Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Shared Library

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò rousso. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος rousso στις 05-08-2005, 20:57. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-08-2005, 20:57 4038

    Shared Library

    Πιθανώς έχει ήδη συζητηθεί.

    Αν υπάρχει όμως ενδιαφέρον θα ήταν πολύ καλό να στήναμε ένα source control (όπως το vault) και να φτιάναμε κάποια shared libraries. Οπως κι εγώ έτσι και πολλοί άλλοι φαντάζομαι θα έχουν κώδικα που μπορούν να μοιραστούν.

    Εγώ ας πούμε έχω καλές βιβλιοθήκες με 2-3 features που αξίζουν τον κόπο. Αν βάλουμε όλοι από κάτι θα γίνει κάτι καλό. Το πρόβλημα που έχω εγώ είναι ότι δύκολα μπορώ να αξιοποιήσω τις βιβλιοθήκες μου πέρα από τα projects μου, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να είναι καλή και να τρέχει, αλλά και να είναι καλά documented και καλά supported κλπ.

    Αν βρούμε ένα τρόπο να δουλέψουμε μαζί θα βγεί κάτι καλό πιστεύω...

    Φυσικά μπαίνουν θέματα με licencing κλπ. Θα τα βρούμε αυτά πως θα τα ξεπεράσουμε. Εξάλλου δεν είναι απαιτούμενο ούτε να είναι, ούτε να μην είναι open source αυτό που θα προκύψει. Μπορεί να είναι open μόνο σους contributors π.χ. ή και να είναι open σε όλο τον κόσμο.

    Επίσης υπάρχει και το θέμα του κόστους ένος τέτοιου κοινού service.

    Το βασικό όμως θέμα κατ' αρχήν είναι αν υπάρχει διάθεση & προοπτική και αν τεχνικά και λειτουργικά μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα ώστε η βιβλιοθήκη να βελτιώνεται από όλους παράλληλα με τις άλλες εμπορικές δουλειές που κάνουμε και να είναι βιώσιμη λειτουργικά η μελλοντική ανάπτυξή της. Να μπορείς να κάνεις τις βασικές λειτουγίες μιας ομάδας χωρίς να μπλοκάρεις τους άλλους για παράλογα χρονικά διαστήματα.

    Τι λέτε;

    rousso

     


    rousso
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems