Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Expose .NET User control as COM and embed it to a visual c++ 6.0 application

  •  21-12-2007, 13:44

    Expose .NET User control as COM and embed it to a visual c++ 6.0 application

    Καλησπέρα απο το νέο μέλος του forum (hspais)

    Θα ήθελα την βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα:

    Έχω αναπτύξει ένα .net user control και θέλω να εμφανίζεται σε ένα σημείο ενός παραθύρου μίας εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί σε Visual c++ 6.0.

    Η λύση που έχει προταθεί είναι να εκτεθεί το συγκεκριμένο User control ως ActiveX και να ενσωματωθεί στην εφαρμογή μέσω της τεχνολογίας COM.

    Είναι γνωστό ότι η Microsoft υποστηρίζει την έκθεση απλών component ως COM και την ενσωμάτωσή τους σε εφαρμογές VC++ 6.0, σύμφωνα όμως με το msdn δεν υποστηρίζεται η έκθεση ενός  .NET user control ως ActiveX και η χρήση του από εφαρμογή C++.

    Έπειτα από έρευνα παρόλα αυτά φάνηκε ότι είναι εφικτό το registration του .NET dll ως ActiveX με την επεξεργασία της registry και επιτεύχθηκε η ενσωμάτωσή του σε μία εφαρμογή VC++.

    Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ενώ οι ιδιότητες του COM εμφανίζονται κανονικά στον visual editor, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα events. Χωρίς την ύπαρξη των events δεν είναι εφικτή η πλήρης ενσωμάτωση και λειτουργία της εφαρμογής.

    Η ερώτηση είναι κατά πόσο υπάρχει κάποιος γνωστός, εφαρμοσμένος και υποστηριζόμενος τρόπος από την Microsoft για χρήση ενός ActiveX που έχει προκύψει από .NET User Control σε μία εφαρμογή VC++ 6.0 που να επιτρέπει την χρήση των events.

    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems