Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Έλεγχος ενεργειών εφαρμογών Office μέσω Visual Basic

  •  01-02-2010, 18:22

    Έλεγχος ενεργειών εφαρμογών Office μέσω Visual Basic

    Καλησπέρα σας! Το θεματάκι ξεκίνησε σε ένα άλλο section (αυτό της Visual C++) αλλά ήδη από την πρώτη απάντηση που πήρα, άλλαξα οπτική επάνω στο θέμα και πλέον ψάχνομαι μέσω Visual Basic στο Visual Studio 2008. Για να πάρετε μια ιδέα, το αρχικό μου post είναι http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/56873/ShowThread.aspx#56873.

    Για να μη σας κουράζω, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός στη διατύπωσή μου. Ο βασικός στόχος της εφαρμογής που προσπαθώ να αναπτύξω, είναι ο έλεγχος σε διάφορες ενέργειες του χρήστη κι όχι η πραγματοποίηση ενεργειών μέσω Visual Basic. Πιο συγκεκριμένα ακόμη, να αναφέρω παράδειγμα.

    Η εφαρμογή μας, ανοίγει το Microsoft Word και ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο έγγραφο, να εισάγει 1 στηλοθέτη στα 5,5εκ με δεξιά στοίχιση και με οδηγό κάτω παύλες. Αφού ολοκληρώσει όπως νομίζει, κάνει κλικ σε κάποιο κουμπάκι και παίρνει μήνυμα "Επιτυχίας" ή "Αποτυχίας" σε περίπτωση που έκανε κάτι διαφορετικά από ότι ζητούσαμε.

    Οι εντολές μέσω VB για τη δημιουργία νέου εγγράφου κι εισαγωγή στηλοθέτη όπως το θέλουμε, είναι:

    Dim docApp As Word.Application

    docApp = CreateObject("Word.Application")
    docApp.Visible = true

    docApp.Documents.Add()
    docApp.Selection.ParagraphFormat.TabStops.Add(Position:=docApp.CentimetersToPoints(5.5),Aligment:="wdAlignTableRight",Leader:="wdTableLeaderSpaces"

    Ο παραπάνω κώδικας είναι για τη δημιουργία όλων των παραπάνω. Το θέμα μου είναι, αν αυτά δημιουργηθούν πως θα μπορέσουμε να ελέγξουμε αν όντως έχουν γίνει έτσι ;

    Ευχαριστώ,
    Περικλής
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems