Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Deploying SQL Databse with Desktop programme installation

 •  06-09-2016, 23:01

  Deploying SQL Databse with Desktop programme installation

  Καλησπέρα!!

   

  Θέλω να φύγω επιτέλους από το να διαβάζω αρχεία text και να αρχίσω να αποθηκεύω τα δεδομένα μου σε βάση δεδομένων.

  Το να το κάνω αυτό για εμένα στον υπολογιστή μου είναι είναι πανεύκολο - το πρόβλημα είναι πώς μπορώ να βάλω σε installshield το built πρόγραμμα, να πατήσει install κάποιος στον υπολογιστή του (ο οποίος δεν έχει ιδέα από βάσεις δεδομένων, ούτε ξέρει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει έκδοση του SQL Server στον υπολογιστή του) και να δουλέψει?

   

  Προσοχή: Το πρόβλημα δεν είναι να γραφτεί έκδοση του SQL Server στον άλλο υπολογιστή - αυτό είναι 1 tick στο tab "Redistributables" στο Installshield Project.

  Το πρόβλημα είναι πώς όταν τελειώσει η εγκατάσταση του προγράμματος για πρώτη φορά, να δημιουργηθεί η βάση δεδομένων στον υπολογιστή και ταυτόχρονα αν γίνεται upgrade η έκδοση του προγράμματος να μην πάει και μου διαγράψει τα υπάρχοντα δεδομένα.

  Ουσιαστικά θέλω να μπαίνει το schema μόνο - με την έννοια ότι δεν θέλω να γίνονται populate τα tables, παρά μόνο να υπάρχουν και να είναι έτοιμα να τα επεξεργαστεί το πρόγραμμα. 

   

   Έχω Microsoft SQL Server Data Tools που κάνει integrate στα 2 παρακάτω και δίνει δυνατότητα δημιουργίας BACPAC και Dacpac

  Έχω Microsoft SQL Server Management Tool που μου επιτρέπει να δω και να χειριστώ τις βάσεις δεδομένων μου καθώς και να βγάλω SQL Scripts για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων

  Έχω Visual Studio 2015 Enterprise update 3 με SQL Server Object Explorer που μου επιτρέπει να δω και να χειριστώ τις βάσεις δεδομένων μου

   

  Έχω δει τόσα video στο youtube, διάβασα αρκετές σελίδες από google και ενώ βρήκα πώς να κάνω αυτό και άλλα πράγματα (versioning π.χ.) σε ASP, Azure κτλ, πώς να το κάνω αυτό σε ένα απλό Desktop programme δεν το βρήκα.

  Μπορεί να με βοηθήσει κανείς?

   


  Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems