Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Unit Test σε Console Application

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò diasonidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 08-02-2013, 09:35. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-02-2013, 14:56 72068

    Unit Test σε Console Application

    Καλησπέρα,

    Έχω μια εφαρμογή console σε c# η οποία αποτελείται απο ένα μόνο αρχείο με μια κλάση. Η εφαρμογή δημιουργεί multiplication table και έχει τη δυνατότητα να τα αποθηκέυσει ως html ή csv αρχεία ή απλά να τα τυπώσει στη γραμμή εντολών. Τα ορίσματα που δέχετε κατα την εκκίνηση είναι ο αριθμός των γραμμών, ο αριθμός των στηλών η μορφή που θα γίνει η εξαγωγή (csv, html, console). Μου ζητήθηκε να δημιουργήσω unit tests για την εφαρμογή, αλλά δυστηχώς δεν έχω ξαναδουλέψει με κάτι αντίστοιχο. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

    Ευχαριστώ
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  07-02-2013, 15:03 72069 σε απάντηση της 72068

    Απ: Unit Test σε Console Application

    Καταρχήν, ένα console application είναι ένα assembly σαν όλα τα άλλα. Μπορείς άνετα να το κάνεις reference, να κάνεις instantiate τις κλάσεις και να καλέσεις τις μεθόδους του. Από τη στιγμή που ΔΕΝ έχεις βάλει όλο τον κώδικα μέσα στη main, αλλά έχεις σπάσει τον κώδικα σε functions, μπορείς άνετα να φτιάξεις unit tests για τα διάφορα functions
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-02-2013, 15:10 72070 σε απάντηση της 72069

    Απ: Unit Test σε Console Application

    Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση. Έχω αρκετό κώδικα μέσα στη main αλλά απο ΄τοι κατάλαβα καλό είναι να τον σπάσω σε functions και αυτόν και μετα να δημιουργήσω test functions για καθε function. Υπάρχει τρόπος να δημιουργήσω κάποιο test unit που να καλεί όλο το application ή δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο;
  •  08-02-2013, 09:35 72075 σε απάντηση της 72070

    Απ: Unit Test σε Console Application

    Τότε δεν μιλάς για "unit" testing. Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα "units" έχεις ήδη σχεδιαστικό θέμα. Στόχος του unit testing είναι να δοκιμάσει μεμονωμένα κομμάτια της εφαρμογής, τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλο στήσιμο, και σίγουρα όχι ολόκληρη την εφαρμογή να τρέχει.

    Αν καλέσεις την main και περιμένεις να βγάλεις άκρη από τα αποτελέσματα, πως θα καταλάβεις αν το σφάλμα ήταν στη γραμμή 30 ή την γραμμή 3247?

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems