WPF resources από τα WPF events

Έχουν δημοσιευτεί 13 Ιουνίου 08 11:47 μμ | KelMan 

Με τη σημερινή Post-launch ημερίδα ολοκληρώθηκε η σειρά από events σχετικά με το WPF, οπότε είπα και να μαζέψω σε ένα post όλο το σχετικό υλικό.

Αρχικά έχουμε το WPFPresenter, το power-point-like application μέσω του οποίου έδειξα τα βασικά περί WPF. Όπως σας ανέφερα, βασίζεται στο πρωτότυπο της Beatriz Costa, guru του WPF Data Binding. Μέσα από το blog της μπορείτε τα μάθετε τα πάντα περί Data Binding.

Επίσης, είπαμε για το white-paper που περιγράφει το "New Iteration" concept, τη συνεργασία μεταξύ developer και designer καθώς και τον ρόλο του integrator. Θα το βρείτε εδώ.

logon

Το logon demo που έδειξα, προέρχεται από το Visual Studio 2008 and .NET Framework 3.5 Training Kit Μέσα στο kit θα βρείτε σπουδαίο υλικό για όλες τις τεχνολογίες του .ΝΕΤ Framework 3.5 όπως hands on labs, demos και παρουσιάσεις.

Κάτι άλλο που συζητήσαμε, ήταν αυτό το απίθανο παράδειγμα ιατρικής εφαρμογής που δείχνει πώς το WPF (υπό τη μορφή του Silverlight) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υλοποιηθούν εφαρμογές που μέχρι σήμερα θα ήταν αδύνατον ή θα απαιτούσαν πολύ κώδικα για πράγματα που στο WPF είναι εκ των ων ουκ άνευ. Α! Μην ξεχάσετε να δείτε και αυτό το υποδειγματικό UI design από μια εφαρμογή που ακούει στο όνομα "Lawson Smart Client". Την είδατε; Ωραία, βάλτε αγγελία τώρα για designer.

Τώρα, στο 18ο dotNETZone.gr Community Event (WPF: Developing business applications) έδειξα ένα demo το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ. Στην κουβέντα περί unit testing στο WPF ανέφερα το WPF Application Quality Guide, έναν οδηγό που περιέχει ανεκτίμητο υλικό σχετικά με testing των WPF εφαρμογών. Ενδεικτικά στα περιεχόμενα βρίσκουμε: Τest methodologies,visual verification testing, media testing, performance best practices καθώς και μια λίστα από utilities που αφορούν στο debugging και στο testing των WPF εφαρμογών.

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι τεράστια βοήθεια βρήκα (και βρίσκω συνεχώς) στο blog του Josh Smith αλλά και στα άρθρα του στο CodeProject.com. Ειδικά στο άρθρο περί MVC, βασίζεται το τελευταίο demo που έδειξα στο event. Ο Josh Smith είναι ένας από τους δημιουργούς του Mole, ενός visualizer για το Visual Studio που κάνει το debugging απείρως ευκολότερο. Απλά, δε νοείται debugging στο WPF χωρίς το Mole.

Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα από αυτά που είχα υποσχεθεί να σας δώσω. Αν υπάρχει κάτι, μου αφήνετε μήνυμα.

Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια
Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές