Microsoft SLP Services

Έχουν δημοσιευτεί 01 Οκτωβρίου 07 08:53 πμ | KelMan 

Να και μία ανακοίνωση που έχει βγει από τις 10 Ιουλίου αλλά πρόσεξα τώρα στο PressPass. Η Microsoft πρόκειται να κυκλοφορίσει μια σειρά προϊόντων υπό την ονομασία Software Licensing and Protection Services (SLP Services) που θα έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους developers και τους ISVs να προστατέψουν τις εφαρμογές τους, να κάνουν track τις άδειες χρήσης και τις εκδόσεις της κάθε εφαρμογής και τέλος να ενσωματώσουν όλα τα παραπάνω στα backend συστήματά τους.

Όλα ξεκινούν από την εξαγορά από τη Microsoft της Secured Dimensions, εταιρείας που εξειδικεύεται στη προστασία .ΝΕΤ κώδικα. Έτσι λοιπόν, αναμένεται η κυκλοφορία:

  • Του Code Protector SDK, ενός toolkit που θα διατίθεται δωρεάν από το Microsoft Download Center και το οποίο θα επιτρέπει την προστασία του κώδικα και τη δημιουργία "licensable entities" που θα ελέγχονται με άδειες χρήσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια έκδοση του παραπάνω θα παρέχεται και με το Visual Studio 2008.
  • Του Software Licensing and Protection Server έτσι ώστε οι ISVs να μπορούν να διαχειρίζονται άδειες (machine-based, time-based, feature based subscriptions, trials, κλπ).
  • Του SLP Online Service. Όπως τα παραπάνω αλλά ως service από τη Microsoft. Μάλιστα, από το MSDN shipment του Οκτωβρίου, τα Premium subscriptions θα δίνουν από μία δωρεάν συνδρομή στην basic έκδοση του SLP Online Service.

Όλα τα παραπάνω είναι καλά νέα για όσους θέλουν να δώσουν εφαρμογές για μαζική χρήση και ψάχνουν για κάποια λύση licensing. Μένει να δούμε κόστη και να συγκρίνουμε αυτή τη λύση σε σχέση με τις άλλες που κυκλοφορούν.

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια
Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές