Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Όριο 12GB για OOM Exception?

  •  23-09-2016, 02:57

    Όριο 12GB για OOM Exception?

    Καλησπέρα!

     

    Έχω βάλει ένα πρόγραμμα που γράφω σε διάφορους υπολογιστές με διάφορα μεγέθη RAM και παρατηρώ το εξής:

    Όταν βάζω τεράστια επεξεργασία που είναι πολύ memory hungry και το ρυθμίζω έτσι ώστε να χρειάζεται γύρω στα 12GB RAM, σε υπολογιστή με 12GB RAM θα χρησιμοποιήσει όλη τη RAM και θα κάνει τις πράξεις - σε υπολογιστή με πάνω από 12GB RAM θα χρησιμοποιήσει τα 12GB και θα κάνει τις πράξεις.

    Αν το ρυθμίσω ώστε να θέλει έστω και λίγο πάνω από 12GB, τότε σε υπολογιστή με 32GB RAM θα πει "out of memory" μόλις φτάσει στα 12GB.

    Δεδομένου ότι δεν έχει πρόβλημα να πιάσει ολόκληρη τη μνήμη του υπολογιστή (όπως έκανε στο pc με 12GB όταν ήθελε λίγο λιγότερο από 12GB), το γεγονός ότι ακόμα και 32GB RAM να έχει το μηχάνημα, το πρόγραμμα βγάζει OOM στα 12GB με κάνει να φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιο όριο στο πόση RAM μπορεί να δεσμεύσει ένα πρόγραμμα σε VB.NET.

    Ξέρω ότι αυτό δεν ισχύει για όλες τις γλώσσες διότι έχει τρέξει προγράμματα που πιάνουν μόνα τους όχι μόνο τα 32GB αλλά και 10-12GB από paged memory (όπως όταν έκανα topic detection με Latent Dirichlet Allocation μέσω python)

     

    Μπορώ να περάσω αυτό το όριο των 12GB στην vb.net? (εάν υπάρχει βέβαια τέτοιο όριο και δεν είναι κάποιος άλλος λόγος που υπάρχει αυτή η συμπεριφορά)  


    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems