Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αν σκέφτεστε να βάλετε Project Server 2007 Service Pack 2 ...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 12-07-2009, 18:31. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-07-2009, 11:21 52346

    Αν σκέφτεστε να βάλετε Project Server 2007 Service Pack 2 ...

    ... ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε μέχρι τον Αύγουστο. Παρότι το SP2 διορθώνει αρκετά προβλήματα σταθερότητας και απόδοσης ειδικά στη βάση δεδομένων, έχουν εμφανιστεί μερικά νέα bug τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό πρόβλημα. Το τελευταίο που εμφανίστηκε περιγράφεται στο Microsoft Office Project Support Weblog και αφορά το Enterprise Global template. Για όσους δεν ξέρουν τί είναι αυτό, πρόκειται για το Template στο οποίο βασίζονται όλα τα projects που αποθηκεύονται στον Project Server. Τα views, toolbars, macros, τα οποία αποθηκεύονται εκεί εμφανίζονται σε όλους τους χρήστες.

    Το bug τώρα. Όταν κάποιος προσπαθεί να τροποποιήσει κάποιο από τα views  χρησιμοποιώντας Project Professional 2007 με SP2, αντί να δει το view που διάλεξε εμφανίζεται κάποιο τυχαίο. Το προτεινόμενο workaround είναι να απεγκατασταθεί το Project ολόκληρο από κάποιο μηχάνημα και να εγκατασταθεί εκ νέου χωρίς το SP2, απλά και μόνο για να τροποποιηθεί το enterprise global template. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να φανεί υπερβολικό αν το μόνο που χρειάζεται είναι π.χ. να προστεθεί ένα πεδίο σε κάποιο view, αλλά μέχρι τον Αύγουστο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
    Και αν μιλάμε για νέα εγκατάσταση, σίγουρα ΔΕΝ προτείνεται να πεις στον κ. Πελάτη, "Συγγνώμη δεν μπορούμε να σας φτιάξουμε το template που συμφωνήσαμε γιατί ....".

    Το bug θα διορθωθεί στο August Cumulative Update για το Office οπότε ίσως είναι καλύτερα να περιμένουμε μέχρι τότε για να εγκαταστήσουμε SP2 και το August CU μαζί.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  12-07-2009, 18:31 52412 σε απάντηση της 52346

    Απ: Αν σκέφτεστε να βάλετε Project Server 2007 Service Pack 2 ...

    Και μετά πώς να μην είσαι γκρινιάρης με τo Office Team? Απίστευτα πράγματα...


    Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems