Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Απρίλιος 2011 - Δημοσιεύσεις

Πριν από μερικές μέρες είχα την ευκαιρία να ανέβω στη συμπρωτεύουσα και να διεξάγω ένα διήμερο τεχνικό σεμινάριο στο χώρο της Infolab με θέμα το Windows Azure. Έγινε στα πλαίσια μίας σειράς σεμιναρίων που κάνουμε για τα Ελληνικά software houses που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υλοποιήσουν προϊόντα για το cloud της Microsoft.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για το cloud τον τελευταίο καιρό, οπότε οι θέσεις συμπληρώθηκαν πολύ γρήγορα και οι συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν σχεδόν όλοι στο σεμινάριο.

Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες μου στην Infolab, Δήμητρα Φαρδή και Γιώργο Ρίζο, που παραχώρησαν το χώρο για το σεμινάριο και διευκόλυναν την οργάνωσή του (catering, software κλπ). Παρέδωσα όλο το υλικό σε δικό τους εκπαιδευτή ώστε να μπορέσουν να ξανακάνουν την εκπαίδευση σε όποιον το ζητήσει στο μέλλον.

Καλύψαμε τα γνωστά θέματα σχετικά με το Azure: Services, Storage, SQL Azure και συνοπτικά το AppFabric (connectivity, caching, access control). Επίσης αγγίξαμε και θέματα όπως η κοστολόγηση, το scale out του SQL Azure και το multitenancy. Τέλος, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν κάνοντας μία σειρά από ασκήσεις (labs)

Αν αναρωτιέται κανείς που μπορεί να βρει την ύλη από το σεμινάριο, είναι απλό: ακολουθήσαμε το υλικό που υπάρχει στο Windows Azure Platform Training Kit.

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 6:24 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,

Με το Visual Studio 2010 δόθηκε εκτός των άλλων και μία νέα έκδοση του Team Foundation Server, πολύ πιο εύχρηστη από την κλασσική. Ονομάστηκε Basic Install, και είναι πολύ εύκολη στην εγκατάσταση (Next > Next >… και Finish), πολύ πιο απλά τα requirements (αρκεί να έχετε IIS – οπότε, ναι, στήνεται και σε laptop) και πολύ πιο φτηνή από την standard έκδοση του TFS. Στην ουσία αποτελεί τον διάδοχο του Visual Source Safe, μια και όπως είναι γνωστό το προϊόν σταμάτησε να αναπτύσσεται και να τελικά να υποστηρίζεται από τη Microsoft εδώ και καιρό.

Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό στην καινούργια αυτή έκδοση/δυνατότητα του TFS είναι ότι δίνει τη δυνατότητα πια σε όλους να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα του ALM (Application Lifecycle Management). Αυτό μάλιστα είναι και η ειδοποιός διαφορά του TFS σε σχέση με άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν εκεί έξω: ο TFS θα δώσει μια ολοκληρωμένη λύση για όλες τις πτυχές ανάπτυξης και διαχείρισης ενός project/προϊόντος, όπως το requirements gathering, application architecture/design, code/database development, source control, reporting, testing, collaboration με εξωτερικούς (συνεργάτες ή πελάτες) κ.α., σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εργαλεία που βοηθούν μόνο σε ένα από αυτά τα κομμάτια (π.χ. η Subversion θα βοηθήσει μόνο στο Source Control κομμάτι).

Περισσότερες πληροφορίες & ένα μικρό demo μπορείτε να βρείτε στο σχετικό screencast που ανέβασα στο Tech Days:

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 5:22 μμ από dimitrik | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , , ,