Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Από που να ξεκινήσω - fast learming curve

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostikas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος sakis_drm στις 04-02-2010, 01:25. Υπάρχουν 28 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (29 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-02-2010, 15:54 56868 σε απάντηση της 56641

Απ: Από που να ξεκινήσω - fast learming curve

Μου αρέσει που λέγεται ότι η VB.NET έχει fast learning curve.

Παλαιότερα όταν μάθαινες μια γλώσσα προγραμματισμού δέν είχες και πολλά πράγματα να μάθεις. Φυσικά ξεκίναγες από το μηδέν δηλαδή έφτιαχνες τα πάντα μόνος σου.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο πολύ. Το σύστημα είναι τόσο χαοτικό άπό όλες τις πλευρές.

Για να δούμε πόσο θα αντέξω?

ΑΠΟΡΙΑ έχω εγκαταστήσει τον SQL srv  2005 express βλέπω διάφορες αναφορές για το sql visual mangement studio και δεν το βρίσκω πουθενά κανένα λίνκ?

Ευχαριστώ

Μηδεν Αγαν
  •  01-02-2010, 17:32 56874 σε απάντηση της 56868

Μπορείς να το κατεβάσεις από δω: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=C243A5AE-4BD1-4E3D-94B8-5A0F62BF7796&displaylang=en

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  01-02-2010, 19:03 56876 σε απάντηση της 56868

και μετά αφιέρωσε 40 λεπτά να δεις αυτό εδώ. θα σε βοηθήσει πολύ
    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  01-02-2010, 21:11 56882 σε απάντηση της 56876

Παιδιά ευχαριστώ πολύ.

Είναι η εντύπωσή μου πως σήμερα τα πράγματα προγραμματιστικά είναι περισσότερο περίπλοκα.

Παλαιότερα η γνώση μια γλώσσας ήταν το απλό συντακτικό της γλώσσας, Pointers αντε και κάποια data structures τώρα έχω χαθεί μέσα στα namespaces και μόνο Big Smile

Μηδεν Αγαν
  •  01-02-2010, 21:28 56884 σε απάντηση της 56882

Δυστυχώς, συμφωνώ μαζί σου. Παλιότερα ήθελε τέχνη και ταλέντο για να βρείς τον αλγόριθμο που θα σου λύσει το θέμα, ενώ τώρα θέλει υπομονή και ψάξιμο για να βρεις την καταλληλότερη έτοιμη υλοποίση.

•  01-02-2010, 22:06 56886 σε απάντηση της 56876

nikolaosk:
    και μετά αφιέρωσε 40 λεπτά να δεις αυτό εδώ. θα σε βοηθήσει πολύ

60 και βάλε λόγω bandwidth του server τους. Sad

•  01-02-2010, 23:27 56888 σε απάντηση της 56884

Το είπες καλύτερα από εμένα, "ψάξιμο για να βρεις την καταλληλότερη έτοιμη λύση".

Μηδεν Αγαν
  •  02-02-2010, 09:36 56904 σε απάντηση της 56888

Μπορείς να βασίζεσαι στις έτοιμες λύσεις αλλά κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να συνεχίσεις παραπέρα. Θα κολλήσεις στο σημείο που απαιτείται να γράψεις 100 γραμμές κώδικα που θα σου λύσουν ένα πρόβλημα που μόνο εσύ έχεις και δεν υπάρχει έτοιμη λύση. H τέχνη και το ταλέντο πάντα χρειάζονται... Μπορεί να μην είναι για να βρεις τον καταλληλότερο αλγόριθμο, αλλά σίγουρα είναι για να υλοποιήσεις κάτι που πέρα από λειτουργικό, θα είναι επεκτάσιμο και ευκολοσυντήριτο, θα μπορεί να κλιμακωθεί, κλπ. Άλλο πράγμα να γράφεις "10 κιλά κώδικα" και άλλο να γράφεις Beautiful Code 

•  02-02-2010, 22:51 56919 σε απάντηση της 56904

@Kelman νομίζω πως μας παρεξήγησες.

Σίγουρα η τέχνη καο το ταλέντο χρειάζονται όμως σήμερα οι λύσεις που δίνονται είναι σπάταλες, χαοτικές ...

Προσωπικά ανοίκω στην εποχή του DOS, έχω γράψει χιλιάδες γραμμές κώδικά σε Pascal και C, τώρα προσπαθώ να ξαναμπώ στο παιχνίδι και συναντώ ένα κάρο δυσκολίες.

Παλαιότερα αν μάθαινες τον συντακτικό μιας γλώσσας και είχε γνώσεις με pointers kai data structures trees, lists ... είσουν έτοιμος να τα βάλεις με το θηρίο, σήμερα εκτός κι αν κάτι μου έχει ξεφύγει τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά.

Μηδεν Αγαν
  •  03-02-2010, 07:27 56921 σε απάντηση της 56919

kostikas:
    Παλαιότερα αν μάθαινες τον συντακτικό μιας γλώσσας και είχε γνώσεις με pointers kai data structures trees, lists ... είσουν έτοιμος να τα βάλεις με το θηρίο, σήμερα εκτός κι αν κάτι μου έχει ξεφύγει τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά.

Επίσης σήμερα έχουμε την απόλυτη εξειδίκευση στον προγραμματισμό. Για αυτό και η συμβουλή μου είναι να κάνεις target συγκεκριμένη πλατφόρμα για να μην χαθείς. Πχ Web Forms και SQL Server σαν back end. 

Manos
  •  03-02-2010, 09:26 56922 σε απάντηση της 56919

kostikas:

@Kelman νομίζω πως μας παρεξήγησες.

Σίγουρα η τέχνη καο το ταλέντο χρειάζονται όμως σήμερα οι λύσεις που δίνονται είναι σπάταλες, χαοτικές ...

Προσωπικά ανοίκω στην εποχή του DOS, έχω γράψει χιλιάδες γραμμές κώδικά σε Pascal και C, τώρα προσπαθώ να ξαναμπώ στο παιχνίδι και συναντώ ένα κάρο δυσκολίες.

Δε νομίζω να παρεξήγησα κάτι, το σχόλιό μου δεν ήταν σχετικά με την πολυπλοκότητα των σημερινών προγραμματιστικών τεχνολογιών, αυτό είναι άλλη κουβέντα κατά την οποία - αν την ξεκινήσουμε - και πάλι δεν θα με βρεις σύμφωνο αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν.

Το σχόλιό μου ήταν σχετικά με τις έτοιμες υλοποιήσεις και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι legitimate αυτό που είπα. Στην εποχή του DOS, όταν έπρεπε να κάνεις implement τον αλγόριθμο ταξινόμησης ενός array θα έπρεπε να διαβάσεις τη θεωρία, να βρεις τον καταλληλότερο αλγόριθμο και να γράψεις τον κώδικα. Τώρα, γράφεις απλά array.sort() και το να γράψεις τον δικό σου αλγόριθμο ταξινόμησης είναι κάτι που το σκέφτεσαι μόνο όταν θες κάτι πολύ εξειδικευμένο, όπως πχ έναν αλγόριθμο κατάλληλο για τα περίεργα data που μπορεί να έχεις ή όταν θες το απόλυτο performance. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν υπήρχε το array.sort(), σήμερα είναι πολύ εύκολο να βρεις copy/paste κώδικα ταξινόμησης λόγω του internet και των search engines, πράγμα που δεν υπήρχε στην εποχή του DOS (οι ξαγμένοι τότε χρησιμοποιούσαν modems και BBS).

Όπως είπα (ενδεχομένως να μην κατάλαβες αυτό το κομμάτι), αυτό που δεν είναι εύκολο είναι να γράψεις μια εφαρμογή που να έχει χαρακτηριστικά όπως τα παρακάτω:

• Επεκτασιμότητα: Να μπόρει να καλύψει μελλοντικές απαιτήσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις edit και redeploy όλη την εφαρμογή. Χονδρικά, να γράφεις τη νέα λειτουργικότητα σε ένα module, να το παίρνει η εφαρμογή και να αποκτά τη νέα λειτουργικότητα
    • Ευκολία στη συντήρηση: Να γράφεις τον κώδικά σου με τέτοιον τρόπο ώστε μια αλλαγή/διόρθωση σε ένα τμήμα του προγράμματος να μην επηρεάζει την υπόλοιπη εφαρμογή. Να μπορείς να τεστάρεις μέσω κώδικα και αυτοματοποιημένα ότι οι αλλαγές όντως κάνουν αυτό που πρέπει και δεν έχουν παρενέργειες (αυτό που λέμε unit testing)
    • Δυνατότητα κλιμάκωσης: Να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο φόρτο χωρίς να χρειάζεται να γράψεις κώδικα εκ νέου. Σήμερα δουλεύει με 10 χρήστες και για 100 προϊόντα, αύριο θα πρέπει να δουλεύει με 100 χρήστες και 100.000 προϊόντα

Και αυτά είναι *μερικά* από απαιτούμενα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης εφαρμογής. Πιστεύω ότι καθώς θα εμπλέκεσαι όλο και περισσότερο, θα εκτιμήσεις το γεγονός ότι μπορείς εύκολα να βρεις trivial κώδικα κι έτσι θα μπορείς να επικεντρωθείς στα πιο σημαντικά.

•  03-02-2010, 11:24 56924 σε απάντηση της 56922

Θα συμφωνήσω με τον Μάνο. υπάρχουνε σημαντικοί παράμετροι που πρέπει να δώσει κανείς πολύ βάρος για την υλοποίηση μιας σύχρονης εφαρμογής.

Μάνο,μου φαίνεται ότι η κουβέντα περί ελληνικών σε επηρέασε πολύ. επεκτασιμότητα,ευκολία στη συντήρηση,δυνατότητα κλιμάκωσης αντί για extensibility,maintainability,scalability Big Smile

Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  03-02-2010, 15:51 56933 σε απάντηση της 56922

Μάνο, παραδέχομαι πως είμαι στραβάδι στον χώρο της VB.ΝΕΤ και προσπαθώ να ενώσω τις δύο άκρες του νήματος.  Έχω ρίξει το διάβασμα της αρκούδας και ακόμα δεν έχω ακριβή εικόνα για να ξεκινήσω. Μάλλον δεν έχω ξεδιαλύνει το τοπίο και χρειάζομαι περισσότερο διάβασμα όμως και παλαιότερα δεν έπρεπε να λάβουμε υπ' όψιν μας τις παραμέτρους που ανέφερες.

Οι παράμετροι επεκτασιμότητα, ευκολία στη συντήρηση ... λογισμικού δεν είναι φρούτο του σήμερα πάντα έπρεπε να τις λάβουμε υπ' όψιν μας. 

Μηδεν Αγαν
  •  04-02-2010, 01:25 56939 σε απάντηση της 56933

Επίσης ένα χαρακτηριστικό του σήμερα που είναι σημαντικό :
    "η ικανότητα του κώδικα ώστε να επιδέχεται διαρκείς γρήγορες και έγκυρες αλλαγές κάτω από αυστηρή πίεση χρόνου."

Δεν βρίσκω να λέει κάποιος κάτι το οποίο μπορώ να διαφωνίσω. Μου φαίνονται όλες οι απόψεις σωστές (μη συγκρούσιμες).
    Το επίμαχο σημείο στη συζήτηση νομίζω πως είναι ότι παλιότερα ήταν πιό συναρπαστικά τα πράγματα. Πολύ συχνότερα από ότι σήμερα χρειαζόταν μαεστρία για να βρεις τη δική σου λύση έχωντας τη χαρά της απόλυτης δημιουργίας. Όλα τα χαρακτηριστικά που ανέφερες KelMan καθώς και αυτό που συμπλήρωσα,
    νομίζω αποτελούν τακτικές ορθού προγραμματισμού (π.χ. βλέπε agile μεθόδους) τις οποίες πρέπει να γνωρίζεις και να μπορείς να εφαρμόσεις, για να ενσωματωθείς στην ομαδα ανάπτυξης.

Σημερα με το τεράστιο πλήθος των διαφορετικών τεχνολογιών και τη μεγάλη ανάπτυξη τους,
    τις ενοχές που αισθάνεσαι για το ότι δεν γνωρίζεις όλες τις απαιτούμενες τεχνολογίες που ζητούνται στις θέσεις εργασίας (εδώ νομίζω το παρακάνουν οι εργοδότες),
    την πίεση που νιώθεις από την γρηγορότερη απαξίωση της τεχνολογίας που χρησιμοποιείς,
    το χρόνο που χρειάζεται για να δεις τι παίζει και να διαλέξεις που θέλεις επικεντρωθείς (άρα χάνοντας αναγκαστικά κάποις θέσεις εργασίας λόγω των επιλογών σου),
    το χρόνο που χρειάζεται για να αρχίσει να καταλαβαίνεις τη λογική της τεχνολογίας που διάλεξες,
    να οικιοποιηθείς μερικές υλοποιήσεις ψάχνοντας ανάμεσα στα χαοτικά codespaces, μην προλαβαίνωντας να δεις ούτε το 5% αυτών...
    ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ! Καταλαβαίνεις πως όλα αυτά που έμαθες, έχουν απαξιωθεί και ότι πλέον πρέπει να δώσεις βάρος και σε κάτι ακόμη νέο γιατί αλλιώς είσαι εκτός αγοράς κοκ

Ενστερνίζομαι την άποψη του Κώστα καθώς αυτή είναι έχει προεκτάσεις στην καθημερινή ψυχολογία μου.
    Δυστυχώς με όλα τα παραπάνω συμπαιρένω πως η τέχνη-επιστήμη του προγραμματισμού έχει χάσει την αίγλη και τη νοστιμιά της σε σχέση με παλιά.

Σελίδα 2 από 2 (29 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems