Λοιπόν, το θέμα της διαφοράς στα δύο references είναι πλέον "doc bug". Το ενδιαφέρον είναι ότι ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι σωστό!
Σαφώς το marketing reference δεν είναι σωστό καθώς δεν υπάρχει "Unlimited" τιμή από θεωρητικής πλευράς. Αλλά δεν είναι σωστό ούτε και το technical reference.
Στον SQL Server 7, η μέγιστη χωρητικότητα προσδιορίζεται ως 32ΤΒ ανά data file και 4ΤΒ ανά log file με μέγιστο τα 32767 files ανά βάση. Άρα, (32,766 * 32TB) + 4TB = 1,048,516TB
Τώρα, στον SQL Server 2005 τα μεγέθη αυτά μειώθηκαν στο μισό (16TB / data file, 2TB / log file -> 24258TB max DB size) για τον εξής απλούστατο λόγο: Αν και το storage engine δεν έχει αλλάξει, τα Data Management Views που χρησιμοποιούνται για τις μετρήσεις αυτών των μεγεθών βασίζονται σε T-SQL types που σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα unsigned τμήματα από τις εσωτερικές τιμές της C++ χωρίς να αλλάξει δραματικά ο κώδικας (υποθέτω ότι είναι κάτι που δεν έχει νόημα να γίνει έτσι κι αλλιώς εφόσον τα νούμερα αυτά είναι τεράστια για το σημερινό h/w, δηλαδή δεν μιλάμε για tested limits).
Εξάλλου, ο όρος "Max DB size" είναι διφορούμενος γιατί από τη μια το NTFS έχει (16ΤΒ - 64KB) maximum file size ενώ από την άλλη υπάρχουν τα full text catalogs του SQL Server 2005, τα filestreams που θα μπουν στην επόμενη έκδοση και η υποστήριξη raw devices που δεν υπόκεινται στους "περιορισμούς" του NTFS.
Αν καταφέρεις να τα εξηγήσεις όλα αυτά στον πωλητή... συγχαρητήρια!
Vir prudens non contra ventum mingit