Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
IE 8

Ώς γνωστός κριτής των πάντων, είπα να γράψω λίγα λογάκια για το νέο φρουτάκι της μητέρας... Microsoft! O ΙΕ 8 beta 2 κυκλοφόρησε πρίν από λίγες βδομάδες(δεν θυμάμαι πόσες) και γώ ώς καλός και τυπικός web developer ρίχτηκα πρώτος πρώτος στην δοκιμή.

Στα προκαταρτικά θέλοντας να εμπλουτίσω την υποκειμενική και προταλειμένη μου άποψη βάλθηκά να ψάξω τον ιστό να δώ τι λένε και οι άλλοι. Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν πόσο ισχυρό είναι το IE whatever Sucks κίνημα! ανακάλυψα ότι ήδη υπάρχουν άνθρωποί που μισούν τον IE 8... ακόμα και τον IE 9!Ποιo κάτω μερικά sites και blogs που εξυμνούν την βρωμιά του IE.

http://whyiesucks.blogspot.com/

http://iesucks.net/

Οφείλω να πώ παντως ότι το test του

http://www.crashie.com/

το πέρασε επιτυχώς!

Ας μπούμε όμως τώρα στο ψητό! 

O IE 8 φέρει πάνω του την βαριά κληρονομιά και μαζί την φιλοσοφία που εκφράζει και ακολουθεί από ανέκαθεν η Microsoft. Είναι πιό κοντά στον απλό χρήστη παρά στον εξειδικευμένο επαγγελματία. Ο απλός χρήστης ενδιαφέρεται κυρίως για το πώς θα βρέι και πώς θα οργανώσει την πληροφορία που ψάχνει στον ιστό. Δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα αν θα φορτώσει η σελίδα μερικά ms νωρίτερα η αν θα αποτυπώσει σωστά το left margin. Τον ενδιαφέρει να σερφάρει και να ανακαλύψει κάτι εύκολα και με ασφάλεια. Και σε αυτούς τους τομείς η Microsoft βγήκε μπροστά από τον ανταγωνισμό. Οι accelerators είναι ένα πολύ έξυπνο feature το οποίο προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει και οφείλω να πώ ότι το χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Επίσης το inPrivate mode απότελεί μια πολύ χρήσιμη επιλογή για ασφαλές σερφάρισμα όπως και το compatibility mode,όταν διαπιστώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά στο rendering. Επίσης κάτι που με ενθουσίασε ιδιαίτερα είναι η δυνατότητα της απευθείας μετάφρασης ολόκληρης της ιστοσελίδας!

Από εκεί και πέρα, από την άποψη του developer, τα νέα developer tools προσωπικά με βρίσκουν αρκετά ικανοποιημένο. Είναι αρκετά extended, χρήσιμα και προσεγμένα. Α, και επιτέλους ένα αξιοπρεπές view source (για να βρίσκεις τουλάχιστον σε ποιο line είναι το error)! Οφείλω να πώ ότι ακόμη έχει προβλήματα στο Standards Compliance και στο rendering. Δεν μπορεί να απεικονίσει σωστά το asp:menu της ιδιας της Microsoft(προσφατο παράδειγμα). Σε αυτό θα τους δώσω πίστωση χρόνου μεχρι την τελική έκδοση.

Θεωρώ η ότι Microsoft για ακόμη μια φορά ακολούθησε σωστή στρατηγική. Δεν βάλθηκε να πείσει τον πορωμένο linuxaκια να αλλάξει τον firefox με τον ΙΕ. Αυτό δεν θα το καταφέρει ποτέ. Από την άλλη, στόχος της είναι να εκμηδενίσει τους λόγους για τους οποίους ο απλός χρήστης θα άλλαζε browser. Και όπως κατάλαβα από το τελευταίο beta φαίνεται ότι θα τα καταφέρει. Για να δούμε, περιμένω και άλλες απόψεις!

Share
Posted: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008 5:42 μμ από το μέλος Pak

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)

(απαιτούμενο)

(προαιρετικό)

(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια