Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ξεκινώντας σε Windows Προγραμματισμό.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sugoruyo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος xabikos στις 27-04-2007, 17:02. Υπάρχουν 25 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (26 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-04-2006, 23:05 11527 σε απάντηση της 11375

Απ: Ξεκινώντας σε Windows Προγραμματισμό.

Βασικά pkanavos αυτό λέω κι εγώ. Δεν ξέρω ίσως να ασχοληθούμε σε μεταγενέστερα μαθήματα [30+ μου απομένουν] αλλά προς το παρόν πιστεύω ότι όλη αυτή η κονσόλα που μας έχει φάει δεν είναι και ότι καλύτερο...

Τώρα για το MSDNAA έχω ακούσει πολλά αλλά σιγά μην εφαρμοστούν τέτοια πράματα στο Ελλάντα.

Αυτό που με νοιάζει πρώτα πρώτα είναι να πιάσω τη νοοτροπία του .ΝΕΤ και να μάθω κάποια από τις γλώσσες του ώστε να μπορώ να γράφω προγράμματα για το γραφικό περιβάλλον των Windows.

Από κει και πέρα θέλω να μάθω τα θεωρητικά περισσότερο για εργασιακούς λόγους.

Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στη φάση που μαθαίνω τη C++ κονσολέ. Παίζω με τα διάφορα χαρακτηριστικά της και οφείλω να ομολογήσω ότι μου αρέσει σα γλώσσα και μάλιστα μου εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο αναπαριστά κάποια πράγματα.

ΓΙα το Imagine Cup έχω ξαναδει αλλά δε νομίζω ότι είμαι ακόμα σε θέση να δουλέψω σε κάτι τέτοιο.

Αυτό που λέει ο fotisd για το www.msdnaa.net κοστίζει; Γιατί δεν είμαι και κανένας φοιτητής με το μπαμπάκα να τα σκάει. Εντάξει δε ζορίζομαι να ζήσω αλλά...
    Why should I write click on my screen.
  •  04-04-2006, 01:06 11531 σε απάντηση της 11527

Γιατί δεν ρωτάς τους καθηγητές σου αν συμμετέχει η σχολή? Και κοίτα και το site του www.msdnaa.net. Δεν σε καλύπτουν αυτά που είπε ήδη ο fotisd και όσα γράφει το site? Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το ρωτήσεις ξεκάθαρα. Μήπως τελικά όσα χρειάζεσαι τα έχει η σχολή ήδη?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-04-2006, 10:49 11541 σε απάντηση της 11500

Κάποια στιγμή η Microsoft είχε ξεκινήσει και ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια στα ΑΕΙ (μπορεί και στα ΤΕΙ... δεν ξέρω).

Τι γίνεται με αυτό το πρόγραμμα συνεχίζεται;

•  05-04-2006, 00:44 11568 σε απάντηση της 11375

Θα το κοιτάξω αλλά δεν παίζει μάλλον...

Μέχρι στιγμής μόνο VB6 επιφανειακά κάνουμε. Και πάλι καλά που κάνουμε και λίγο VB6 με Access γιατί κατά τ'άλλα μας έχει φάει το σκοτάδι της κονσόλας. Δε λέω καλό και το text based αλλά...

•  06-04-2006, 12:37 11624 σε απάντηση της 11375

Εγώ να το πάω λίγο μακρύτερα ρε παιδια: Εγώ είμαι ένας κοινός θνητός, όχι φοιτητής, Non-developer, που η μόνη του επαφή με προγραμματισμό ήταν μια Pascal κααααάποτε.... Θέλω λοιπόν να αρχίσω να ασχολούμαι. Κάθε φορά που ρωτάω την ερώτηση "πώς να αρχίσω" παίρνω απάντηση "με τί να αρχίσω".

Δηλαδή: Τί νόημα έχει το τί αυτοκίνητο θα αγοράσεις, εάν δεν ξέρεις να οδηγείς; Ρωτάω τον κόσμο, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να αρχίσει κανείς αυτό το ταξίδι; Πώς θα μάθουμε να οδηγούμε σωστά; Το αυτοκίνητο φαντάζομαι θα το βρούμε στην πορεία, έτσι δεν είναι;;;;;;
    Pain is Temporary, Glory is Eternal
  •  06-04-2006, 13:02 11625 σε απάντηση της 11624

Επειδή και εγώ ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον προγραμματισμό και όχι επαγγελματικά θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις την παρακάτω μέθοδο.
    Φτιάξε μια απλή εφαρμογή πχ ενα calculator και με τις τρεις γλώσσες C++, C# και VB NET. Ετσι ελπίζω να δεις ποια γλώσσα σου ταιριάζει, και ταυτόχρονα θα μάθεις κάποιες βασικές αρχές. Θα βρεις πηγές αναφοράς για τα προβλήματα που θα σου προκύψουν px στο search google “code for calculator with vb net” . Επίσης το How do I της Microsoft θα σε βάλει σε ένα μονοπάτι, αρκεί όταν βρίσκεις την λύση στο πρόβλημα σου να την αναλύει για να καταλαβαίνεις τι ακριβώς κάνεις και όχι απλός να την αντιγράφεις.
  •  07-04-2006, 18:36 11688 σε απάντηση της 11375

Αυτό είναι μια σχετικά καλή μέθοδος να ξεκινήσει κανείς όντως. Εγώ έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τους υπολογιστές.
  •  09-04-2006, 08:56 11711 σε απάντηση της 11375

Να ρωτήσω κάτι άλλο.

Συνήθως οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε μια εταιρεία περιλαμβάνουν μια βάση δεδομένων.

Μπορεί να προτείνει κανείς κάποιο βιβλίο να διαβάσω περί κανονικοποίησης και για τα άλλα θέματα που αφορούν τις ΒΔ;

Κατ' αρχάς περί JOIN, OUTER JOIN, LEFT JOIN, RIGHT JOIN και τέτοια αλλά και περί stored procedures, triggers, cursors κ.τ.λ.

Επίσης με ενδιαφέρει να μάθω τις απόψεις σας και μια περιγραφή για τις γλώσσες του .ΝΕΤ καθώς και το τι παίζει με πιστοποιήσεις και τα σχετικά και που θα πρέπει να στοχεύω σιγά σιγά.
  •  25-04-2007, 18:23 30932 σε απάντηση της 11711

Σχετικά με την πρόσβαση στα εργαλεία της Microsoft για φοιτητές:

1. Όπως έγραψα υπάρχει το πρόγραμμα MSDNAA (www.msdnaa.net ) το οποίο κοστίζει στην σχολή 800Ε (οι φοιτητές δεν πληρώνουν τίποτα - απλά πρέπει το τμήμα να πληρώσει μια συνολική εγγραφή 800Ε το έτος).

2. Στο MSDNAA είναι σχεδόν ΟΛΑ τα ΑΕΙ και Πολυτεχνεία και αρκετά ΤΕΙ (π.χ. ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κτλ). Ένα search στο live θα σας δείξει σχετικά Links..

3. Πραγματοποιούνται ακόμα δωρεάν σεμινάρια για φοιτητές από την Microsoft (π.χ. Student Days τον Νοέμβριο, με 8 ώρες για .ΝΕΤ). Για αυτά ενημερώνονται οι καθηγητές των τεχνικών τμημάτων ώστε να ενημερώσουν τους φοιτητές τους.

•  27-04-2007, 10:25 30995 σε απάντηση της 30932

Επίσης για φοιτητές που ενδιαφέρονται για τεχνολογίες προγραμματισμού και πληροφορικής γενικότερα, ένα χρήσιμο forum είναι το www.studentguru.gr
  •  27-04-2007, 17:02 31001 σε απάντηση της 30995

Σαν τελειόφοιτος φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ. μπορώ να επιβεβαιώσω το πρόγραμμα MSDN της Microsoft. Μάλιστα η σχολή μου συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε δωρεάν όχι μόνο το Visual Studio στις διάφορες εκδόσεις του αλλά σχεδόν όλο το λογισμικό της Microsoft εκτός από το office. Και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος εδώ και κάποιο διάστημα την ίδια δυνατότητα έχουν όλοι οι φοιτητές του Α.Π.Θ. και όχι μόνο το τμήμα Πληροφορικής.

Στα resources τώρα εγώ πριν κανα δυο χρόνια πήρα και διάβασα πολύ καλά το Microsoft Visual C++ .NET βήμα βήμα είναι αρκέτα καλό αλλά πρέπει να ξέρεις αρκετά πράγματα απο την C++ όπως συναρτήσεις, βρόχους και τα παρόμοια.

My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
Σελίδα 2 από 2 (26 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems