Έχει αλλάξει η μέρα μου.

Κάθε πρωί ξεκινάω μια ακόμη χωρίς ελπίδα προσπάθεια ενημέρωσης.

First things first. To επαγγελματικό email. Είναι και το πιο σημαντικό, μας δίνει άλλωστε τα προς το ζην.

Σειρά έχουν τα προσωπικά email accounts. Γιατί δεν τη βγάζεις με ένα. Θέλεις ένα για κάθε πικραμένο registration και ένα πιο σοβαρό, όπου χρειάζεται να δηλώσεις ποιος πραγματικά είσαι.

Μετά τα RSS feeds. Τα ελληνικά πρώτα και μετά τα ξένα. Τώρα αυτό μια κουβέντα είναι όταν τα αδιάβαστα posts έχουν φτάσει τις 12.000 ! Και πάλι υπάρχει μια προτεραιότητα, οι guru πρώτα ανάλογα με το θέμα που σε απασχολεί τη συγκεκριμένη περίοδο και μετά αν μείνει καιρός κάποια από τα υπόλοιπα. Και φυσικά κάθε λίγο και λιγάκι, update all posts as read, για μια καινούργια αρχή.

Ε, να μη δείς και τα social networks που είσαι γραμμένος? Επιβάλλεται. Αντε λοιπόν αν δείς και το feed σε αυτά, και αν είναι και κάτι ενδιαφέρον να μπεις λίγο παραμέσα να το ψάξεις.

Κάτι accept σε προσκλήσεις που μόλις έλαβες, άντε να ανεβάσεις τις φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδρομή, ε, να μη γράψεις και ένα post στο blog σου με όλα αυτά που σκέφτηκες, μια γρήγορη ματιά στις online εκδόσεις των εφημερίδων για να μη ξεχνάμε που ζούμε, τηλεόραση ευτυχώς έχω να δω καιρό, να συνεχίσω ?

Μμμ, νομίζω ότι είναι μια εποχή που πρέπει να είμαστε τριπλά προσεκτικοί στιους ακροδέκτες που συνδέουμε με τον κόσμο μας. Οχι από κάποιον οργουελικό φόβο παρακολούθησης, αλλά απλά γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Πρέπει συνειδητά να αποφασίζουμε πότε και γιατί θέλουμε να έρχεται η πληροφορία σε μας και πότε εμείς θα πηγαίνουμε κοντά της. Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει.

Αργεί πολύ ακόμη εκείνο το ρημάδι το Web-3.0-Semantic πράγμα ?