Σε beta το VS/TFS 2010 SP1 και τι σημαίνει αυτό για μας

Έχουν δημοσιευτεί 08 Δεκεμβρίου 10 10:06 πμ | KelMan 

Χθες ανακοινώθηκε η διάθεση της beta έκδοσης του VS/TFS 2010 Service Pack 1 με “go live” license. Το SP1 διορθώνει ένα μεγάλο πλήθος από bugs ωστόσο, πιστοί στην παράδοση του να βάζουν νέα features στα services packs, έχουμε και διάφορα καλούδια:

  • Local help viewer
    Τέλος της υποχρεωτικής χρήσης του browser για help view. O local help viewer είναι client app για off-line help. Τώρα θα έχουμε help, όπως παλιά, χωρίς να χρειάζεται internet. Επίσης, θα έχουμε όπως παλιά TOC, keyword index, Favorites, History και “search results”. Κάναμε έναν ωραίο κύκλο και βγήκαμε στην αρχή…
  • Silverlight 4 tools
    Δεν θα χρειάζεται extra εγκατάσταση, θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο.
  • Unit Testing on .NET 3.5
    Όσοι τρέχουν unit-tests μπορούν να κάνουν target το .NET Framework 3.5. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι αδιάφορο για την Ελλάδα.
  • Intellitrace for 64-bit and Sharepoint
    Το Intellitrace είναι super! Αρκεί να μην παίζει σε 64bit πλατφόρμα και να μην γράφεις εφαρμογές Silverlight γιατί τότε δεν υποστηρίζεται. Τουλάχιστον τώρα έφυγε ένα από τα δύο εμπόδια…
  • Performance Wizard for Silverlight
    Εδώ είναι τα καλά νέα! Ο performance wizard για το Silverlight λαμβάνει υπόψην του διαδικασίες (όπως το rendering) οι οποίες είναι λίγο “περίεργες” για τα κλασικά profiler tools.
  • VB Compiler runtime switch
    Άλλο ένα σημαντικό σημείο για όσους γράφουν VB.NET. Μέχρι σήμερα, η VB.NET έμενε χωρίς υποστήριξη σε διάφορους τύπους project (βλ. XNA) γιατί τα VB.NET assemblies έχουν εξάρτηση από το γνωστό assembly Microsoft.VisualBasic.dll. Έπρεπε λοιπόν να υπάρχει ειδική μέριμνα για να υποστηρίζεται η VB.NET, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με την υποστήριξη WP7.
    To νέο switch του compiler (/vbruntime) θα ενσωματώνει στο τελικό assembly ένα υποσύνολο του Microsoft.VisualBasic.dll κι έτσι δεν θα απαιτείται αυτή η διαδικασία να γίνεται μέσω του project template όπως γίνεται τώρα με τα VB.NET project templates για Silverlight και WP7.
    Οπότε τώρα η υποδομή υπάρχει, μένει να γίνει και η υπόλοιπη δουλειά για να υποστηριχθεί η VB.NET για όλους τους τύπους.

Σχόλια:

# Dimitris Papadimitriou said on Δεκεμβρίου 8, 2010 10:57 πμ:

Εκεί που λες "αυτό το χαρακτηριστικο είναι αδιάφορο για την Ελλάδα" εννοείς ότι όλοι έχουμε κάνει ήδη upgrade τα unit tests μας στο .NET 4, έτσι;

# KelMan said on Δεκεμβρίου 8, 2010 1:22 μμ:

Χαχαχα! Ναι, βέβαια Δημήτρη! Εξάλλου η έλλειψη unit testing ήταν που μας έκανε να περάσουμε όλοι στο .ΝΕΤ 4

# nikolaosk said on Δεκεμβρίου 9, 2010 3:34 μμ:

πολύ καλό post όπως πάντα από τον φίλο μας τον Μάνο.

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές