Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Azure: Το νέο όνομα των SQL Data Services

  •  10-07-2009, 14:12

    SQL Azure: Το νέο όνομα των SQL Data Services

    Τα SQL Data Services αλλάξανε όνομα και τώρα λέγονται SQL Azure. Ακόμα βέβαια δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πως ακριβώς θα δουλεύουν και πως θα παρέχουν scalability και availability, πέρα από το γεγονός ότι θα χρησιμοποιούν και κάποια μορφή replication. Τί είδους replication θα είναι όμως αυτό? Και πως θα πετύχουν το scale-out, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα για να εκτελέσουν ένα query? Αλλαγές στο schema? Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία πρέπει να ξέρει κανείς εκ των προτέρων για να μπορέσει να σχεδιάσει μία εφαρμογή η οποία θα βασίζεται σε SQL Azure.

    Αυτό θα το δούμε σύντομα καθώς η CTP έκδοση του SQL Azure αναμένεται τον Αύγουστο. Μέχρι τότε μπορούμε να πάρουμε μία ιδέα από τα features που θα υποστηρίζονται στην πρώτη έκδοση του SQL Azure στο TSQL Support in SQL Data Services, το οποίο δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν την αλλαγή του ονόματος.

    Μία σχετικά ενδιαφέρουσα έλλειψη: Δεν θα παρέχεται replication στις εφαρμογές καθώς το ίδιο το SQL Azure θα αναλαμβάνει το replication μεταξύ των διαφόρων αντιγράφων. Αυτό όμως σημαίνει ότι αν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει replication για να φορτώσει δεδομένα από τους δικούς του server στο Azure, θα πρέπει να το ξεχάσει. Από την άλλη, όποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει replication από τη μία άκρη του Ατλαντικού στην άλλη θα είχε να αντιμετωπίσει διάφορα ενδιαφέροντα θέματα έτσι κι αλλιώς!


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems