Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση για Office Events Handling...

•  31-01-2010, 15:41

Ερώτηση για Office Events Handling...

Καλησπέρα στην κοινότητα που δυστυχώς αγνοούσα μέχρι να με ενημερώσει ένα μέλος αυτής...
    Σκοπεύω να αναπτύξω μια εφαρμογή σε Visual C++, όπου θα πρέπει να ελέγχει αν οι κινήσεις του χρήστη επάνω σε συγκεκριμένα πράγματα σε εφαρμογές Office έχουν γίνει σωστά. Δηλαδή για να σας δώσω ένα παράδειγμα, θέλω ο χρήστης να εισάγει 2 στηλοθέτες σε συγκεκριμένες θέσεις και να αλλάξει τη γραμματοσειρά στην πρώτη παράγραφο ενός εγγράφου, όλα αυτά στο Microsoft Word φυσικά. Ο χρήστης αφού τελειώσει και κάνει ίσως κλικ σε ένα κουμπί, θα γίνεται έλεγχος αν οι ενέργειες που χρειάζονται έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην αναζήτηση μου και στις δοκιμές μου μέχρι τώρα, έχω καταλήξει στην τεχνική COM Event Sinkin, ένας οδηγός υπάρχει εδώ http://support.microsoft.com/kb/309294. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να επεκτείνω το συγκεκριμένο παράδειγμα, το οποίο αφορά το triggering ελάχιστων events, όπως WindowActivate, DocumentNew, DocumentSave και λίγα ακόμη.
    Θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:

1) Είμαι σε σωστό δρόμο, κοιτώντας αυτού του είδους την τεχνική, με το σκεπτικό ότι θέλω να αξιοποιήσω όλα τα προγράμματα του Office και φυσικά περισσότερα, πιο συγκεκριμένα events; Ίσως να έχετε να προτείνετε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του θέματος...

2) Αν όντως είναι ο μόνος τρόπος το παραπάνω παράδειγμα από τη Microsoft, πώς θα μπορούσα να συνεχίσω για μελετήσω όποιο event θα ήθελα;

Σας ευχαριστώ πολύ,
    Περικλής ;)

Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems