Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Update σε πίνακα χωρίς PK

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pSychoK!LLer. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 17-09-2005, 22:28. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-09-2005, 18:47 5533 σε απάντηση της 5502

Απ: Update σε πίνακα χωρίς PK

Να ζητήσω συγνώμη και δημοσίως (έχω ζητήσει ήδη από τον Γιώργο). Ο τρόπος που το έγραψα δεν αντανακλά το πως το σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή. Ίσως θα έπρεπε να είχα βάλει ένα smiley δίπλα... Θα φροντίσω να είμαι πιο προσεκτικός. Δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω κανέναν και ειδικά τον Γιώργο.
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  16-09-2005, 19:53 5535 σε απάντηση της 5502

Ελπίζω να γίνεται κατανοητή η αυστηρότητά μου.

Ειναι πολύ εύκολο σε ένα forum με πολλούς χρήστες το πράγμα να ξεφύγει και από τεχνολογικό forum να γίνει flamewar forum.

Θα προχωρήσω στη διαγραφή των σχετικών μηνυμάτων (αυτό και τα δύο προηγούμενα), λόγω του οτι δεν έχουν να κάνουν με την παρούσα συζήτηση.

Ευχαριστώ
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  17-09-2005, 11:04 5543 σε απάντηση της 5502

To μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι λίγο βαρύ Embarrassed [:$]
    Μπορείς κάθε φορά που θές να κάνεις κάποια αλλαγή, να βάζεις όλο το table σε ένα DataTable,στο οποίο να έχεις προσθέσει ένα Column id . Να κάνεις τις αλλαγές σου και να το ρίχνεις πίσω πάλι αφού κάνεις drop το υπάρχον.
    Χοντρό αλλά αν έχεις ανάγκη......
  •  17-09-2005, 22:28 5551 σε απάντηση της 5529

Πίνακας χωρίς PK? Έξελθε στο πυρ το εξώτερο, κατηραμένη βάση! Μα καλά, δεν άκουσε ποτέ κανείς για το σχεσιακό μοντέλο? Για excel την περάσατε τη βάση?

Με το recordset μπορούσες να κάνεις τέτοια πράγματα, αν είχες βέβαια χρησιμοποιήσει server-side cursor. Με την ίδια την SQL δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις δύο εγγραφές που έχουν τα ίδια πεδία. Μερικές βάσεις σου δίνουν τη δυνατότητα να προσδιορίσεις ένα row, όπως πχ. η Oracle. Αυτό όμως είναι χαρακτηριστικό της βάσης, όχι της SQL.

Ίσως να μπορούσες να χρησιμοποιήσεις cursors αν το επιτρέπει η βάση που χρησιμοποιείς. Εφόσον λες ότι η δουλειά γινοταν με recordset θα μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά και με cursor.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems