Τελικά δεν έχω αποφασίσει τι αισθάνομαι για τα 2.0 προθέματα/επιθέματα: τα αγαπάω ή τα σιχαίνομαι. Πρέπει να αποφασίσω. Αλλά ότι και να πεις κάνουν ωραίους τίτλους :-)

Στο κυρίως post τώρα.

Δεν το είχα πάρει με καλό μάτι στην αρχή.

Το ομολογώ.

Πολύ μπερδεμένο navigation, δεν καταλάβαινα τι έπρεπε να κάνω και γιατί δε μπορώ να κάνω αυτό που θέλω.

Σιγά-σιγά άλλαξα γνώμη. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι σε όλα αυτά τα social oriented πράγματα πρέπει να τους δώσεις χρόνο και input για να δείξουν τι είναι και τι μπορούν να κάνουν για σένα.

Μιλάω για το www.lastfm.com

Last.fm Logo

Σήμερα λοιπόν νομίζω ότι κατάλαβα πως παίζει το πράγμα, και είμαι ενθουσιασμένος.

Κατ' άρχήν δίνεις ένα καλιτέχνη ή ένα Tag που ταιριάζει με τη μουσική που θέλεις να ακούσεις σήμερα.

Εύκολο.

Αρχίζει λοιπόν να σου παίζει τραγούδια είτε από αυτό τον καλλιτέχνη ή από άλλους κοντινούς του.

Ωραία ως εδώ.

Εχει και τα κλασσικά Love/Ban, Add to Playlist, Skip to Next κλπ.

Σου βγάζει και πληροφορίες για τον καλλιτέχνη/γκρουπ, αν θέλεις και περισσότερα πας στην αντίστοιχη Wiki σελίδα του για να προσθέσεις ότι ξέρεις και εσύ γι' αυτούς.

Τώρα αν σου αρέσει ένα τραγούδι, πατάς στο Buy at amazon.com και πας κατευθείαν στην αντίστοιχη σελίδα, το προσθέτεις στην Wish List σου και μετά με την ησυχία σου ακούς και τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ και αν σου αρέσει όλο το αγοράζεις, αν όχι όλο κάποια από αυτά σε mp3.

Νομίζω είναι είναι πάρα πολύ κοντά στην τέλεια ebusiness εμπειρία, βρίσκεις εύκολα αυτό που σου αρέσει και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το αποκτήσεις.

Χωρίς περιττά κλωθογυρίσματα, κατευθείαν στο ψητό.

Πόσα έχουμε να μάθουμε από κάτι τέτοια όλοι μας.

Α, και για όσους ενδιαφέρονται να και το under heavy construction προφίλ μου στο lastfm: http://www.last.fm/user/pkontopoulos