Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μια υλοποίηση του FilterChain pattern ...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anjelinio. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος PALLADIN στις 05-05-2007, 20:00. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-09-2006, 09:58 17469 σε απάντηση της 12206

Απ: Μια υλοποίηση του FilterChain pattern ...

Sorry που άργησα (off net)... μεσα για τον cafe... οπουδηποτε... :P

αλλα είμαι λίγο ντροπαλός... :) για μεγάλο κοινο...
    ->Hail Eris All Hail Discordia<-
  •  23-10-2006, 21:49 19056 σε απάντηση της 12206

Συνημμένα: FilterChain.rar
    ... μετά απο τόσον καιρό συνειδητοποίησα οτι ποτέ δεν έκανα attach τα sources ...

Angel
    O:]
  •  05-05-2007, 15:58 31468 σε απάντηση της 19056

Και μετά απο τόόόόόόσο περισσότερο καιρό, και λίγο διάβασμα πρόσφατα, και ξαναδιαβάζοντας τα posts εδώ αρχίζω να το "πιάνω" καλύτερα thaanos. Καταλαβαίνω πλεον where you're coming from που λένε.

Μάλλον απλώς είχα "κολλήσει" στη Java 1.4 / C# 1.1, και κυρίως στο deserialization απο xml - έκανα focus πιο πολύ στο configurability μέσα απο XmlSerialization, και στο object tree που αυτό μου παράγει, παρά στην κυρίως λειτουργικότητα / υλοποίηση του pattern. Και, αν και όντως εξακολουθεί αυτή η αρχική υλοποίηση να μου λύνει τα χέρια, πλέον με το VPC του Orcas και τη μαγική λεξούλα Func, υπόσχομαι να επανέλθω πιο functional απο πρίν :D

Χρειάστηκε να περάσει βέβαια καιρός, να καταφέρω να βρώ χρόνο να διαβάσω λίγο σχετικά με functional programming ( ας είναι καλά το LINQ - αλλά κυρίως τα "side-effects" του, expression trees, lamdas κτλ κτλ ) και να δώ ένα - δύο intro to Haskell για να "ανοίξει" λίγο ο ορίζοντας στο μισο-καμμένο μυαλό μου, και να πιάσω κάποιες έννοιες :D

Sidenote: Πρίν καμμιά εβδομάδα, πήρα άδεια. Θυμόμουν αυτή τη συζήτηση με το thaanos, και είχα στο μυαλό μου οτι πρέπει να ψάξω λίγο τον functional κόσμο. Το πρώτο βράδυ που άρχισα να διαβάζω, δεν κοιμήθηκα. Και για 2 μέρες περπατούσα, μιλούσα, έπινα καφέ, αλλά ... το μισό μυαλό μου ήταν κολλημένο σε αυτά που διάβασα, ήταν απίστευτο !!! Είχα να αισθανθώ έτσι απο το παν/μιο, τη στιγμή που "έπιασα" το OO - φαντάζομαι την ξέρετε πολλοί αυτή τη μαγική στιγμή που ξαφνικά .. καταλαβαίνεις το object orientation ε; Άντε να δούμε, πόσο θα πάρει η αντίστοιχη functιonal στιγμή :D

[ thaanos, σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Για το ερέθισμα να ψαχτώ. Ο καφές που χρωστάω με τους τόκους πρέπει να έχει γίνει πλέον ολόκληρο κατάστημα του Floca, αλλά επιφυλλάσομαι :) ]

Angel
    O:]
  •  05-05-2007, 18:45 31469 σε απάντηση της 31468

Αυτά τα πράγματα ακριβώς κουβεντιάζαμε στο τελευταίο community event! Κρίμα που δεν ήρθες, θα το είχες διασκεδάσει Smile

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  05-05-2007, 20:00 31471 σε απάντηση της 31468

Φιλε anjelinio

Χάρηκα πολύ που διάβασα το post σου, καθώς μου θύμισε και τις δικες μου όμορφες στιγμές που έζησα πριν από πολλά χρονια που συναντήθηκα με την Scheme.

Το functional programming paradigm έχει βαθιές μαθηματικές ρίζες και θα σε ταξιδέψει πολύ μακρύτερα από όσο μπόρεσε το OOP ή οποιοδήποτε άλλο programming paradigm.

Τσέκαρε το blog μου και ελπίζω να σε βοηθήσει στο ταξίδι σου.

"Recursion is beautiful and lambdas are the ultimate abstraction"

Palladinos Nick
    Software Engineer
    -----------------------
    The limits of my language mean the limits of my world. (Ludwig Wittgenstein)
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems