Ορμόμενος από τον τίτλο του post "Microsoft threatens its Most Valuable Professional" επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη μου λέγοντας οτι (για μένα) το MS-MVP είναι ένα μαρκετινίστικο ποντάρισμα στην ανθρώπινη ματαιοδοξία... το οποίο μάλλον έχει "πιάσει"! Δεν νομίζω οτι την απασχολεί ιδιαίτερα την Microsoft αν ο developer είναι MVP ή κάτι άλλο,... εφόσων θίγει τα συφεροντά της.
Τώρα, για τον συγκεκριμένο developer που πήγε να κάνει τα προϊόντα της microsoft Open Source,... μάλλον έκανε λάθος....
Μα καλά.. δεν ήξερε... δεν ρώταγε?
Εκτός κι αν τα "ελατήρια" του δεν ήταν και τόσο ταπεινά και αγαθά και σκόπευε σε κέρδος ή δόξα.... πράγμα που κατάφερε (τουλάχιστον το 2ο - για το 1ο δεν ξέρω)....
Η microsoft είναι εταιρία και όχι οργανισμός κοινής ωφέλειας και εφόσων θίγονται τα συμφέροντα της αντέδρασε πολύ καλά κατά την γνώμη μου. Άλλοστε η εταιρία αυτή απασχολεί εργαζόμενους (εκατοντάδες) οι οποίοι πληρώνονται από τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της τα οποία υπερασπίζετε. Αλλά ας μην κάνουμε τώρα βασικά μάθηματα θεωριτικής οικονομικής... αυτά εννοούνται και θεωρώ οτι τα γνώριζαν και οι δυο πλευρές που τώρα αντιδικούν τόσο μπροστά μας στα blogs όσο και μέσα σε δικαστικές αίθουσες...
Nothing to declare...