Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Web Service error : "The underlying connection was closed..."

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mukumuku. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 16-07-2008, 22:03. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-07-2008, 14:33 43485

    Web Service error : "The underlying connection was closed..."

    Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω μια windows form με ένα grid. Επίσης έχω έναν απομακρυσμένο iis με ένα web service. Στο pc με τον iis έχω και έναν ms sql server. Ένα web method που χρησιμοποιώ επιστρέφει ένα dataset το οποίο χρησιμοποιώ για να εμφανίσω τα δεδομένα της βάσης του sql server στο grid. Αρχικά το όλο project δούλευε, δηλαδή φόρτωνε δεδομένα στο grid. Αργότερα χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στο web method που επέστρεφε το dataset για το φόρτωμα του grid παρουσιάστηκε πρόβλημα. Στο φόρτωμα έβγαζε το εξής exception :

    System.Net.WebException: The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send. ---> System.IO.IOException: Unable to write data to the transport connection: A request to send or receive data was disallowed because the socket is not connected and (when sending on a datagram socket using a sendto call) no address was supplied. ---> System.Net.Sockets.SocketException: A request to send or receive data was disallowed because the socket is not connected and (when sending on a datagram socket using a sendto call) no address was supplied at System.Net.Sockets.Socket.Send.......

    Οι αλλαγές που έγιναν ήταν ότι προστέθηκαν κι άλλες web methods στο web service αλλά το φόρτωμα του grid δεν άλλαξε καθόλου. Δοκίμασα να φτιάξω καινούριο web service με method μόνο για το φόρτωμα αλλά το error παρέμεινε. Μετά από πολύ googling δοκίμασα να προσθέσω κώδικα στο reference.vb αλλά λύση δεν βρέθηκε. Έχω δοκιμάσει iis και sql server σε άλλο pc μήπως και κάτι έγινε στο δικό μου αλλά και πάλι το ίδιο πράγμα κάνει. Καμιά ιδέα?


    Edit : Να προσθέσω ότι στο τοπικό δίκτυο η εφαρμογή δουλεύει κανονικά και το φόρτωμα του grid γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

  •  16-07-2008, 15:18 43486 σε απάντηση της 43485

    Απ: Web Service error : "The underlying connection was closed..."

    To web service που βρίσκεται; Στο ίδιο τοπικό δίκτυο; Κάπου στο internet; Επίσης, τι όγκο έχουν τα data που μεταφέρονται; Μήπως είναι μεγάλος ο όγκος και σε συνδυασμό με χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη γίνεται timeout; Δοκίμασες να καλέσεις το web service ασύγχρονα;


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  16-07-2008, 15:27 43488 σε απάντηση της 43486

    Απ: Web Service error : "The underlying connection was closed..."

    Μάλλον δεν πρόλαβες το edit :) Το web service από τοπικό δίκτυο δουλεύει. Από internet δεν δουλεύει πλέον. Επειδή σκέφτηκα αυτό με τον όγκο άδειασα την βάση και μεταφέρεται ένα άδειο dataset απλά, μόνο με τους πίνακες της βάσης. Το τελευταίο δεν το δοκίμασα, πάω να το δοκιμάσω...
  •  16-07-2008, 22:03 43499 σε απάντηση της 43488

    Απ: Web Service error : "The underlying connection was closed..."

    Ούτε κι εγώ το πρόλαβα, ούτε και οποιοσδήποτε παίρνει ειδοποιήσεις μέσω email. Τα edits γίνονται αντιληπτά μόνο από ... όποιους διαβάζουν το post σου για πρώτη φορά. Δεν φαίνονται ούτε στην αρχική σελίδα, ούτε στα emails. Είναι καλό όταν θέλεις να κάνεις σημαντικές τροποποιήσεις στο post σου να τις βάζεις σε ένα νέο post, παρά να κάνεις edit. Έτσι θα γίνουν αντιληπτές από πολύ περισσότερoυς αναγνώστες.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems