Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

πιστοποιησεις Microsoft - μετράνε στο εξωτερικο?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nikos koronaios. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikos koronaios στις 09-09-2011, 16:42. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-09-2011, 21:36 67139 σε απάντηση της 67055

    Απ: πιστοποιησεις Microsoft - μετράνε στο εξωτερικο?

    Εγώ εδώ και λίγο καιρό έχω φύγει στο εξωτερικό και εργάζομαι σε πολυεθνική.
    Από προσωπική εμπειρεία από το ψάξιμο και τα αποτελέσματα μπορώ να σου πω ότι κατά κανόνα οι όλες οι πιστοποιήσεις μετράνε πολύ.
    Μια πρακτική που βλέπω είναι ότι άτομα τα οποία καλούνται να υλοποιήσουν ένα έργο χρησιμοποιώντας κάποια εργαλεία και τεχνολογίες, είναι επιθυμητό ή ακόμα και υποχρεωτικό να είναι πιστοποιημένα στις τεχνολογίες αυτές.

    Σίγουρα καλά είναι 10 χρόνια εμπειρεία αλλά έχω συναντήσει και άτομα με 10 χρόνια εμπειρεία και μέτρια τεχνογνωσία.
    Οι πιστοποιήσεις θα σε βοηθήσουν να δείξεις ότι δεν είσαι ένας τέτοιος.

    Γενικά το πνεύμα είναι ότι όσο περισσότερα έχει κάποιος (πτυχία, πιστοποιήσεις, εμπειρεία, έργα, πελάτες, ξένες γλώσσες) τόσο το καλύτερο.

    Το θέμα με τη πιστοποίηση είναι ότι θελει χρόνο και χρήμα. Είναι μεγάλη επένδυση. Υπάρχουν επαγγελματίες που ακολουθούν πιστοποιήσεις πάνω από 10 χρόνια.

    Πάντως πρέπει να σου πω ότι οι πιστοποιήσεις που έχουν πιο μεγάλη ζήτηση είναι για δικτυάδες/συστεμάδες (Cisco, MS Windows Server, Linux, Unix, VMware), λίγο βάσεις σε θέμα Administration (Oracle, SQL Server), management (PMP, ITIL).

    Το καλύτερο που θα πρέπει να κάνεις πέρα άπο το να ρωτάς, είναι να ψάχνεις σε μεγάλα sites, όπως το Monster, με αγγελίες βάζοντας τίτλους όπως "Senior Developer", "Software Architect", MCPD και να βλέπεις τί ρόλους έχουν αυτά τα άτομα, τί προσόντα πρέπει να έχουν και μισθολογικά που βρίσκονται.


    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  09-09-2011, 16:15 67176 σε απάντηση της 67055

    Απ: πιστοποιησεις Microsoft - μετράνε στο εξωτερικο?

    Για το αν μετράνε, η ερώτηση ανάποδα: Πόσες πιθανότητες πιστεύεις οτι έχεις να βρείς δουλειά σε ευρωπαική χώρα μόνο με το απολυτήριο λυκείου;

    Για το αν μετράνε οι πιστοποιήσεις της συγκεκριμένης εταιρίας, η ερώτηση ανάποδα: Πόσες πιθανότητες πιστεύεις οτι έχεις να βρείς δουλειά σε μια εταιρία που χρησιμοποιεί π.χ. Java πλατφόρμα δείχνοντας ένα MC πιστοποιητικό;

    Συμπέρασμα (αύξησης των πιθανοτήτων και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις): Δεν χρειάζεσαι πιστοποίηση, χρειάζεσαι επειγόντως πτυχίο ανώτατης εκπ/σης.


    In their capacity as a tool, computers will be but a ripple on the surface of our culture. In their capacity as intellectual challenge, they are without precedent in the cultural history of mankind. -Edsger W. Dijkstra. The humble programmer.
  •  09-09-2011, 16:42 67179 σε απάντηση της 67176

    Απ: πιστοποιησεις Microsoft - μετράνε στο εξωτερικο?

    37+  με 2 παιδιά δανεια κλπ εν μέσω κρίσης χλώμο να πάω για ανώτατη εκπαίδευση.
    Είχα κανει πριν 2-3 χρονια αίτηση στο ΕΑΠ αλλα δέν και πλέον δεν έχω την δυνατότητα να περιμένω 3-4 χρόνια να μου βγεί η "επένδυση". Ούτε το χρόνο που προυποθέτει αυτό τον έχω γιατί αναγκαστικά κάνω και εξωτερικά projects γιατι με το μισθό σκέτο δεν βγαίνει.

    Όποτε μόνο στα certιfications στιρίζομαι...μονόδρομος

    Ειμαι ένας φτωχός πλήν τίμιος developer...
Σελίδα 2 από 2 (18 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems