Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πλούσια συγκομιδή μεταλλίων σε Βαλκανιάδα – Ολυμπιάδα Πληροφορικής

  •  26-02-2007, 18:33

    Πλούσια συγκομιδή μεταλλίων σε Βαλκανιάδα – Ολυμπιάδα Πληροφορικής

    Εισαγωγή Scroll to Top

    Η αποστολή της Ελλάδας στο Μεξικό: Χρήστος-Απόστολος Μαντουλίδης (Β΄ Λυκείου), Ιδ. εκπαιδ. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Τζάμος (Γ΄ Λυκείου), 4ο Χαλανδρίου, Διονύσιος Ζήνδρος (Γ΄ Λυκείου), 4ο Ιωαννίνων, Ιωάννης Χατζημίχος (Α΄ Λυκείου), 8ο ΛάρισαςΤα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής τίμησε –στο πλαίσιο του πρόσφατου 4ου διεθνούς φόρουμ που διοργάνωσε ο Economist, με θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα»- ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι αυτό που τον γεμίζει με αισιοδοξία, είναι ότι πολλά νέα παιδιά από τη χώρα μας ήδη διακρίνονται στον διεθνή στίβο της Πληροφορικής.

    Η Εθνική Ομάδα, που στελεχώνεται από τους εκάστοτε νικητές των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Πληροφορικής τους οποίους διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΠΥ (περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ioinformatics.org/history.htm) και για την περίοδο 2005-6 είχε ως μέλη τους Χρήστο-Απόστολο Μαντουλίδη (Β΄ Λυκείου), Ιδ. εκπαιδ. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Τζάμο (Γ΄ Λυκείου), 4ο Χαλανδρίου, Διονύσιο Ζήνδρο (Γ΄ Λυκείου), 4ο Ιωαννίνων, Ιωάννη Χατζημίχο (Α΄ Λυκείου), 8ο Λάρισας, συμμετείχε στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής και λίγο αργότερα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

    Χρήστος Τζάμος, χρυσό μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής στη ΛευκωσίαΗ πρώτη διεξήχθη στη Λευκωσία, και σ’ αυτήν η Ελλάδα απέσπασε χρυσό μετάλλιο με τον Χρήστο Τζάμο, χάλκινο με τον Χρήστο-Απόστολο Μαντουλίδη και χάλκινο με τον Διονύσιο Ζήνδρο.

    Η δεύτερη διεξήχθη στη Μερίντα του Μεξικού και εκεί οι Μαντουλίδης και Τζάμος κέρδισαν αργυρά μετάλλια. 

     

     

     

    Κινητήρια δύναμη για το μέλλον Scroll to Top

    Χρήστος-Απόστολος Μαντουλίδης, χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής στη ΛευκωσίαΜε αφορμή αυτές τις επιτυχίες -που επισφραγίστηκαν με την απονομή πλακετών και την προσφορά φορητών υπολογιστών στα τέσσερα μέλη της ομάδας- ο υπουργός υπογράμμισε ότι «αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τη χώρα μπροστά. Αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη για τη μελλοντική πρόοδο. Στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθειά τους και τους παρέχουμε τις δυνατότητες να δημιουργήσουν και να αναδειχθούν. Ρόλος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε αυτά τα ταλέντα να μη μεταναστεύσουν, αλλά να μείνουν εδώ και να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Και, αν θέλετε, ουσιαστικός μας ρόλος είναι να βοηθήσουμε να αναδειχθούν όχι τέσσερα, αλλά πολλές χιλιάδες τέτοια ταλέντα».

    Για να ολοκληρώσει προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ισχυρή στην τεχνολογία, στο πλαίσιο μιας δυναμικής και ανταγωνιστικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε πολίτες και επιχειρήσεις, που τους προσφέρει σταθερότητα και σιγουριά, που δίνει τη δυνατότητα στους νέους της να προχωρήσουν με αυτοπεποίθηση στο μέλλον - σε ένα μέλλον που όλο και περισσότερο θα καθορίζεται από τις νέες τεχνολογίες».

     

    Η ΕΠΥ και οι Διαγωνισμοί Πληροφορικής Scroll to Top

    Διονύσης Ζήνδρος, χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής στη ΛευκωσίαΣε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΠΥ), που τον επόμενο χρόνο θα γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργίας της, εκφράζει τη μεγάλη χαρά της για τις διακρίσεις της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής, σημειώνοντας ότι στόχος της παραμένει «η καλλιέργεια αξιών που σήμερα τείνουν να εξαφανισθούν (ή έστω να συρρικνωθούν). Οι διοργανώσεις αυτές αδιαμφισβήτητα δείχνουν στην νεολαία έναν άλλο δρόμο και άλλο τρόπο διάκρισης, μέσα από τη μεθοδευμένη-συγκροτημένη μελέτη, εξάσκηση και ευγενή άμιλλα».

    Η ΕΠΥ οργανώνει επί δεκαεννιά συνεχή έτη τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, που αποτελεί το εθνικό σκέλος, ενός από τους έξι διεθνείς διαγωνισμούς τους οποίους προωθεί η UNESCO, και θεωρείται ο μαζικότερος διαγωνισμός Πληροφορικής σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ), τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, γίνεται με τη συνεργασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας μας και σ΄ αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, δημόσιας και ιδιωτικής.

    Στις πρώτες του φάσεις, ο διαγωνισμός γίνεται μέσω Διαδικτύου, ο δε αντίστοιχος ιστοχώρος (www.pdp.gr) δέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις από χιλιάδες μαθητές και εκατοντάδες καθηγητές και σχολεία.

    Ιωάννης Χατζημίχος, μέλος της ελληνικής αποστολήςΣύνδεσμοι του ιστοχώρου του διαγωνισμού, εντάσσονται εκτός από τις επίσημες ιστοσελίδες (πχ. www.ypepth.gr) και στα μεγαλύτερα ελληνικά portals. Ανακοινώσεις και υλικό σχετικό με το Διαγωνισμό διανέμεται μέσω του υπουργείου Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας. 

    Από τη σχολική χρονιά 2005-2006 ο διαγωνισμός διευρύνθηκε για να περιλάβει το σύνολο των μαθητών των σχολείων Ελληνοπαίδων εξωτερικού αλλά και των ελληνικών προγραμμάτων ξένων σχολείων και ιδρυμάτων σε όλες τις περιοχές της γης όπου σπουδάζουν Ελληνόπουλα. Από τις τρεις φάσεις του διαγωνισμού, οι δύο διεξάγονται με τη χρήση του Διαδικτύου, ενώ οι τελικοί διεξάγονται σε πανεπιστημιακά εργαστήρια, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Από πλευράς προσέλευσης, οι συμμετοχές στην Α' φάση του 18ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής ήταν πάνω από 400 και περισσότεροι από 100 μαθητές προκρίθηκαν στη β΄ φάση.

    Στον προηγούμενο, 17ο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες ήταν 220 με περισσότερους από 80 να προκρίνονται στη β΄ φάση, και στον προ-προηγούμενο,16ο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι από 180 με περισσότερους από 70 στη β΄ φάση. Οι αριθμοί δείχνουν μία γεωμετρική αύξηση του ενδιαφέροντος των νέων, τον τελευταίο χρόνο, η οποία -σε συνδυασμό και με το camp προετοιμασίας, που πραγματοποιήθηκε για λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη- είχε αυτά τα μοναδικά αποτελέσματα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι –σύμφωνα με την ισχύουσα στη χώρα μας νομοθεσία (Ν. 3194/2003 άρθρο 8)- οι μαθητές που διακρίθηκαν κερδίζοντας μετάλλιο σε Βαλκανιάδες ή Ολυμπιάδες Πληροφορικής έχουν δικαίωμα εισαγωγής σε τμήμα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. της επιλογής τους. Επίσης, η διάκριση σε έναν από τους δύο θεσμούς δίνει τη δυνατότητα υποβολής πρότασης προς το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής ενός μαθητή, που παρακολουθεί καλοκαιρινό σχολείο στο ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).

    Του χρόνου πήρα απόφαση να λάβω και εγώ στο διαγωνισμό … και έχω αρχίσει να εργάζομαι .Αν δεν ήξερα ότι θα έχω την δική σας βοήθεια δεν θα έπαιρνα την απόφαση να λάβω μέρος του χρόνου. Ε-Υ-Χ-Α-Ρ-Η-Σ-Τ-Ω.Big Smile


    Δημοσίευση στην κατηγορία:
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems