Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία PDF από .NET

•  13-01-2011, 15:23

Δημιουργία PDF από .NET

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω να πως μπορεί κανείς να φτιάξει pdf documents με κώδικα - χωρίς φυσικά να καλέσει το Acrobat με Interop! Ο λόγος είναι ότι θέλω να σκανάρω έγγραφα μέσω silverlight και να τα αποθηκεύσω ως PDF.

Ως τώρα έχω κοιτάξει το iText, το PDFSharp (ουσιαστικά το recompile του για Silverlight, SilverPDF) .

• Το iText παραείναι port από την Java - περιέχει δικές του υλοποιήσεις ακόμα και για τα certificates, ενώ δεν χρησιμοποιεί πουθενά generics.  Χρειάζονται πάρα πολλές αλλαγές (600+) για να γίνει recompile για Silverlight.
    • To PDFSharp δουλεύει, αν και με ξενίζει λίγο το API του, το οποίο μιμείται τα WinForms με εντολές όπως DrawString, DrawImage κλπ.

Τέλος, έχω κοιτάξει απέξω-απέξω και το FO.NET το οποίο επεξεργάζεται αρχεία XSL-FO για να δημιουργήσει PDF. Αμφιβάλλω όμως αν έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κανείς XSL για να προσθέσει απλά μερικές εικόνες και παραγράφους σε ένα PDF.

Καμμία άλλη ιδέα κανείς?

Υ.Γ. Δεν ρωτάω για έτοιμα προϊόντα. Από τη στιγμή που υπάρχει τουλάχιστον ένας τρόπος να γίνει η δουλειά με open source, τον προτιμώ.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems