Η διαμάχη μεταξύ VΒ.Net & C#.Net ξεκίνησε από λάθος βάση και επειδή κάποιοι προγραμματιστές μέσα στην Microsoft, αρκετοί θα έλεγα ήθελαν την C# να βρίσκεται πρώτη στις επιλογές. Η C# αρχικά, σύμφωνα με την Microsoft είναι μία γλώσσα που έχει την ευκολία της VΒ.Net στην δημιουργία UI και της δυνατότητες της C σαν γλώσσα προγραμματισμού. Και όλα αυτά ενώ μιλούσαμε για το .Net Framework με το οποίο δουλεύει και η VB.Net. Οπότε ουσιαστικά και οι δύο γλώσσες ήταν ισοδύναμες με ένα avantage στην VB.Net λόγο της εύκολης σύνταξης και της ευκολίας στον σχεδιασμό UI. Φυσικά μετά το τροπάριο άλλαξε στο η C# συνδυάζει την σύνταξη της C με την ευκολία δημιουργίας UI όπως στην VB. Αλλά ξανά σε κάνει να αναρωτιέσαι και γιατί σώνει και καλά να θέλω να μάθω την σύνταξη της C όταν προ εποχής Framework δεν ήταν και από τις πιο αγαπημένες γλώσσες είτε λόγο σύνταξης, είτε γιατί σε άφηνε να κάνεις ότι ήθελες και στο τέλος τα έκανες μπάχαλο. Και τέλος το τροπάριο έγινε γιατί η C# έχει το τάδε shortcut ενώ η VB δεν το έχει γιατί μπορείς να ορίσεις property με σκέτο Get & Set και διάφορα άλλα.
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα βλέπω τα πράγματα να είναι στον ίδιο λάθος δρόμο. Άλλωστε ακόμα και η λογική του να επεκτείνεις ένα πρόγραμμα δεν λέει σώνει και καλά ότι το πρόγραμμα αυτό και τα extensions του θα πρέπει να γράφονται στην ίδια γλώσσα. Οπότε αυτή η φαγομάρα γιατί να εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα μου είναι άγνωστη. Δικαιολογώ να υπήρχε στην αρχή μία αναστάτωση και συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό, αλλά βρισκόμαστε στην έκδοση 4 του Framework, και ακόμα η C# μετά μανίας να προσπαθεί να πείσει ότι είναι καλύτερη. Τελικά πολύ σκληρή για να πεθάνει η VB.
Μπορεί να ξεφύγαμε λίγο από το θέμα του DNN αλλά με την ευκαιρεία του προηγούμενου post ήθελα να πω την άποψή μου πάνω στο θέμα.