητας σε σχέση με αυτά που θέλουν

    οι έλληνες επιχειρηματίες (γενικά είναι φτιαγμένο για ευρωπαίους λαούς άνω του Δουνάβεως.... εδώ είναι βαλκάνια.) Ίσως προχωρήσει μέσω κάθετων λύσεων όπως είναι ICADEA για αυτοκίνητα αλλά και πάλι μόνο εάν υπάρχει απαίτηση από το εξωτερικό (TOYOTA,BMW κλπ).

    Παρακολούθησα τα σεμινάρια μέσω της εταιρείας μου πριν κανένα χρόνο και πήρα μια προγραμματιστική πιστοποίηση (Navision Programming) και σύντομα θα πάρω και την Navision Development (αυτά είναι τα παλιά ονόματα, τώρα τα έχουν αλλάξει από ότι είδα σε C/Side Intruduction και σε Solution Development). Γενικά και με τον υπόλοιπο κόσμο που κάναμε τα σεμινάρια μόνο ο ένας πήρε την πιστοποίηση που πήρα εγώ, οι υπόλοιποι απλά το παρατήσαν.

    Βιβλία υπάρχουν μόνο τα βιβλία σεμιναρίων την Microsoft και τα User Manuals που είναι πάρα πολύ καλά. Αλλά θέλει πολύ καλή γνώση της δομής και της βάσης δεδομένων του Navision (ποιό πεδίο σε ποιό πίνακα κάνει τι) για να κάνεις κάτι αξιόλογο. Γενικά είναι μια άλλη φιλοσοφία προγράμματος αλλα συνήθως στην ελλάδα που προσαρμόζεται ο πελάτης στο πρόγραμμα και όχι το αντίθετο δεν νομίζω να έχει μέλλον.

    υποτίθεται πως το navision παρουσιάζεται για ERP αν και η Microsoft μάλλον το AXAPTA δίνει για ERP (επιπέδου SAP) αλλά και πάλι νομίζω το SAP είναι καλύτερο.

    ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

    Νίκος Μιχαλοδημητράκης

    Microsoft Business Solutions Certified Professional
  •  31-01-2011, 11:52 62838 σε απάντηση της 14005

    Απ: Navision Development

    Αγαπητέ κεκ Μιχαλοδημητράκη, έκανα login σε αυτό το forum προκειμένου να βρώ άτομα που φαίνονται γνώστες του Νavision και που ίσως θα μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν στην εύρεση ικανού ατόμου ώστε να μπορέσει να αναλάβει την θέση λογιστή ή βοηθού λογιστή στην εταιρία μας. Αυτό προυποθέτει ότι θα πρέπει να έχει άρτια γνώση του εμπορικού και λογιστικού κομματιού του Navison και να γνωρίζει μέτρια τουλάχιστον την Αγγλική γλώσσα. Δεδομένου ότι είμαστε εμπορική εταιρία η οποία ανήκει σε πολυεθνικό όμιλο που εδρεύει στην Ιταλία τα Αγγλικά θεωρούνται απαραίτητα ή τα Ιταλικά στην καλύτερη των περιπτώσεων. Σας παραθέτω την διεύθυνση της ιστοσελίδας της εταιρίας μας www.itway.gr καθώς και την ηλεκτρονική μου υπογραφή για να επικοινωνήσετε μαζί μου αν αυτό είναι εφικτό:

    Eleftheria Kapatsori
    Internal Sales Supervisor
    Itway VAD

    10, Ag. Ioannou str., Halandri, 152 33, Athens, Greece

    Tel.: +30 210 6801013 – Fax: +30 210 6801015 – Mobile: +30 6942 846911

    Italy, France, Spain, Portugal, Greece, Turkey
    Ravenna, Milano, Vicenza, Massa, Roma
    Paris, Barcelona, Madrid, Lisboa, Athina,
    istanbul, Ankara



Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems