Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία barcode string για Code 128 με τη βοήθεια κώδικα και γραμματοσειράς

  •  04-11-2008, 12:06

    Confused [*-)] Δημιουργία barcode string για Code 128 με τη βοήθεια κώδικα και γραμματοσειράς

    Καλημέρα σε όλους,

       Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στη προσπάθεια μου να δημιουργήσω Barcodes τύπου Code 128 μέσα στο Navision SP2. Ενώ παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει το Navibar.exe με επιτυχία σε barcodes τύπου EAN 13, στη προσπάθεια μου να δημιουργήσω bitmaps που να περιέχουν barcodes τύπου Code 128 απέτυχα παταγωδώς!!! Ενώ τα δημιουργηθέντα bmp's σκανάρονται κανονικά όταν τυπώνονται μέσα από ένα απλό Word, όταν τα τοποθετώ σε PictureBox σε εκτυπωτικό του Navision αλλοιώνονται οι διαστάσεις τους καθιστώντας τα δυσανάγνωστα στο barcode scanner.

      Επομένως έχω δύο κύρια ερωτήματα:

      1. Υπάρχει τρόπος το PictureBox να ρυθμιστεί ώστε να μη μου αλλοιώνει τις εικόνες; Όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ κάτι. Υπάρχει κάποιο άλλο trick ώστε να εμφανίσω τα bmp's αναλλοίωτα σε ένα εκτυπωτικό ή κάποια δοκιμασμένη εφαρμογή του Navibar με Code 128; 

     2. Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη γραμματοσειρά για Code 128 που να δουλεύει επιτυχώς με το Navision SP2 σε μηχανήματα με ελληνικά regional settings; Προφανώς θα χρειαστώ και μια αντίστοιχη Function που να μου κωδικοποιεί το προς εκτύπωση string σε κάτι που να αναγνωρίζει και να εκτυπώνει η γραμματοσειρά (π.χ.: Start Char + Barcode String + Check Digit + Stop Char). Δεν μπορώ να διανοηθώ πως για την ώρα δεν θα έχει υλοποιηθεί κάτι αντίστοιχο μέσω του Navision στην Ελλάδα!

       Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...


    Always Look On The Bright Side Of Life...
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems