Χαίρετε,
το ερώτημα που με βασανίζει είναι αυτό που αναφέρεται στον τίτλο.
Πρέπει να μεταφέρω ένα aspx site σε server ο οποίος έχει ανοιχτή μόνο την port 80 για http και ανυσηχώ μήπως χρειάζεται και κάποια άλλη θύρα. Είναι δυνατόν λ.χ. να έχεις ένα link button (το οποίο 'παίζει' με href="BLOCKED SCRIPT__doPostBack...) και όταν το πατάς να πηγαίνει αυτό και να χτυπάει τον web server σε διαφορετικό port από το 80; Όσο περισσότερο γράφω τόσο πιο κουφό μου ακούγεται αλλά παραθέτω τις λεπτομέρειες που κίνησαν αυτή την υποψία παρακάτω:
Μεταφέραμε το website που είναι φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου σε ASP.NET 2.0 στο χώρο του πελάτη. Αφού στήσαμε servers, IP's, firewalls κλπ για να μπορούμε να 'χτυπάμε' τις aspx σελίδες κάναμε και κάποιες δοκιμές στις οποίες παρατηρήθηκε το εξής περιέργο: Ενώ η aspx σελίδα φορτώνοταν κανονικά, όταν έκανες κλικ στο linkbutton για να την κάνεις submit έτρωγες άκυρο. Ο υπεύθυνος δικτύου σε κάποια στιγμή αναφέρει κάτι για κάποιο rule στον ISA που κόβει το Internet radio και το απενεργοποιεί για να δούμε τι θα γίνει. Ω του θαύματος, η σελίδα έπαιξε.
Τα παραπάνω έγιναν πριν αρκετό καιρό οπότε τις ακριβείς λεπτομέρειες δεν τις θυμάμαι. Πάντα αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο εκτός από τον ISA να πειράξαμε ταυτόχρονα και κάτι άλλο και να μας δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι το rule για την θύρα στον ISA να έκανε τη ζημιά . Όμως σύντομα θα μεταφέρουμε το site σε server όπου θα έχουμε μόνο τις 80 και 443(SSL) διαθέσιμες και σκέφτηκα να δω μήπως κάποιος είχε κάποια παρόμοια εμπειρία εάν δηλαδή έχει παρατηρηθεί aspx σελίδα να χρειάζεται και άλλη θύρα πέρα της 80 για επικοινωνία με τον IIS.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο που θα διαθέσετε και υπόσχομαι να δώσω και εγώ feedback όταν (από νέο έτος) έχω την ευκαιρία να ξανα ασχοληθώ με το εν λόγο σύστημα.
Σταύρος.