Migrate από VB6 σε .NET: VB Migration Partner και VB6 Bulk Analyzer

Έχουν δημοσιευτεί 12 Ιουνίου 08 09:41 πμ | KelMan 

Για όλα αυτά τα legacy applications που έχουν ξεμείνει στην Visual Basic 6, υπάρχουν κάποια νέα βοηθήματα για την περίπτωση που θα αποφασιστεί το migration σε .NET.

O Francesco Balena, guru της VB6 που τα βιβλία του διαβάσαμε και αγαπήσαμε, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο θέμα του migration. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το VB Migration Partner, ένα προϊόν που χειρίζεται άνετα και με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας όλα εκείνα τα τμήματα κώδικα που κάνουν Visual Basic Upgrade Wizard να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Παράλληλα, μόλις χθες, έδωσε προς δωρεάν χρήση ένα utility που ονομάζεται VB6 Bulk Analyzer. Πρόκειται για ένα command-line utility το οποίο αναλύει τα VB6 projects που βρίσκονται σε κάποιο directory tree και δημιουργεί ένα report το οποίο δίνει μια σαφή εικόνα για το τι έχει να αντιμετωπίσει ο άμοιρος, εεε ο developer κατά το έργο του migration.

Η αλήθεια είναι ότι οι εφαρμογές που έχουν γραφτεί VΒ6 έχουν αρκετά χμμμ... "μη τυποποιημένα" τμήματα κώδικα, κολπάκια, κλπ έτσι ώστε να υπερκεραστούν οι εγγενείς περιορισμοί της γλώσσας. Ακριβώς αυτά τα τμήματα κώδικα είναι που αποτελούν προκλήσεις για τα εργαλεία μετατροπής κώδικα. Σε όσους λοιπόν το σκέφτονται, τώρα πλεόν είναι πολύ εύκολο να περάσουν τις VB6 εφαρμογές τους σε .NET. Άντε, και καλή τύχη!

Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια
Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές