Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Express,Setup και Remote Connections

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Paralias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Paralias στις 20-09-2008, 22:15. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (17 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-09-2008, 23:06 44755 σε απάντηση της 44751

Απ: SQL Express,Setup και Remote Connections

Johnnyxp64:
    δεν ετυχε να μου ειναι αναγκαιο οπως λες γιατι το δικτυο το εφταχνα παντα ο ιδιος και ειχα ενα κοινο account σε server kai client τουλαχιστον, και ετσι με local authentication επαιζα παντα απροβληματιστα.

Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται pass-trough authentication και δεν παίζει πλέον ούτε σε Vista ούτε σε Windows 2003/2008 Server...

Paralias:

Ο λόγος που θέλω εγώ να κάνω SQL Authentication και να μπορεί να δέχεται remote connections είναι διότι η εφαρμογή μου είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μπορεί αν κάποια στιγμή χρειαστεί(το οποίο θα γίνει πολύ σύντομα) να συνδέεται με τη βάση η οποία θα είναι σε έναν άλλο υπολογιστή στο δίκτυο,να μπορεί να φτιάχνει βάση χωρίς να έχει πρόβλημα.

Και θέλω να το κάνω μέσω του setup αυτό διότι οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή είναι άσχετοι από υπολογιστές και δε μπορώ να του πω εγώ του άλλου άνοιξε το Configuration Manager.Θα μου πει πλάκα μου κάνεις;

Προτείνετε δηλαδή να κατεβάσω SQL Express 2008;Είναι καλύτερος σε αυτό που ζητάω;

Γενικά, σχεδιάζουμε τις εφαρμογές ώστε να είναι ευέλικτες στο θέμα της σύνδεσης στη βάση. Μπορεί για παράδειγμα την πρώτη φορά που ξεκινάει η εφαρμογή να τρέχει ένα wizard που να ρωτάει τον χρήστη με απλό και κατανοητό τρόπο το πως θα συνδεθεί στη βάση. Αν ο χρήστης έχει να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, είναι πολύ εύκολο το configuration καθώς μπορεί κάποιος να έχει φροντίσει να του πει τι πρέπει να γράψει σε κάθε textbox. Εξάλλου θα πρέπει την εφαρμογή σου να την φτιάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να παίξει και σε κάποιο περιβάλλον που να έχει ήδη έναν SQL Server και δη και να είναι κάποια άλλη έκδοση πέραν της Express. Είναι απλά τεμπελιά η δημιουργία SQL Server instance μόνο και μόνο για μία εφαρμογή.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  20-09-2008, 22:15 44798 σε απάντηση της 44755

Απ: SQL Express,Setup και Remote Connections

KelMan:
    Γενικά, σχεδιάζουμε τις εφαρμογές ώστε να είναι ευέλικτες στο θέμα της σύνδεσης στη βάση. Μπορεί για παράδειγμα την πρώτη φορά που ξεκινάει η εφαρμογή να τρέχει ένα wizard που να ρωτάει τον χρήστη με απλό και κατανοητό τρόπο το πως θα συνδεθεί στη βάση. Αν ο χρήστης έχει να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, είναι πολύ εύκολο το configuration καθώς μπορεί κάποιος να έχει φροντίσει να του πει τι πρέπει να γράψει σε κάθε textbox. Εξάλλου θα πρέπει την εφαρμογή σου να την φτιάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να παίξει και σε κάποιο περιβάλλον που να έχει ήδη έναν SQL Server και δη και να είναι κάποια άλλη έκδοση πέραν της Express. Είναι απλά τεμπελιά η δημιουργία SQL Server instance μόνο και μόνο για μία εφαρμογή.
    H εφαρμογή μου τρέχει κανονικά και με SQL Server Enterprise και 2008 και 2005 και με SQL Server Express και 2008 και 2005.
    Μόλις ξεκινάει η εφαρμογή αν δεν υπάρχει αρχείο .config (δηλαδή clean installation) τότε βγαίνει ένα παράθυρο στο οποίο ο χρήστης βάζει τον server που θέλει να υπάρχει η βάση,username και password (εκτός και αν επιλέξει να κάνει authenticate με windows authentication).
    Έπειτα,κάνει σύνδεση στον SQL και σε ένα combobox βάζω τις βάσεις που βρήκε.Αν θέλει ο χρήστης επιλέγει μία απ'τις υπάρχουσες βάσεις (αν ας πούμε είχε κάποια από παλιά ή μετέφερε τη βάση από κάπου αλλού) ή γράφει το όνομα της βάσης που επιθυμεί και η εφαρμογή τη δημιουργεί.

Αφού δημιουργηθεί η βάση (ή τελοσπάντων έχει επιλεχθεί η κατάλληλη βάση) τότε ο χρήστης μπορεί να κάνει login.

Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσα να "ρωτάω" τον χρήστη μου για το config?
Σελίδα 2 από 2 (17 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems