Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Project Time Estimation

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò avtheos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος bonset στις 13-05-2006, 15:30. Υπάρχουν 20 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (21 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-05-2006, 10:07 12484 σε απάντηση της 12469

    Απ: Project Time Estimation

     pkanavos wrote:
    Πριν έρθει στο project έπρεπε πέρα από τον κώδικα, να απαντάω και στα τηλεφωνήματα του πελάτη, να προσπαθώ να καταλάβω τί ήταν να γίνει στο project (το είχαν αναλάβει 2-3 διαφορετικοί "managers" ως τότε), να προσπαθώ να καταλάβω τον παλιό ακαταλαβίστικο κώδικα ΚΑΙ να γράφω τον καινούριο. Άστα να πάνε. Να φανταστείτε, το project ξεκίνησε πριν πάω φαντάρος, και το βρήκα αγνώριστο να ... με περιμένει όταν γύρισα μετά από 12 μήνες!

    Μάλλον πωλητές είναι ο σωστός όρος ...


    Πάνος Αβραμίδης
  •  10-05-2006, 10:22 12487 σε απάντηση της 12468

    Απ: Project Time Estimation

     bonset wrote:

    Ε... όχι και φαλλοκρατικό Embarrassed [:$] δεν σε ξέρω τόσο Stick out tongue [:P] ... πλάκα κάνω Smile [:)] 

    To γουρούνι δηλαδή ισχύει;;;;;Smile [:)]Smile [:)]Smile [:)]


    Πάνος Αβραμίδης
  •  10-05-2006, 11:22 12490 σε απάντηση της 12487

    Απ: Project Time Estimation

    Επι της ουσίας :
    Διαφωνείτε με την άποψη μου ότι ο manager πρέπει να έχει IT background και γιατί ;


    Πάνος Αβραμίδης
  •  10-05-2006, 14:02 12496 σε απάντηση της 12450

    Απ: Project Time Estimation

    Παναγιώτη,

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θα ήθελα να προσθέσω πως δεν είναι εύκολο να είσαι καλός project manager, διότι πολλές φορές πρέπει να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις ή δεν γίνεται να κάνεις. Ο βασικός όμως ρόλος του project manager είναι να προστατέψει την ομάδα του. Πολλές φορές έχω συναντήσει project managers που απλώς μεταφέρουν αυτά που λέει ο πελάτης. Αυτό όμως είναι λάθος για διάφορους ευνόητους λόγους που δεν θα αναφέρω. Καλό λοιπόν είναι, όταν ένας developer καταλαβαίνει πως ο project manager λειτουργεί έτσι, να τον πλησιάσει και να τον "κατευθύνει" ("manage the pm"). Αυτό απαιτεί managerial skills και αυτό που θα έλεγα στην λαϊκή γλώσσα "μαλαγανια".

    Πάνο,

    Τώρα οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου και παρατηρήσεις στο post σου

    Πάνος

    Αντώνης:

    Πάνος


    Με το Παναγιώτη έμαθα αρκετά, ώστε να καταλαβαίνω πως σκέφτεται ένας προγραμματιστής

    Τι εννοείς ;>

    Αντώνης



    Πάνος


    Αυτό όμως βελτίωσε πολλά πράγματα στη συνεργασία μου μαζί τους, όπως τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ταχύτερη παράδοση του έργου και ένα καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα έργου

    Για τα άλλα συμφωνούμε, το καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα πως το ορίζεις; >

    Αντώνης



    Πάνος


    Υπάρχουν πολλά πράγματα που ένας developer δεν θα καταλάβει ποτέ εάν δεν προσπαθήσει να χτίσει μία συνεργασία με τον υπεύθυνο έργου. Μία τέτοια συμπεριφορά έχει αρνητικές συνέπειες για όλους και για όλα. Η δική μου φιλοσοφία είναι να ρωτάω για τα πάντα (για ό,τι μπορεί να γνωρίζω, για ό,τι δεν γνωρίζω ή για κάτι που θα ήθελα να μάθω). Πιστέυω πως στην Ελλάδα οι developers έχουν τη νοοτροπία να χαρακτηρίζουν το manager πριν καν τον γνωρίσουν και αυτό είναι μέγα σφάλμα, βέβαια από την άλλη έχω γνωρίσει managers που και εγώ εάν ήμουν developer δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ.

    Μήπως ισχύει το ανάποδο;>

    Αντώνης



    Πάνος


    Τέλος θα ήθελα να κλείσω με το εξής συμπέρασμά μου, πως όλα είναι θέμα management, δηλαδή η σχέση του developer-manager δεν εξαρτάται μόνο από το Manager, αλλά και από τον developer, συνεπώς και ο developer θα πρέπει να εξασκηθεί στο management του manager!

    Πως θα το κάνει κανείς αυτό;>

    Αντώνης



    Παίδες,

    η συζήτηση μαζί σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και σας ευχαριστώ που έστω και μετά από ένα χρόνο ξεκίνησαν τέτοιες συζητήσεις. Επίσης από την ελάχιστη εμπειρία που έχω αποκτήσει ως pm τα τελευταία 6 χρόνια, μπορώ να πω πως η επιτυχία στα έργα είναι θέμα αμφότερου management (client-project manager & project manager-client και μετά manager-developer & developer-manager).

    Αντώνης Θεοφανόπουλος
  •  10-05-2006, 14:22 12498 σε απάντηση της 12496

    Απ: Project Time Estimation

    Αντώνη ρίξε αν θέλεις άλλο ένα post γιατί δεν φαίνονται οι απαντήσεις σου ...


    Πάνος Αβραμίδης
  •  13-05-2006, 15:30 12630 σε απάντηση της 12487

    Απ: Project Time Estimation

    Κοίτα... το γουρούνι... μου έχει μείνει από την εποχή του Άνδρες - Γουρούνια - Δολοφόνοι. Ευτυχώς η εποχή αυτή έχει περάσει προ πολλού... και τώρα πια όταν το λέω... το λέω με την "καλή" έννοια πως εσείς λέτε... μωρό... honey... darling... κλπ... Για την ακρίβεια... δεν ξέρω εάν θυμάστε τη Μαίρη Αρώνη... στο Μιά τρελλή τρελλή οικογένεια.. που φώναζε στον Παπαγιανόπουλο... Viens ici mon petit cochon... να κάπως έτσι το λέω πια... (και ω ναι... κι αυτό ήταν ένα καθαρόαιμο σεξιστικό σχόλιο Stick out tongue [:P])

    Τώρα θα αναρωτιέστε... τι δουλειά έχουν τα σεξιστικά σχόλια με το project management ή με το management γενικότερα. Λοιπόν έχουν και μεγάλη καθώς αναδεικνύουν με εξόφθαλμο τρόπο το πρόβλημα του… ωχ μωρέ τώρα τι ξέρει αυτή(ος!)… τη βάση δηλαδή για την προβληματική επικοινωνία, το σπασμένο τηλέφωνο, τους πληγωμένους εγωισμούς, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τα χαμένα bonus, τη χαμένη αξιοπιστία, τους απογοητευμένους πελάτες.

    Και δε λέω όλοι το έχουμε πει αυτό, το θέμα είναι πόσο συχνά το λέμε και μέχρι ποιο βαθμό επιτρέπουμε στον άλλον αλλά και στους εαυτούς μας το λάθος.

    Για μένα απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο manager να χτίσει τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας(ων) του και όχι το ανάποδο. Άλλωστε γι αυτό είναι εκεί για να διαχειρίζεται ανθρώπους και σχέσεις. Να πετάει τα σωστά μπαλάκια στους κατάλληλους ανθρώπους. Να κρατάει τις ισορροπίες και να θέτει προτεραιότητες.

    Το να κοιτάει αψηλού (με τακούνι ή χωρίς) την ομάδα ή ακόμη χειρότερα τον πελάτη (!!!!) και να προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στον πιο αδύνατο κρίκο δεν νομίζω ότι βοηθάει κανένα.

    Όσο για το εάν πρέπει να έχει IT background.... θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή...

     


     

Σελίδα 2 από 2 (21 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems