Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panagiotis Kefalidis στις 16-04-2006, 02:36. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-12-2005, 16:10 7685

    Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Κάνω search και κόντρα search. Πέφτω πάνω στην εξής σελίδα της MS:

    Crystal Reports Merge Modules for Visual Studio 2005

    Και μου λέει ότι για τα 32-bit το merge module λέγεται: CrystalReportsRedist2005_X86.msm

    Ψάνχω το σκληρό μου. Δεν το βρίσκω πουθενά. ΟΕΟ !

    Ψάχνω το DVD του studio. Πουθενά. ΟΕΟ !

    Ξαναβλέπω τη σελίδα της MS και λέει:

    "The merge modules that are used for Crystal Reports for Visual Studio 2005 can be downloaded from http://www.businessobjects.com/products/dev_zone/net/2005.asp."

    Πάω λοιπόν εκεί και βλέπω το εξής εκπληκτικό:

    "To deploy Crystal Reports applications for Microsoft Visual Studio 2005, please use the Crystal Reports msi available with the install. The merge modules will be posted for download on the Business Objects website when available."

    Κάνω λοιπόν φύλο και φτερό το site της Crystal Decisions. Πάω εκεί που έχει όλα τα merge modules για download, βρίσκω για όλες τις versions εκτός από αυτή του 2005. Ψάχνω στο google με το όνομα του module που δίνει η MS. Όύτε ένα link, ούτε μία αναφορά.

    Τα νεύρα μου είναι ρετάλια... Έχω προγραμματίσει μεταφορά όλου του solution σε 2005 το weekend, άνθρωποι έχουν αλλάξει το προγραμμά τους, κόσμος τρέχει και εγώ ανακαλύπτω τελευταία στιγμή ότι δεν υπάρχουν τα modules; Μα δεν μπορεί, ή είμαι τόσο γκαβός και δεν τα βλέπω, ή.....

    Και ένα δευτερόλεπτο πριν κάνω post όλα τα παραπάνω, βρίσκω μέσα στο σκληρό μου το CRRedist2005_x86.msi (C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\SDK\v2.0\BootStrapper\Packages\CrystalReports). Το εγκαθιστώ σε έναν test client και δουλεύει !!!!!.

    Λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχω κάνει include το msi στο setup project σαν αρχείο και έχω βάλει ένα launch condition που κοιτάει στο registry για να δει αν τα crystal reports έχουν εγκατασταθεί. Κοιτάζω στο SOFTWARE\Crystal Decisions\10.2\Crystal Reports\Keycodes\CR Ent του HKLM και ψάχνω το Version να είναι 10.2.0.0. Δουλεύει σωστά, ανιχνεύει σωστά τα CR και αν δεν υπάρχουν ξεκινάει το setup του msi έχει μπει μέσα στο δικό μου msi. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν δεν υπάρχουν εγκατεστημένα τα CR, τα βάζει αλλά μετά δεν συνεχίζει στην εγκατάσταση της δικής μου εφαρμογής αν δεν ξανατρέξεις το setup. Καμιά ιδέα;

     


    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  13-04-2006, 22:44 11872 σε απάντηση της 7685

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Τελικά βρέθηκε η λύση; Γιατί με ενδιαφέρει...
    Panos
  •  13-04-2006, 22:55 11874 σε απάντηση της 11872

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Δεν την βρήκα. Πιστεύω ότι κάποιος περισσότερο έμπειρος με setup projects μπορεί να σε βοηθήσει. Εγώ έχω βάλει το 2005 στο ράφι μέχρι να βγει το SP1, οπότε τότε θα ξανακοιτάξω το θέμα... Μπορεί να έχει βγάλει και η crystal κανονικά merge modules...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  14-04-2006, 02:27 11880 σε απάντηση της 7685

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Normal behavior είναι.. Μπορεί να το έκανες merge, αλλά ο αγαπητός Windows Installer νομίζει ότι το install τελείωσε εκεί, καθώς δεν υπάρχει κάποιου είδους bootstrapper(δεν είναι σωστός όρος αλλα δεν μου έρχεται άλλος τώρα) να κάνει την δουλεία.Θα πρέπει να μπλέξεις με Windows Installer Scripting και πίστεψέ με δεν το θες..Εκτός εάν κάνεις κάτι λάθος ή κατάλαβα/κάνω κάτι εγώ λάθος..

    Υπάρχουν commercial installers και φθηνοί (βλέπε www.installaware.com) ο ι οποίοι κάνουν την δουλεία αυτή εύκολα και απλά.Βρίσκουν prerequisites(runtimes), στα εγκαθιστούν και έπειτα εγκαθιστούν και την εφαρμογή.Όποιος θέλει more info μαιλ με ατ pkefal (at) installaware (dot) com.
    Και για τις σειρήνες που μπορεί να βγουν να πουν οτιδήποτε: "Όχι δεν κάνω διαφήμιση, να μας λύσω τα χέρια θέλω.."

    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  14-04-2006, 10:24 11884 σε απάντηση της 11880

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Υπάρχει λόγος που τα ανεξάρτητα components δεν δίνονται σαν merge modules αλλά σαν ανεξάρτητα msi. Μπορεί να δημιουργήσει κανείς patches και upgrades για τα msi αλλά όχι για τα merge modules. Τα merge modules είναι απλά include αρχεία. Θα πρέπει ο τελικός developer, δηλαδή ο cgeo, να βγάζει δικά του patches κάθε φορά που βγαίνει ένα patch για Crystal Reports. Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξει κανείς αν έχουν ήδη εγκατασταθεί κάποια merge modules και έτσι να αποφύγει να τα ξαναεγκαταστήσει. Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχουν merge modules για MSDE ή SQL Server Express.

    Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο setup.exe που θα φτιάξεις είτε ο ίδιος είτε μέσω άλλου εργαλείου για να εγκαταστήσει τα ανεξάρτητα components. Η μορφή όμως του setup.exe .... εδώ μπλέκει η κατάσταση.

    Μπορεί το setup.exe να εγκαθιστά αυτόματα μόνο του τα components. Κι αν ο χρήστης έχει ήδη εγκατεστημένο κάποιο component ή δεν θέλει να βάλει άλλη έκδοση? Και πώς θα γίνει το rollback αν αποτύχει η τελική εγκατάσταση? Κι αν πέσει το ρεύμα πριν τελειώσει η τελική εγκατάσταση? Αν είχαμε μόνο ένα msi ο Windows Installer θα έκανε αυτόματο rollback, τώρα όμως πρέπει να το κάνει κάποιος άλλος, π.χ. .... ο τελικός χρήστης.

    Άλλη λύση είναι να φτιάξουμε ένα dialog box το οποίο δίνει στον τελικό χρήστη την επιλογή να εγκαταστήσει τα prerequisites και τον ειδοποιεί ότι πρέπει να τα απεγκαταστήσει χειροκίνητα. Όχι και το καλύτερο, αλλά τουλάχιστον τον έχουμε ειδοποιήσει. Έτσι φέρεται το setup του SQL Server 2000 και τα προϊόντα της σειράς 2005.

    Άλλη, πιο δύσκολη λύση, είναι να εκτελέσουμε το ένα MSI μέσα από το άλλο. Ουσιαστικά, τρέχουμε διαφορετικά setup και περιμένουμε να τελειώσουν. Εδώ το μεγάλο μανίκι είναι πως να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των nested setups, πως να καταλάβουμε ότι πέτυχαν ή απέτυχαν καθώς και να γράψουμε τα κατάλληλα scripts για rollback αν κάτι πάει στραβά.

    Απ' ότι βλέπω, το InstallAware Studio Edition μπορεί να δημιουργήσει nested setups. Αυτό είναι ΚΑΛΟΟΟΟ! Αν και δεν είναι και τόσο φτηνό. Δεν έβγαλα άκρη αν η φθηνότερη έκδοση, η Developer υποστηρίζει τη δημιουργία nested setups.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-04-2006, 12:50 11895 σε απάντηση της 7685

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Δεν μπλέκει και τόσο πολύ.. Σου έχω απαντήσει prive..Όλα τα παραπάνω το InstallAWARE τα κάνει αυτόματα, σου εξηγώ στο μήνυμά μου πω Smile [:)]

    Όποιος ενδιαφέρετε για το InstallAWARE contact me για info..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  14-04-2006, 14:15 11898 σε απάντηση της 11895

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Καλύτερα να το γράψεις εδώ, δεν ξεφεύγουμε καθόλου από το θέμα. Ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι το reporting αλλά το deployment.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-04-2006, 23:06 11912 σε απάντηση της 7685

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Οκ, το γράφω εδώ λοιπόν..

    Όλες οι εκδόσεις υποστηρίζουν nested setups, εκτός της Express η οποία δεν υποστηρίζει να βάλεις ΔΙΚΑ ΣΟΥ msi στην εγκατάσταση, εκτός απο τα υπάρχων.

    Και απαντώ στα ερωτήματά σου:

    Εάν ο χρήστης το έχει ήδη εγκατεστημένο, τότε το setup δεν θα το ζητήσει καθόλου.Εάν έχει παλαιότερη έκδοση και δεν θέλει να βάλει την καινούργια, δεν θα το βάλεις στα

    prerequisities, αλλα θα χρησιμοποιήσεις μια απο τις εντολές του InstallAWARE για να κάνεις check εάν υπάρχει ήδη, και απλά να προτρέψεις τον χρήστη (εκει που επιλέγει τι ακριβώς θέλει να εγκαταστήσει (όπως στο Office px)) να το εγκαταστήσει κατόπιν επιλογής του.

    Εάν πέσει το ρεύμα, την επόμενη φορά που θα τρέξεις το setup, το InstallAWARE θα αναγνωρίσει μόνο του οτι υπάρχει ήδη κάποιο setup pending και θα ανοίξει το maintance mode, όπου θα δίνει κάποιες επιλογές στον χρήστη, οι οποίες φυσικά παραμετροποιούνται.

    Τέλος υπάρχει η δυνατότητα, με πολύ απλό scripting (είναι γελοίο απο άποψη ευκολίας το scripting του InstallAWARE, αλλά είναι το πιο δυνατό του σημείο), να απεγκαθιστάς τα prerequisities της εφαρμογής σου, κατα το uninstall της, πχ το instance του SQL Server που πέρασε η εφαρμογή σου, ή να εκτελέσεις κάποιο sql script κλπ κλπ κλπ.

    Μπορείς να φτιάξεις custom dialogs για ότι θέλεις και να τα βάλεις να εμφανίζονται στο setup(serial validation κλπ).

    Όσο για το όταν το πώς πιάνεις το progress τον setup κλπ, το κάνει αυτόματα το InstallAWARE για σένα, όπως και σου επιστρέφει error codes σε περίπτωση αποτυχίας.

    Εαν ενδιαφέρεστε για κάποιο demo μπορείτε να το κατεβάσετε απο την σελίδα του InstallAWARE.Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να το αγοράσετε κιόλας, contact me και θα κανονίσω ενα discount coupon..And just for the record, η αντίστοιχη έκδοση απο το InstallShield που κάνει ότι κάνει το InstallAWARE κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα.. Smile [:)]


    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  15-04-2006, 18:43 11929 σε απάντηση της 11912

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Το παρεξήγησες, δεν έκανα ερωτήσεις, εξηγούσα το πρόβλημα και απαριθμούσα τις δυνατές λύσεις. Το InstallAware αυτοματοποιεί μία από αυτές, την πιο ενδιαφέρουσα αλλά και πιο δύσκολη αν χρειαστεί να την κάνει κανείς με το χέρι.

    Και πάλι όμως, δεν είναι η μιά και μοναδική λύση, γιατί μπορεί απλά ο χρήστης να μην θέλει να μπει στην διαδικασία ελέγχου και εγκατάστασης των prerequisites. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείς ένα splash screen για να του δώσεις την επιλογή να τα εγκαταστήσει ή όχι.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-04-2006, 02:36 11932 σε απάντηση της 7685

    Απ: Που είναι τα merge modules για τα Crystal του 2005; ΟΕΟ ?

    Ημ, ναι, τις εξέλαβα σαν "ερωτήσεις"..

    Prerequisites θεωρούνται οτιδήποτε χρειάζεται για να τρέξει το πρόγραμμά σου..Καλό είναι να δίνεις την επιλογή για Advanced και Simple install, γιατί πχ μπορεί ενας admin να μην θέλει να βάλει SQL Express,αλλά να κάνει attach την database σου σε κάποιον υπάρχων κλπ..Το θέμα είναι οτι ο χρήστης κατα 99% θέλει απλά και γρήγορα την εφαρμογή να παίζει..Ο έλεγχος γίνεται έτσι κι αλλοιώς αυτόματα..Πράγματα όπως το .Net framework δεν θα πρέπει να δίνεις την δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει εαν θα εγκατασταθεί ή όχι, γιατι χωρίς αυτό το πρόγραμμά σου απλά δεν παίζει.Αυτό που πρέπει να κάνεις και κάνει το InstallAWARE είναι να προειδοποιήσεις τον χρήστη, οτι λείπουν κάποια πράγματα τα οποία χρειάζεται το πρόγραμμά σου για να τρέξει, και να του δώσεις την δυνατότητα να ακυρώσει την εγκατάσταση, και όχι τα prerequisites.Η μόνη περίπτωση που θα έπρεπε να δίνεις επιλογή, είναι αυτό που είπα για τους admins και τους advanced users, γιατί πολύ απλά μπορεί να θέλουν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή τώρα, και μετα απο 3-4 μέρες το framework κλπ..

    Το θέμα είναι πόσοι είναι οι advanced users?Μήπως δίνοντας την επιλογή έχεις άλλα κουλά μετά του στυλ "Το πρόγραμμά σας δεν μου τρέχει.. μου βγάζει κάτι για mscoree.dll" ή "και γιατι δεν τα κάνει όλα μόνο του, πρέπει εγώ να ξέρω τι πρέπει να περάσει?"..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems