Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ταχύτητα / αξιοπιστία Desktop εφαρμογής πάνω από VPN

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò v.charalab. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 05-06-2012, 10:15. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-06-2012, 18:26 70508

    Ταχύτητα / αξιοπιστία Desktop εφαρμογής πάνω από VPN

    Καλησπέρα σας,

    έχω δημιουργήσει μια εφαρμογή με c# πάνω στο .net 4 Framework με εργαλεία της TELERIK και της DevExpress σε συνδυασμό με τον sql server 2008 r2.
    Οι κλήσεις στον sql server γίνονται μέσω datasets τα οποία περιέχουν views, SP κτλ και γεμίζουν gridviews, combos κτλ

    Η εφαρμογή παίζει μια χαρά σε τοπικό δίκτυο. 
    Το πρόβλημα μου είναι ότι πλέον η εταιρία απέκτησε γραφείο σε απομακρυσμένο χώρο ο οποίος συνδέεται μέσω VPN με μέγιστο Upload από την μεριά του SQL server στα 400K. 
    Οι κλήσεις από το απομακρυσμένο γραφείο κάνουν την εφαρμογή να είναι τραγικά αργή στο χώρο.

    Υπάρχει κάτι ριζοσπαστικό που μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση ώστε να βελτιώσω την κατάσταση αυτή?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  •  01-06-2012, 21:19 70510 σε απάντηση της 70508

    Απ: Ταχύτητα / αξιοπιστία Desktop εφαρμογής πάνω από VPN

    Ριζοσπαστικό? Να ξανασχεδιάσεις την εφαρμογή ώστε να ΜΗΝ δουλεύει έτσι αλλά να χρησιμοποιεί μόνο τα δεδομένα που πραγματικά χρειάζεται. Αυτό είναι ένα πρώτο, μικρό βήμα. Αντί να φορτώνεις π.χ. 100-200 εγγραφές για να τις δείξεις σε ένα grid, να φορτώνεις μόνο τις εγγραφές που θα δείξεις. 

    Πιο ουσιαστικό βήμα θα είναι να χρησιμοποιήσεις 3-tier αρχιτεκτονική και να βάλεις στον application server το business logic που απαιτεί την χρήση μεγάλου όγκου δεδομένων και να στέλνεις στους clients μόνο τα στοιχεία που χρειάζεται να δείξουν. Μία παραλλαγή σε αυτό είναι να μετατρέψεις την εφαρμογή σε Silverlight με τις λειτουργίες του middle tier στον web server. Το σενάριο αυτό υποστηρίζεται αρκετά καλά μέσω των WCF RIA Services ή/και των ADO.NET Data Services.

    Μετά, μπορείς να προσθέσεις τοπικό caching για τις πληροφορίες που δεν χρειάζεται να ανανεώνονται συχνά. Έτσι θα αποφύγεις τη σπατάλη bandwidth.

    Πιο συντηρητική λύση, εφόσον μιλάμε για ένα γραφείο, είναι να στηθεί SQL Server και στο δεύτερο γραφείο και να στηθεί replication μεταξύ των δύο βάσεων. Τα περισσότερα δεδομένα έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν συνέχεια και μπορούν να αντιγράφονται σχετικά αραιά π.χ. μέσω merge replication. Για δεδομένα που πρέπει να εμφανίζονται και στις δύο βάσεις όσο γίνεται γρηγορότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί transactional replication.

    Πιό πρόχειρη λύση είναι να μπαίνουν μέσω remote desktop οι απομακρυσμένοι χρήστες σε ένα terminal server στα κεντρικά και να δουλεύουν απομακρυσμένα.





    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  02-06-2012, 11:26 70513 σε απάντηση της 70510

    Απ: Ταχύτητα / αξιοπιστία Desktop εφαρμογής πάνω από VPN

    Άμεσα εφαρμόσιμο μου φαίνεται το κομμάτι με το replication των 2 βάσεων. 
    Πληροφορίες ή κάτι χρήσιμο για να ξεκινήσω υπάρχει από εσάς ενόσω σκάβω κ γω?

    Ευχαριστώ
  •  05-06-2012, 10:15 70530 σε απάντηση της 70513

    Απ: Ταχύτητα / αξιοπιστία Desktop εφαρμογής πάνω από VPN

    Θα βρεις πληροφορίες για το replication στο documentation του SQL Server. Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία (=βιβλίο) για το θέμα, η οποία περιγράφει τα είδη replication. Κάποια σχόλια για replication πάνω από VPN θα βρείς εδώ. Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες και οδηγίες για το πως στήνεται το replication θα βρεις στην κατηγορία Publish Data and Database Objects

    Οι όροι που χρησιμοποιούνται θυμίζουν συνδρομή περιοδικού. Ο ορισμός των δεδομένων που θα γίνουν replicate ονομάζεται publication ενώ οι βάσεις που θα διαβάσουν τα δημοσιευμένα δεδομένα λέγονται subscribers. Τα database objects που συμμετέχουν σε ένα publication λέγονται articles. Το μοντέλο αυτό περιγράφεται εδώ

    Το θέμα του replication θέλει διάβασμα για να καταλάβεις πως δουλεύει και τί πρέπει να ρυθμιστεί. 

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems