Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Johnnyxp64. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 26-07-2011, 20:08. Υπάρχουν 13 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-01-2011, 10:50 62696

    συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    καλημέρα

    θα ήθελα από όλους τους συναδέλφους να πουν οτιδήποτε προτάσεις έχετε γενικότερα για το πως να γίνει μια εφαρμογή .net ce με remote sql connectivity ποιο γρήγορη κυρίως όσο αφορά το winform κομμάτι το οποίο βλέπω ότι έχει "lag" από emulator μέχρι καλές και σύγχρονες pda windows mobile 6.5 συσκευές.

    οτιδήποτε performance tip (τι να προσέξω τι όχι κτλ) είτε σε σχεδίαση κώδικα ή φόρμες αλλά και ιδιαίτερες ρυθμίσεις και συμβουλές αν έχετε για μια εφαρμογή mobile.

    σας ευχαριστώ πολύ.

    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  26-01-2011, 13:22 62697 σε απάντηση της 62696

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    Έχε στο μυαλό ότι γράφεις κώδικα .ΝΕΤ 3.5 (περίπου) σε 486 με 8 mb RAM και είσαι μέσα :)

    Hardware:

    Μακράν τα γρηγορότερα PDA είναι αυτά που ΔΕΝ είναι smartphones! Το iPAQ της HP είναι πολύ γρήγορο, έχει καλή ανάλυση (640χ480) και πάει σφαίρα.

    Κατά τα άλλα η επιλογή της συσκευής θέλει προσοχή γιατί ΔΕΝ είναι όλα τα WM ίδια μεταξύ τους! Τα τροποποιούν οι κατασκευαστές κατά βούληση. 

    Αυτά που έχω δουλέψει και μπορώ να πω με ασφάλεια ότι παίζουν καλά με .NET CF είναι τα AIRIS, BlackJet, HP iPAQ, και κάνα δυο άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα.

    Development:

    Τα προβλήματά σου είναι κυρίως: κατανάλωση μνήμης / ταχύτητα. Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και πρέπει να βρεις την χρυσή τομή.

    πχ

    οι φόρμες δεν φορτώνουν γρήγορα. Μία καλή πρακτική είναι να φορτώνουν την πρώτη φορά και μετά να τις κρατάς στην μνήμη σε κάποιο static ίσως

    Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι και το πόσο φορτωμένη είναι η εκάστοτε φόρμα με controls. Ειδικά εάν έχεις και τίποτα custom controls που έχουν από καμιά 20αριά μικρότερα controls το καθένα... Και σε μία εφαρμογή PDA είναι πολύ πιο πιθανό να χρειαστείς custon controls, δεδομένου ότι το interface δεν ενδείκνυται για τη χρήση των συνηθισμένων controls (βλέπε touch screen). Οπότε καλό είναι να προσπαθήσεις να τα κάνεις μινιμαλιστικά. 

    πχ έχεις έναν πίνακα με 13 εγγραφές. Η κάθε εγγραφή φορτώνεται σε ένα custom control. 

    Είναι καλό να ζωγραφίσεις τόσα controls όσα χωράνε και στην σελίδα σου (πχ 5) και απλά να φορτώνεις τις εγγραφές στα ίδια controls κατά βούληση.  Στην τελευταία σελίδα που θα έχει 3 εγγραφές απλά τα δύο τελευταία controls θα πρέπει να είναι visible = false.

    Γενικότερα, στις desktop εφαρμογές δεν δίνουμε σημασία σε κάτι τέτοια. Φορτώνει μία φόρμα, όταν την κλείνουμε την κάνουμε dispose, μετά την ξαναφορτώνουμε... στα PDA αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, λόγω ταχύτητας. Οπότε καλό είναι αφού φορτώσουν να τα έχουμε στην μνήμη.

    Ένα άλλο θέμα είναι και το μέγεθος του εκτελέσιμου. Αν είναι 2mb, όσο γρήγορο και να είναι το PDA θα αργήσει. Οπότε καλύτερα να έχεις κάποιο/κάποια dll και να γράφεις εκεί κώδικα. Και φυσικά εννοείται ότι μπορείς να βάλεις και τις φόρμες σου μέσα στα dll και να τα φορτώνεις από εκεί.

    Επίσης μην περιμένεις να κάνεις τίποτα υπολογισμούς στο PDA. Αν έχεις τέτοιες ανάγκες, καλύτερα να παίξεις server side (server app? web service? οτιδήποτε) παρά να βάλεις το PDA να κάνει δουλειά.

    Υπάρχουν επίσης μερικά θέματα portability από Windows Mobile <=> Windows CE, αλλά όχι τίποτα τραγικό (μέγεθος εικόνων, autoscroll φορμών)

    Επίσης προσοχή στα δεδομένα που θα τραβάς. Αν φορτώσεις κάναν πίνακα τεράστιο, θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει να προσαρμόσεις και το business logic της εφαρμογής (μέχρι ένα σημείο) στο PDA.

    Α, και εννοείται ότι μπορείς να έχεις multi-threading Smile

    Όσον αφορά για την επιλογή ή μη της web πλατφόρμας, το σημείο κλειδί είναι το interface. Εάν θέλεις να αξιοποιήσεις την οθονούλα του PDA χρειάζεσαι custom FORM controls.

    Αν μου έρθει και κάτι άλλο θα σου πω. Σε προηγούμενη εταιρία είχα ασχοληθεί με την κατασκευή ενός PDA client που συνδεόταν real time με διάφορα ERP. 

    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  26-01-2011, 15:00 62699 σε απάντηση της 62697

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    nice keep them comming!

    εχω το iPAQ της HP για να δουλεψω αυτο που φτιαχνω, οπότε ειμαστε οκ με αυτο
    εχουμε και οντος 2-3 custom control λογο των αναγκων που ειπες!
    Multi-threading δεν μου περασε καν απο το μυαλο οτι θα υποστιριζει!
    σκευτομαι αντι για DIM να κανω Using χρηση (vb.net)
    όντος καποιες φορμες τις κραταω στην μνημη γιατι καλουντε πολυ συχνα
    το .exe  ειναι κατω απο 1mb αλλα θα δω αναξιζει να σπασω τις φορμες σε dlls
    αυτο που ειπες για υπολογισμους ειναι κατι που κανουμε πολυ! βασικες μαθηματικες πραξεις +-*/ κτλ
    οποτε θα προσπαθησω να τα βγαλω αυτα και να τα παω ολα σε server side.

    ανυπομονω να ακουσω κι αλλα 

    σε ευχαριστω πολυ!

    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  26-01-2011, 15:18 62700 σε απάντηση της 62699

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    Κοίτα, multi-threading θα χρειαστείς σε περίπτωση που θες να εμφανίσεις κάποιο animation του στυλ "Please wait". Από την άλλη, αν δεν το χρειάζεσαι, άστο.

    Ένα άλλο σημαντικό θέμα που πρέπει να λάβεις υπ'όψιν είναι και το connectivity γενικότερα. Είσαι αυτόνομος; ΠΡέπει να κουβαλάς τα δεδομένα στο PDA; Έχεις wi-fi? Έχεις GPRS (με το iPAQ δεν έχεις). Κάνεις κάποιον συγχρονισμό; Ή έχεις ζωντανό connection με τον SQL Server;

    Γενικότερα, το να έχουμε fat client στο PDA δεν είναι και ότι καλύτερο, εξαρτάται βέβαια από τις ανάγκες και τις περιστάσεις. Το δικό σου exe (< 1 mb) και πάλι είναι μεγαλούτσικο, οπότε εάν δεν πρόκειται για resources, μάλλον υπάρχει πολύς κώδικας από πίσω. 

    Προσωπικά προτιμώ disconnected μοντέλο με τοπική ΒΔ και όταν χρειαστεί να ενημερώσει τον server να το κάνει μέσω κάποιου http request / web service. 

    Και πάλι όμως αυτό είναι συνάρτηση bandwidth / πληθώρας κινήσεων.

    Τι να σου πω, όλα είναι θέμα συνάρτησης κόστους/κόπου/κέρδους... από εκεί θα αποφασίσεις τι και πως πρέπει να κατασκευάσεις.

    Μην το σνομπάρεις πάντως το Compact Framework, έχει πολύ πράγμα μέσα. Όχι όλα, αλλά πολλά.

    Με το Windows Phone να δούμε τι γίνεται... Εκεί έχω ερωτήματα, αν και δεν με καίνε μιας και πλέον δεν ασχολούμαι με τα PDA.



    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  26-01-2011, 15:35 62701 σε απάντηση της 62700

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    η εφαρμογή ειναι σχεδον τελειωμενη αλλα θελω να την ξαναγραψω ή να την αλλαξω τοσο πολυ οσο τιποτε αλλο για να εχει καλητερη ακομε επιδοση!

    ειναι τυπο p o s και το connectivity  ειναι μεσαω WiFi με sql 2008 r2 express. οποτε δεν με απασχολει τιποτα περι bandwith.

    προβλημα κοστους δεν θα ελεγα οτι εχω, αλλα φυσικα το να φαω πανω απο 1 μηνα για να το βελτιώσω θα θεωρηθει ασυμφωρο!
    το .net CE δεν το υποτιμο απλα στο θεμα του design ειναι αστα να πανε και σε αναγκαζει να κανεις custom control η να αγορασεις! αυτο εχω καταλαβει!

    τελος που θα παει αυτη η ριμαδα αγορα με τα PDA κι εγω αγχονομαι! θα δουμε για τωρα πρεπει να βελτιωσω αυτο που ειναι σχεδον τελειωμενο. (κυριολεκτικα και μεταφορικα το "τελειωμενο")

    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  26-01-2011, 17:47 62707 σε απάντηση της 62701

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    Φαίνεται ότι η Microsoft είδε την επιτυχία που είχαν τα 'apps' και έκοψε τα Mobile για να πάει σε κάτι που να είναι εύπεπτο και μαζικής κατανάλωσης.

    Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με apps. Να σου πω για barcode, παραγγελιοληψίες, τιμολογήσεις μέσω PDA ναι. Αλλά τώρα το τι σκιν θα έχει το PDA... ε, δεν με απασχολεί.

    Φοβάμαι μήπως αυτός ο τομέας (PDA για επαγγελματική χρήση) ξεθυμάνει μια και καλή. Το καλό είναι ότι για κάποια χρόνια ακόμα θα υπάρχει στοκ με PDA & Windows Mobile. (Εδώ υπάρχουν ακόμα με CE 3 κλπ) 

    Δυστυχώς τα Mobile δεν χαίρουν εκτίμησης στους απανταχού μπλόγκερς. Απλά μάλλον αυτοί που τα κράζουν δεν ασχολούνται με επαγγελματικές εφαρμογές.

    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  25-07-2011, 15:50 66662 σε απάντηση της 62707

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    και πια θα ειναι η νέα ταση μετα τα PDA ;

    Παντως στα custom control διαπιστώνω πως το double buffering τρώει πολυ μνήμη λογω bitmap!
    Πολλά πραγματα ειναι τραγικά αργά..
    Επισης λογω περιορισμένης μνημης δεν ξερω αν ειναι καλό να κανεις dispose τις αλλες φορμες η οχι.
  •  25-07-2011, 16:25 66664 σε απάντηση της 66662

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    Όχι, δεν πρέπει να τις κάνεις dispose! Και δεν είναι τόσο θέμα μνήμης (αρχικά τουλάχιστον), αλλά θέμα ταχύτητας.

    Απλά πρέπει να ρίχνεις που και που μια ματιά στην μνήμη, ή να βάλεις κάποιον κανόνα του πόσο συχνά χρησιμοποιείται μία φόρμα, ή να κρατάει στη μνήμη τις χ τελευταίες κλπ

    Πολύ μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα πάντως.

    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  26-07-2011, 10:33 66667 σε απάντηση της 66664

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    χαχα που το ξεθαψατε αυτο το θεμα τωρα!
    παει εκεινο δεν ασχολουμαι ποια, και να σου την μαυρη αλληθεια βρηκα εναν αλλο τροπο να κανω αυτο που θελω χωρις να περιοριζομαι ουτε σε .NET CE και app performance (that much)


    στην νεα εταιρεια εγραψα ενα κανονικο desktop app, το σχεδιασα για την αναλυση που θα εχουν τα pda (600χ800) και "ζωγραφισα" πανω οτι ηθελα οπως το ηθελα αμεσα και ευκολα χωρις περιορισμους! φυσικα κραταω το UI οσο ποιο ελαφρη μπορω αλλα να ειναι όμορφο και να ειναι 2010 εποχης οχι 95.

    εστησα το app αυτο πανω στο ιδιο server που ειναι και η βαση δεν υπαρχει καμια περιπτωση να χαθει λογο μπαταριας η socket το connection, και αυτο το app το εκανα Remote Desktop Application σε Windows 2008 R2, μεσω RemoteDesktop Server, και με τα απαραιτητα user rights, απλα τα PDA εχω το latest RDclient, κανουν connect αυτοματα και τρεχουν την εφαρμωγη (κατι ΣΑΝ cloud) και ειναι ΚΑΙ σφερα (σε σχεση με local mobile app), και ασφαλη λογο τροπο συνδεσεις ολα ουσιαστηκα εκτελουντε πανω στον κεντρικο και στην βαση, και ειναι και μοντερνα!
    και εγω δεν χρειαζεται να συντηρω 2 τελειως διαφορετικα εργα και τεχνολογιες και να φοβαμαι τοσο για το μελλον!
    ακομα και σε mobile 7.1  απο οτι διαβασα κανει RD.

    με το που κλεινει η εφαρμογή αυτοματα τερματιζει και το RD και ειμαστε αρχοντες.
    τσακ μπαμ.



    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  26-07-2011, 10:58 66668 σε απάντηση της 66667

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    Ξέχασες να αναφέρεις πόσο βαρύ είναι τα terminal services  που περιγράφεις. Σε ένα τέτοιο σενάριο συνήθως μπορείς να σηκώσεις καμμιά δεκαριά ταυτόχρονα sessions ανά server. Μπορεί να χρησιμοποιείς πιο αδύναμα clients αλλά τα χρήματα που γλυτώνεις τα δίνεις στο σίδερο για server.

    Αυτή η λύση είναι στην καλύτερη περίπτωση μεταβατική και τα οφέλη της είναι πολύ μικρά. Νόημα έχει αν έχεις μία μονολιθική εφαρμογή την οποία δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τροποποιήσεις για να παίζει σε περιβάλλον client/server ή web.
    Σίγουρα δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις ούτε καν "σαν cloud" - αν όχι τίποτε άλλο, είναι μία πολύ παλιά ιδέα η οποία εφαρμόζεται στα Windows εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον μέσω των Terminal Services κα της Citrix. Το μόνο που έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια είναι πόσα ταυτόχρονα sessions μπορείς να φορτώσεις σε ένα server.

    Και φυσικά, χωρίς σταθερή και γρήγορη σύνδεση είναι αδύνατο να δουλέψει το remote desktop, οπότε χάνεις ουσιαστικά το mobility.

    Μία πιο "μοντέρνα" λύση θα ήταν ένα κλασσικό web application, το οποίο μπορεί επίσης να είναι ιδέα 15 ετών αλλά τουλάχιστον έχει μικρότερες απαιτήσεις σε συνδεσιμότητα.

    Δεν το συζητάμε βέβαια για τις πραγματικά σύγχρονες λύσεις, είτε πρόκειται για εφαρμογές με στοιχεία HTML 5 και offline storage, ή για native εφαρμογές για τις συσκευές που χρησιμοποιείς.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  26-07-2011, 12:30 66670 σε απάντηση της 66668

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    1=κοστος "σιδερικου" μικροτερο απο την χασουρα αναπτυξης κατι αλλου σε τοσο συντομο διαστημα(σημερα κανεις σερβερακι για τετοια θεμα με χοντρικη οχι πανω απο 800ευρωπουλα + λογισμικο μεσα)

    2=δεν ειπα οτι ειναι μοντερνα λυση, αλλα οτι εχω μοντερνο περιβαλλον εργασιας! αλλο το ενα αλλο το αλλο,και γιατι να ειναι μοντερνα λυση αμα δουλευει η 10ετιας μια χαρα? δεν καταλαβα...(αν και Remote Application <> Citrix TS πλέον)

    3=παει σφερα και πολυ καλα μεχρι και 10τερματικα σε ταυτοχρονη συνδεση σε 54wifi (και 20να βαλω μια χαρα θα παει πιστευω αν και δεν θελουμε πανω απο 5), γιατι να κανω αλλο σε web, εδω λεμε πως να μην παμε σε CF αν ειναι δυνατων....

    4=σταθερη και "γρηγορη" συνδεση παντα εχεις αφυ εισαι μεσα στα ορια του wifi, δεν καταλαβαινω ποια η διαφορα να το ειχα σε site... παλι συνδεση θα ηθελα και εκει! και εκει μαλιστα αν το response ηταν χαλια για διαφορετικους λογους μπορει να ετρωγες και ενα error και τα δεδομενα σου να μην φταναν στον σερβερ!
    τωρα στην χειροτερη κοβει το RD και με το που μπεις ξανα (εχω ρυθμισει να μπαινει στο session μεχρι και 1μερα μετα) συνεχιζεις Ακριβως εκει που ειχες μηνει στην ιδια οθονη χωρις να εχει χαθει ΤΙΠΟΤΑ!

    5=offline storage και synchronization ειναι κατι που δεν μπορεις να κανεις ξαναματα λεω οποτε θες εσυ....(καλος ή κακος)

    6=που το πας οτι δεν θες τιποτα να εγκαταστησεις, ουτε .ΝΕΤ CF ουτε sql κτλ κτλ κτλ......δεν ασχολήσε πλεον με το mobile, ασχολήσε με την εφαρμογή!

    καλες οι θεωριες αλλα οταν θες να ειναι παραγωγικος πας σε ποιο "περπατημενες" λυσεις! πρεπει αυτο να κα το καταλαβεται επιτελους! δεν ειμαστε φοιτητές με χρονο για πεταμα ουτε ζουμε με τους γονείς μας για να χασομεράμε και να τρώμε χρονο σε έρευνα (δυστυχώς)! 
    σήμερα ολοι το θελουν ΧΘΕΣ και αν μπορεις τζάμπα και φυσικά σταθερό σκασίλα του άλλου πως το έφτιαξες under the hood!!
    δεν μπα να εχεις εσυ WCF και ενα σκασμο απο πισω native εφαρμογες, αμα σου κοστισει 3πλασιο χρόνο (διοτι εγω δεν εχω ασχοληθεί παράδειγμα με WCF και η εταιρία δεν σου λεει ΨΑΞΕ και διάλεξε, σου λέει ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!), απο μια άλλη λυση που γνωρίζεις ήδη ποιο καλα και εχεις εμπειρια, το θεμα αποφασεις νομιζω ειναι ξεκαθαρο.

    και μην το παμε παλι στα ακρα με πρόχειρο-λύσεις πολιτικές εταιρειών  και τέτοια, βαρέθηκα να το ακούω αυτο να λέγεται.....Stick out tongue

    αλλά γενικα δεν ειπα οτι ειναι "μοντερνα" και νεα λύση αυτη η λύση! διοτι πανω σε αυτο αναπτυσεις τις αποψεις σου.(off topic)

    φιλικα πανταWink


    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  26-07-2011, 12:51 66671 σε απάντηση της 66668

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    α και γιατι παρακαλω, τι παραπανω εχει η φιλοσοφια "cloud" νομιζεις?Confused
    Ουσιαστικα απο οσα εχω δει να κανουν Ελληνικες εταιρείες, πετανε σε ενα Virtual Machine το ιδιο desktop application (αντε να εχει λιγα tweaks), το κανουν remote, μοιραζουν ενα .rdp ή ενα .msi και αυτο ήταν για αυτους το "cloud"!

    γυρο απο αυτες τις παλιες βασικές αρχές αναπτύχθηκε η "φιλοσοφία" του cloud πιστεύω, απλα πλέον λογο οτι οι συνδέσεις και ταχύτητες είναι ποιο γρήγορες στο internet και στα 1GBit το LAN τσουλαει το θεμα στις μερες μας.*

    και πριν πέσουν πανω μου οι "guru" να με φάνε, Stick out tongue δεν ειμαι "ειδικός" στο θέμα προς θεου και δεν ξερω τις λεπτομέρειες που σίγουρα υπάρχουν αλλά το βλέπω λίγο ποιο γενικά, και με βαση οσα εχω δει απο Ελληνικες εταιρίες αυτο διαπιστώνω, το ιδιο δώρο σε νεο περιτύλιγμα! 
    φυσικά δεν προκειτε ΠΟΤΕ να αντικαταστησει της desktop application στο καθε αυτου τερματικο σε σχεση επιδοσης! είναι για άλλες περιπτώσεις.





    *καλα ασε στην γΕλλαδα με τα ΕΩΣ 24 down / 1 up ειναι αστείο να μιλάμε για σοβαρό cloud computing, αυτά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Stick out tongue
    αλλα αρκετα βγήκαμε εκτος θέματος.Big Smile 

    καλο καλοκαιριParadise

    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  26-07-2011, 16:54 66673 σε απάντηση της 66670

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    Johnnyxp64:
    5=offline storage και synchronization ειναι κατι που δεν μπορεις να κανεις ξαναματα λεω οποτε θες εσυ....(καλος ή κακος)

    Γιατί δεν μπορείς; μια χαρά μπορείς, και παραμπορείς... ειδικά άμα καθίσεις και κάνεις differential update. Αλλά και ολόκληρη τη ΒΔ να πάρεις, αν είσαι επιλεκτικός σε σχέση με το τι χρειάζεσαι, τότε δεν έχεις πρόβλημα. 

    Πχ, θα πάρεις μεν τα πιο σταθερά στοιχεία (πελάτες, προϊόντα), αλλά δεν θα πάρεις κινήσεις. 

    Σε mobile εφαρμογές που έχουν πάρε δώσε με κάποιον server, γύρω από αυτό θα κάνεις τον σχεδιασμό σου.

    Johnnyxp64:
    6=που το πας οτι δεν θες τιποτα να εγκαταστησεις, ουτε .ΝΕΤ CF ουτε sql κτλ κτλ κτλ......δεν ασχολήσε πλεον με το mobile, ασχολήσε με την εφαρμογή!

    Ε τώρα... αν αυτός είναι ο τρόπος, γιατί δεν θες να μάθεις κάτι καινούριο; Σαν την c# και τη VB ένα πράγμα; Stick out tongue

    Johnnyxp64:
    καλες οι θεωριες αλλα οταν θες να ειναι παραγωγικος πας σε ποιο "περπατημενες" λυσεις! πρεπει αυτο να κα το καταλαβεται επιτελους! δεν ειμαστε φοιτητές με χρονο για πεταμα ουτε ζουμε με τους γονείς μας για να χασομεράμε και να τρώμε χρονο σε έρευνα (δυστυχώς)! 
    σήμερα ολοι το θελουν ΧΘΕΣ και αν μπορεις τζάμπα και φυσικά σταθερό σκασίλα του άλλου πως το έφτιαξες under the hood!!

    Ρε συ Γιάννη... όταν θες να κάνεις κάτι, θα χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία που υπάρχουν! Τα hacks και λοιπές πατέντες είναι για αυτά που ΔΕΝ γίνονται!

    Και στο κάτω κάτω, εσύ τι πελάτες θέλεις; Εγώ θέλω αυτούς που θα χρηματοδοτήσουν το project τους για να κάνει την δουλειά τους, και όχι τους <βάλε χαρακτηρισμό> που σου λέει "θέλω τον ουρανό με τ'άστρα τζάμπα". Κατά κανόνα, αν ο πελάτης είναι τέτοιος, θα το βρεις μπροστά σου αργότερα.

    Παρόλα αυτά, η εμπειρία έχει δείξει ότι το υβριδικό είναι η καλύτερη λύση: κάποια data πάνω στο PDA, κάποια να μπορείς να τα παίρνει live on demand (πχ υπόλοιπα αποθήκης), έξυπνο design (ένα ερώτημα - πολλές απαντήσεις), και πάνω από όλα σωστή διαχείριση resources.

    Βέβαια, αν σκεφτούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε και σκεπτικό, καθότι το CF μας ... άφησε χρόνους, τότε... αλλάζει το θέμα!



    "When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  26-07-2011, 20:08 66674 σε απάντηση της 66673

    Απ: συμβουλές gia performce in .NET CE 3.5??

    απο ολους εσυ πρεπει φιλε δημο να επημενειs λιγότεροStick out tongue

    εξηγησα καθαρα δεν αναπτυσω τωρα κατι νεο κοιταω να σώσω κατι νεκρο σε χρονοδιάγραμμα λιγμενο ηδη!Angry
    στα εχω πει κ απο κοντα ασε μην πω αλλα εδω.Zip it!

    i hope you get the point i dint choose the customers neither designed the project.

    my personal projects work like charm by design Wink
    and i am always open to new better methods....(so c# is out of the question) lol

    withDevil love always 

    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems