Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πως μπορώ να κλειδώνω έναν πίνακα για insert

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò amargar. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 23-03-2006, 21:35. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-03-2006, 20:54 11042 σε απάντηση της 11040

Απ: Πως μπορώ να κλειδώνω έναν πίνακα για insert

Σημείωσε ότι θα πρέπει να ορίσεις και να κάνεις execute τα διάφορα Commands τοποθετώντας τα μεταξύ του

trans.IsolationLevel = ...

και του

conn.Commit();

Εγώ έχω βάλει ενδεικτικά ένα command.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  23-03-2006, 21:18 11043 σε απάντηση της 11026

Είχα και εγώ την ίδια απορία.Pessimistic concurrency και ADO.NET 1.1.Αυτό που θέλω είναι να φορτώνω κάποια στοιχεία π.χ. ενός πελάτη σε μία φόρμα για edit και την ίδια στιγμή να κλειδώνεται η εγγραφή.Οι απορίες μου είναι πως μπορώ να περιορίσω το χρόνο που η εγγραφή είναι κλειδωμένη?Που θα κάνω τα commands excecute?Και πως μπορώ να ειδοποιήσω έναν άλλο χρήστη που κάνει load τo ίδιo record ότι αυτή την στιγμή η εγγραφή είναι κλειδωμένη.

Έχω υλοποιήση μια πολύ απλή εφαρμογή σε ASP.NET και πίσω SQL SERVER αλλά αρχικά το έκανα με optimistic concurrency και μου δούλεψε τέλεια.Έλα όμως που τώρα θέλω να τα αλλάξω και δεν περίμενα να έχω τέτοιο πρόβλημα.

Ένα μικρό sample από κώδικα θα βοηθούσε πολύ γιατί εχω πελαγώσει και δεν το περίμενα.
  •  23-03-2006, 21:35 11044 σε απάντηση της 11043

Ειδικά σε web applications αυτό δεν γίνεται... Είναι τέτοια η φύση της εφαρμογής που απλά δεν γίνεται να κλειδώνεις την εγγραφή όσο την κάνεις edit. 

Μπορείς να υλοποιήσεις έναν μηχανισμό όπου θα θέτεις ένα flag όταν ξεκινάει το editing και όταν πάει να πειράξει κάποιος την εγγραφή με το flag on θα το αποτρέπει. Μόλις τελειώνει το editing θα κάνεις το flag off. Όμως μια τέτοια λύση μειώνει πολύ το scalability της εφαρμογής και αυξάνει την περιπλοκότητα καθώς θα πρέπει να αλλάξεις όλα τα SQL statements ώστε να ελέγχουν το flag. 

Vir prudens non contra ventum mingit
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems