Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Google calendar;

Σήμερα βγήκε live το Google calendar. Εξαιρετική απλότητα και λειτουργικότητα μέσα από ένα θαυμάσιο user interface. Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα είναι ότι είναι web based, είναι δηλαδή παντού και όχι καρφωμένο στον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείο μου. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα ajax based calendars, αυτό εδώ όμως δένει (η τουλάχιστον θα δέσει εν καιρώ) πολύ καλά με το GMail μου, το οποίο είναι το νούμερο ένα εργαλείο μου.

Έπαιξα μαζί του αρκετά, έφτιαξα πολλαπλά ημερολόγια, έβαλα τα βασικά μου events, έβαλα έτοιμα calendars με τις ελληνικές αργίες και το ορθόδοξο εορτολόγιο. Το λάτρεψα... Δυστυχώς όμως, φτάνοντας στο κρίσιμο σημείο, βρήκα τα αναμενόμενα; Import και export που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για synchronization με το MS Outlook.

Το Outlook μου έχει πέσει ουσιαστικά σχεδόν σε αχρηστία. Το μόνο που έκανα μέχρι χθες εκεί, είναι να κρατάω backup του GMail και να κάνω διαχείριση των επαφών και του calendar ώστε να μπορώ να έχω αξιοπρεπές sync με το PDA μου. Εάν κατάφερνα να έχω sync των υπηρεσιών του Google με το Outlook ή ακόμα καλύτερα με το PDA μου, θα το παράταγα τελείως.

Διαβάζω από την άλλη σε διάφορα posts ότι το Google θα δώσει λύσεις για το sync, αλλά πόσο να το πιστέψω και πόσο να περιμένω; Θα κινηθεί άραγε προς τα εκεί το Google; Αν το καλοσκεφτείτε, εκτός από το google notifier (που δίνει ένα πολύ σημαντικό functionality με μία πολύ μικρή, απλοϊκή εφαρμογή), το Google δεν έχει κινηθεί ουσιαστικά προς το desktop των χρηστών σε θέματα που να δένουν με τις "office" υπηρεσίες του. Εδώ δεν έχει κάνει τίποτα για το export/import των e-mails το οποίο είναι top request από τότε που βγήκε το gmail. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Ούτε ακόμα έχει δώσει API για το gmail, θέμα αρκετά απλό, περιζήτητο και στο πνεύμα της εταιρίας.

Αν το google απλώσει τα πλοκάμια του στο desktop και αρχίσει να ανακατεύεται με το Office, τότε α) θα μπλέξει με ένα σωρό προβλήματα που θα συναντήσει, β) θα πρέπει να κυνηγάει τη Microsoft στα updates και τις εκδόσεις της, γ) θα μπει απότομα και βαθιά στα χωράφια της Microsoft και ίσως αυτό δυσχεράνει τις σχέσεις τους. Αντιθέτως, η Microsoft είναι στριμωγμένη στη γωνία, και, όπως το αισθάνομαι, στα επόμενά της βήματα είναι αναγκασμένη να παίξει έντονα με τα standards όπως κάνει όλος ο κόσμος πλέον.

Τι σημαίνουν τα standards; Σημαίνουν πολύ απλά, οτί η Microsoft είναι αυτή που θα έρθει να κάνει sync με το Google και όχι το ανάποδο. Η Microsoft είναι αυτή που θα βάλει στο Outlook τη δυνατότητα να κάνει sync με ένα on-line i-calendar ή με ένα xml calendar. Η Microsoft είναι αυτή που θα δώσει στο Outlook τη δυνατότητα import/export των μηνυμάτων και όλων των αντικειμένων με xml.

Άρα, περιμένω. Όχι όμως από το Google.

Έχουν δημοσιευτεί Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 10:46 μμ από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Σχόλια:

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη