Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εργασια κ χρηματα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò palik. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος jpanta στις 07-12-2007, 15:27. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-12-2007, 22:25 38073 σε απάντηση της 38065

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    jpanta:
    Συνήθως στις περισσότερες εταιρείες θα προσπεράσουν οποιαδήποτε ερευνητική δουλειά (για λόγους mismatching & overqualification).

    Αυτό δεν είναι απόλυτο. Αν στις "περισσότερες εταιρείες" μετράς και αυτές που φτιάχνουν sites ή μελέτες με το κιλό, ναι, οι περισσότεροι θα προσπεράσουν την ερευνητική εργασία. Προσωπικά όμως, θα προτιμούσα χίλιες φορές έναν overqualified developer. Προτιμώ ένα καλό developer από 10 μέτριους: οι καλοί developers είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο παραγωγικοί ενώ γλυτώνεις και το χρόνο που χάνεται για να συννενοηθούν 10 άνθρωποι.
     Άλλο όμως το ερευνητικό έργο και άλλο η επαγγελματική ανάπτυξη εφαρμογών. Από τη μία πλευρά, στην δουλειά κατά κανόνα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση απ' ότι σε ένα ερευνητικό έργο. Ό,τι φτιάχνει ένας φοιτητής σε 6 μήνες, ο επαγγελματίας θα πρέπει να φτιάξει σε 1-2 και με πολύ καλύτερη ποιότητα. Από την άλλη, πολλές διπλωματικές ή ερευνητικές εργασίες είναι καθαρά βιβλιογραφικού χαρακτήρα. Μία διπλωματική κρίνεται από την παρουσίαση και το κείμενο της. Ο επαγγελματίας όμως θα πρέπει να παραδώσει κάτι που δουλεύει και θα πρέπει να το συντηρήσει για αρκετό χρόνο μετά την παράδοση.
    Τη δεκαετία του 1990 μάλιστα, τα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα είχαν αποκτήσει πολύ κακή φήμη, καθώς μπορούσες με ελάχιστη δουλειά να καλύψεις τις απαιτήσεις του έργου. Καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι ενδιαφέρονταν μόνο για την επιδότηση, κανείς δεν διαμαρτυρόταν αν το αποτέλεσμα του έργου "δεν έπαιζε". Έχω υπόψη τουλάχιστον ένα έργο data mining το οποίο βγήκε με ... ένα screenshot και τις αναφορές που έγραφαν οι PM!

    Τελικά, μία διπλωματική ή μία εργασία θα κριθεί όπως και όποιο άλλο έργο. Τί γλώσσες και τεχνολογίες χρησιμοποίησες? Τί έμαθες? Τί έκανες? Πόση σχέση έχει το θέμα της εργασίας με την εταιρεία στην οποία απευθύνεσαι? Το ίδιο όμως συμβαίνει και με την εργασιακή εμπειρία. Η εργασιακή εμπειρία σε σχεδίαση web sites δεν θα βοηθήσει και πολύ αν η θέση έχει σχέση με σχεδίαση βάσεων δεδομένων! Προσωπικά, βρήκα την πρώτη μου δουλειά επειδή η διπλωματική μου ήταν η υλοποίηση νευρωνικών δικτύων με C++. Η πρώτη μου δουλειά ήταν υλοποίηση multimedia βάσης δεδομένων ... με C++.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-12-2007, 12:10 38087 σε απάντηση της 38073

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Παναγιώτη θέλω να σε συμπληρώσω.
    Παίζει σημαντικό ρόλο εαν το ερευνητικό έργο κατέληξε σε δημοσίευση.
    Εαν κάποιος πχ έκανε έρευνα στην ασφάλεια WEB e-commerce που κατέληξε σε δημοσίευση και είχε ως θέμα εντοπισμό και αντιμετώπιση κάποιον νέων προβλημάτων, θα πούλαγε διαφορετικά τον εαυτό του εαν ζητούσε εργασία ως web developer σε εταιρεία που κατασκευάζει σοβαρά projects, όπως τραπεζικά web sites.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  07-12-2007, 15:27 38090 σε απάντηση της 38073

    Απ: Εργασια κ χρηματα

    Παναγιώτης Καναβός:

    jpanta:
    Συνήθως στις περισσότερες εταιρείες θα προσπεράσουν οποιαδήποτε ερευνητική δουλειά (για λόγους mismatching & overqualification).


    Αυτό δεν είναι απόλυτο.


    Όταν μια πρόταση περιέχει τις λέξεις "Συνήθως" και "περισσότερες", δεν νομίζω ότι περιγράφει κάτι απόλυτο.

    Παναγιώτης Καναβός:

    Αν στις "περισσότερες εταιρείες" μετράς και αυτές που φτιάχνουν sites ή μελέτες με το κιλό, ναι, οι περισσότεροι θα προσπεράσουν την ερευνητική εργασία. Προσωπικά όμως, θα προτιμούσα χίλιες φορές έναν overqualified developer. Προτιμώ ένα καλό developer από 10 μέτριους: οι καλοί developers είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο παραγωγικοί ενώ γλυτώνεις και το χρόνο που χάνεται για να συννενοηθούν 10 άνθρωποι.


    Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι εκφράζει την πλειοψηφία των εταιρειών που θέλουν "νέο" αίμα με χαμηλές οικονομικές απαιτήσεις. Μόνο ένα μικρό ποσοστό - συνήθως high-tech εταιρειών που ανθίζουν κυρίως στο εξωτερικό - θα κοιτάξει και θα ενθουσιαστεί ακόμα με τα παραπάνω προσόντα.

    χαιρετισμούς
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems