Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

που "βόσκει" τελικά το gacutil.exe!?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Johnnyxp64. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος darklynx στις 26-03-2011, 20:49. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-03-2011, 18:58 64538 σε απάντηση της 64532

    Απ: που "βόσκει" τελικά το gacutil.exe!?

    Johnnyxp64:
    KelMan:

    Ο "δύσκολος" τρόπος (που είναι πολύ εύκολος - μερικά κλικ σε ένα setup project) είναι να χρησιμοποιήσεις ένα MSI.

    ... δεν μπορω να τρεχω setup μεσα απο addin να κανει αυτη την δουλεια καθε φορα που κανει ενα project build!

    Τι εννοείς ότι δεν μπορείς να τρέχεις setup; To MSI δεν είναι υποχρεωτικό να το τρέξεις με interactive τρόπο. Μπορείς να το τρέξεις προγραμματιστικά (batch file ή PowerShell) μέσω του msiexec με silent τρόπο.

    Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί GAC. Το GAC έχει νόημα αν είσαι Infragistics ή γράφεις κάποια εφαρμογή με υψηλή ασφάλεια που θα τρέξει σε ένα corporate περιβάλλον (που ενδεχομένως να κάνει manage τα assemblies μέσω policies) και χρησιμοποιεί κάποια strong-named assemblies. Τι πρόβλημα σου λύνει το GAC δηλαδή; Επίσης, που ξέρεις πώς ακριβώς υλοποιείται αυτό που απλά βλέπεις σε κάποιο άλλο έργο;

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  23-03-2011, 20:58 64543 σε απάντηση της 64538

    Απ: που "βόσκει" τελικά το gacutil.exe!?

    η λυση του msi δεν ειναι αποδεκτή (για πολους και διαφορους λογους), ευχαριστω αλλα αυτο ειναι πολυ εύκολο θα το ειχα κανει αμα ηθελα τετοια λυση.
    ειμαι σιγουρος οτι το κανει ετσι η εφαρμογή που εχω δει διοτι το εχω ρωτηση εν μερη σε ατομα που ξεραν πως το κανει και απλα δεν θελαν να μου πουν πληρως αλλα αυτος ειναι ο τροπος που προσπαθω να κανω. 

    GAC διοτι ετσι πρεπει να ειναι λυπαμαι δεν μπορω να δωσω αλλες πληροφοριες το να μην μπορουμε η να μην γνωρισουμε αν γινεται κατι το σεβομαι το να προσπαθουμε να βρουμε αλλους τροπους οτνα δεν θελουμε να παμε σε αλλους τροπους δεν το καταλαβαινω. 

    ξερω οτι να βοηθησεται θελετε αλαλ θελω να με βοηθησετε αν μπορειτε με τον τροπο που θελω εγω να λυθει το προβλημα διοτι το ατημο το ξερω οτι λυνεται ετσι το καναν αλλοι το εχουν πει εν μερη δεν υπαρχει κανενα μαγικο msi πουθενα η κατι αλλο και δεν ειχαν λογο να πουν ψεματα, απλα εχουν καθε λογο να μην πουν τα παντα ετσι δεν ξερω λεπτομεριες πως το κανουν αυτο!!

    το γιατι ετσι και γιατι GAC ξεχαστε το ετσι καλος η κακος ειναι.(θες ενα παραδειγμα να βαλεις την φαντασια σου να σκευτει, πες οτι εφτιαχνα παραδειγμα μια σουιτα σαν τα infragistics η τα devexpress ή τα teleric παραδειγμα, και ηθελα να εχω το κλειδωμα τυπου licence-unlicenced με αυτο τον τροπο, να ηθελα τα εργαλεια μου να εμφανιζοντε στην λιστα .ΝΕΤ αν παω να κανω add referesnce, να εχουν αλλη συμπεριφορά σε design και άλλη σε build, κτλ κτλ και η βαλίτσα παει μακρυά) Παράδειγμα μην πιαστούνε τώρα απο αυτό ντε και καλά και το αναλύουμε.Tongue Tied

    μην κολαμε εκει.Wink

    thank you


    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  23-03-2011, 22:09 64546 σε απάντηση της 64543

    Απ: που "βόσκει" τελικά το gacutil.exe!?

    OK, OK... Για να δούμε αν κατάλαβα το σενάριο καλά μέχρι τώρα. Έχεις ένα library referenced στην εφαρμογή σου. Δεν ενδιαφέρει αν η τελευταία είναι .exe ή addin ή οτιδήποτε άλλο. Ενώ δουλεύεις μ' αυτό, κάποια στιγμή θέλεις να δουλέψεις με άλλο version του ιδίου library (γι' αυτό και θέλεις να κάνεις un-signing και signing δυναμικά). Όμως, στο GAC μπορείς να έχεις πολλαπλές version του ιδίου assembly και να "υποχρεώσεις" εφαρμογή σου να "χρησιμοποιήσει" το version που θέλεις εσύ κατά το δοκούν. Τουλάχιστον, έτσι λέει εδώ. Εκτός κι αν αναφέρεσαι σε κάποιο εξωτικό σενάριο του mono. Δεν έχω ξανα-ασχοληθεί με το θέμα και πιστεύω ότι όποιος γνωρίζει πέντε πράγματα περισσότερα ας τα γράψει.

    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  23-03-2011, 22:18 64547 σε απάντηση της 64543

    Απ: που "βόσκει" τελικά το gacutil.exe!?

    Sorry αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. Δίνεις τόσο λίγες πληροφορίες που πραγματικά δεν γίνεται να βγει άκρη. Ακόμα και γι αυτά που έχεις πει, είναι τόσο ασαφές (από τεχνικής πλευράς) το τι προσπαθείς να κάνεις. Μπορεί να είναι τόσο απλό που να λύνεται με MSBuild και το GacUtil από τα MSBuild Community Tasks http://msbuildtasks.tigris.org/. Ορίστε, άλλη μια πιστολιά στον αέρα. Κάτι μου λέει όμως ότι ούτε αυτό θα σου αρέσει. Όπως και να έχει καλή τύχη.

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  26-03-2011, 20:49 64624 σε απάντηση της 64547

    Απ: που "βόσκει" τελικά το gacutil.exe!?

    Ας υποκριθούμε ότι πράγματι η χρήση του GAC Utility Tool είναι μονόδρομος Stick out tongue.Το πλεονέκτημά σου είναι ότι όλοι οι χρήστες σου έχουν Visual Studio,άρα λογικά με το VS Command Prompt το gacutil θα δουλεύει κανονικά.Γιατί δεν το βάζεις λοιπόν αυτό να κάνει τη "βρωμοδουλειά";Π.χ δες πως σε ένα 32 μπιτο σύστημα με Visual Studio 2010 βάζεις το Command Prompt να απαριθμήσει όλα τα assemblies της GAC (φτιάξε ένα batch file με την παρακάτω εντολή και τρέξτο):

    %comspec% /k ""%vs100comntools%\vsvars32.bat" && "gacutil" /lr"

    Απλοϊκή λύση αλλά σε απαλλάσσει από την έγνοια του που "βόσκει" το εργαλείο.Επίσης είναι πράγματι ασφαλές το να κουβαλάς το gacutil με την εφαρμογή σου,μαζί με το config του αρχείο το οποίο δεν περιέχει κάτι platform specific.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems