Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Κι όμως, υπάρχουν εξαιρέσεις!

Συζητήσαμε πρόσφατα στο "Δεν υπάρχουν απόφοιτοι?" για τους έλληνες απόφοιτους, οι οποίοι βγαίνουν στην αγορά με ελλιπείς (συχνά) γνώσεις, χωρίς υποστήριξη από τις σχολές τους και έχοντας συχνά άγνοια του τί σημαίνει αγορά πληροφορικής. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ήταν ότι οι καθηγητές δεν ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους φοιτητές, δεν τους παρουσιάζουν τις νέες (έστω τις τρέχουσες) τεχνολογίες. Η συμμετοχή από ελληνικά πανεπιστήμια στους φοιτητικούς διαγωνισμούς του IEEE Computer Society και του Imagine Cup της Microsoft είναι απογοητευτική. Όχι όμως επειδή δεν ενδιαφέρονται οι φοιτητές. Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχουν πολλοί φοιτητές οι οποίοι θα ήθελαν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς αλλά δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα επιβλέποντα καθηγητή στη σχολή τους.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!

  • Σήμερα γίνεται το 4ο φοιτητικό συνέδριο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, με θέματα κατά πολυ πιο ενδιαφέροντα από τα περί "ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας στο Νέο Άνω Νευροκόπι" στα οποία μας έχουν συνηθίσει τα "επίσημα" συνέδρια του χώρου.
  • Η συμμετοχή στο φετεινό Imagine Cup είναι μεγάλη, ακόμα και από ομάδες φοιτητών οι οποίες δεν βρήκαν καθηγητές. Ακούω μάλιστα ότι κάποιοι καθηγητές είχαν περισσότερες προτάσεις απ' όσες μπορούσαν να αναλάβουν.
  • Και το καλύτερο? Ακούω ότι θα κατέβει φέτος μία ομάδα, σε ένα πρωτάθλημα πολύ ειδικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο προπονητής έχει όλα τα προσόντα να γίνει άλλος ένας Ρεχάγκελ.

Αναρωτιέμαι πάντως, μήπως θα έπρεπε να βοηθήσουμε κι εμείς τους καθηγητές και τους φοιτητές που ενδιαφέρονται? Φέτος είναι αργά, αλλά του χρόνου σίγουρα θα μπορούσαν επαγγελματίες προγραμματιστές να αναλάβουν την επίβλεψη όσων φοιτητικών ομάδων δεν μπόρεσαν να βρουν επιβλέποντες καθηγητές. Εξάλλου τα κριτήρια των διαγωνισμών είναι η πρωτοτυπία, η σωστή σχεδίαση, η σωστή οργάνωση των ομάδων, η πραγματοποιησιμότητα των προτάσεων. Πράγματα στα οποία ένας επαγγελματίας μπορεί να βοηθήσει το ίδιο καλά όπως και ένας καθηγητής.

Όσο για τις ομάδες μας, καλή επιτυχία και πρώτη θέση στο παγκόσμιο. Και μην ξεχνάτε. Βαρονούσηδες που 'ναι ετουτοινέ οι Ρωμαίοι!

Έχουν δημοσιευτεί Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 12:22 πμ από το μέλος Παναγιώτης Καναβός

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image