TechEd Developers 2007: Day 2

Έχουν δημοσιευτεί 07 Νοεμβρίου 07 12:52 πμ | KelMan 

Μου τρέχουν τα σάλια... Σήμερα ήταν η μέρα του Sync Framework. Με δύο sessions ("Introduction to Microsoft Sync Framework – Synchronization Framework for Enabling Roaming, Offline, and Collaboration Across Devices, Services & Apps" και "Optimizing Online, Enabling Offline with SQL Server Compact and Sync Services for ADO.NET") έγινε εμφανές πόσο σπουδαίο είναι αυτό το πραγματάκι που εμφανίζεται γα πρώτη φορά. Πρόκειται για υπηρεσίες συχρονισμού μεταξύ οποιουδήποτε τύπου δεδομένων. Αρκεί να υπάρχει ο αντίστοιχος provider. Στο πρώτο demo είδαμε να συγχρονίζονται custom contacts με Vista contacts με Outlook contacts. Είδαμε συγχρονισμό αρχείων (τσεκάρετε το Sync Toy 2.0) και συγχρονισμό database data. Τα ωραία είναι πολλά: Το framework είναι υπεύθυνο για όλη τη διαχείριση του synchronization (πχ δεν ανησυχείς τι θα γίνει αν δεν ολοκληρωθεί σωστά). Έχει full support για conflict resolution. Μπορεί να ενσωματωθεί στις εφαρμογές ξεκινώντας από basic υλοποίηση και σταδιακά να προστεθούν περίπλοκα features. Το ίδιο μπορεί να γίνει για να περάσει η υλοποίηση σε n-tier μοντέλο. Έχει visual desginer για το VS 2008. Ο οποίος μάλιστα συνεργάζεται με τα WCF projects. Τα κακά είναι λίγα: Προς το παρόν, σε επίπεδο βάσης, ως client υποστηρίζεται μόνο ο SQL Server Compact. Αν αυτό δεν μας ικανοποιεί, περιμένουμε μέχρι να βγει ο SQL Server 2008 που θα έχει build-in υποστήριξη για changes tracking (μέχρι τώρα απαιτούνται μικρές τροποποιήσεις στο schema της βάσης) σε όλες τις εκδόσεις και ως sync client και ως sync server.

Κατά τ'άλλα παρακολουθήσαμε τη συνέχεια του "Building a Complete Web Application Using ASP.NET "Orcas" and Microsoft Visual Studio 2008" όπου είδαμε Intellisence σε Javascript, την υποστήριξη AJAX καθώς και τον νέο IIS 7 και πως αυτός συνεργάζεται με το ASP.NET.

Επίσης, στο session "Microsoft Visual Studio Team Foundation Server (Part 1 of 2): Applying Work Item Tracking and Version Control to Application Lifecycle Management" είδαμε το TFS τόσο από τη σκοπιά του developer καθώς και τη σκοπιά του lead developer.

Τέλος, στο session "Entity Framework Introduction" είδαμε σε δράση το Entity Framework, τον designer και πως μερικές γραμμές LINQ to Entities κώδικα μετατρέπονται - μαγικά - σε ένα σεντόνι-query.

Δημοσίευση στην κατηγορία:

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια
Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές