Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

certification tool

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò giannaros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 22-07-2009, 19:43. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-07-2009, 11:08 52683

    certification tool

    Γεια σας,
    Θα ήθελα να δημιουργήσω κάποια certificates ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για επικοινωνία με HTTPS στον IIS.Υπάρχει κάποιο εργαλείο το οποίο να μπορώ να το χρησιμοποιήσω για την παραγωγή των certificates ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσω κάποιον οργανισμό όπως η verisign? Μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει το makecert αλλά από ότι λέγεται δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για production.Θα μπορούσαν να θεωρηθούν σωστή επιλογή τα certificates που παράγονται από τον windows server?
    (δεν ξέρω αν το μήνυμα είναι στη σωστή κατηγορία αλλά δεν ήξερα που θα μπορούσε να μπει)
    Ευχαριστώ για όποια απάντηση.
  •  22-07-2009, 11:42 52687 σε απάντηση της 52683

    Απ: certification tool

    Εξαρτάται, και μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές.

    Εργαλείο υπάρχει, αλλά αν θέλεις να φτιάξεις κάποιο public site δεν γλυτώνεις τη Verisign. Το certificate είναι σαν ταυτότητα και έχει τόση αξία όση ο οργανισμός, ή μάλλον το Certificate Authority που το εκδίδει - και κατά συνέπεια πιστοποιεί τα περιεχόμενα του certificate. Εμπιστεύεσαι ένα certificate μόνο αν εμπιστεύεσαι το Certificate Authority που το εκδίδει. Όλοι οι browsers εμπιστεύονται μία λίστα από Certificate Authorities, οι οποίες με τη σειρά τους πιστοποιούν άλλα Certificate Authorities και το πράγμα πάει ιεραρχικά μέχρι τις συγκεκριμένες εταιρείες οι οποίες εκδίδουν τα certificates που χρησιμοποιοεί ο κάθε server. Εντάξει, η Verisign είναι ήδη στη λίστα με τα trusted certificate authorities, αλλά λέμε.

    Αν χρησιμοποιήσεις εσύ με δικό σου εργαλείο (π.χ. το makecert) για να φτιάξεις ένα certificate, ο browser δεν θα αναγνωρίσει το certificate authority (δηλαδή εσένα) και θα εμφανίσει αμέσως warning ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που λένε ότι το makecert δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για production. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχει καλό encryption το certificate, αλλά ότι τα περιεχόμενα του δεν πιστοποιούνται από κάποια αξιόπιστη αρχή και θα προκαλούν warnings σε όποιο browser έχει πρόσβαση στο site σου.

    Από εδώ και πέρα, εξαρτάται πως θέλεις να χρησιμοποιήσεις το certificate. Αν το χρησιμοποιήσεις εσωτερικά στο domain της εταιρείας σου, ή αν έχεις ήδη δομή PKI μεταξύ των γραφείων της, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα certificates που δημιουργούνται από τα Certificate Services των Windows. Ο λόγος είναι ότι τα μηχανήματα ενός domain εμπιστεύονται το CA του domain τους. Αν έχεις πολλά ξεχωριστά γραφεία και έχει στηθεί σωστά η δομή PKI, δηλαδή αν το CA του γραφείου εμπιστεύεται το CA του Home Office, πάλι θα δουλέψουν τα certificates του server.

    Αν θέλεις να φτιάξεις κάποιο public site, ο μόνος τρόπος είναι να αγοράσεις κάποιο certificate επειδή κανείς δεν θα εμπιστευτεί τα πιστοποιητικά που εκδίδεις εσύ ή κάποιος δικός σου Windows Server.

    Η εναλλακτική τώρα. Αν θέλεις το HTTPS για να προστατέψεις κάποια σελίδα login, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το OpenID αντί για username/password τα οποία θα πρέπει να προστατέψεις εσύ. Ο χρήστης του site σου θα γίνεται redirect σε κάποιον OpenID provider, θα δίνει εκεί το username/password του και θα επιστρέφει σε εσένα με ένα token που θα λέει ότι έγινε επιτυχώς η σύνδεση και ποιός είναι. Το Wikipedia έχει μία μεγάλη λίστα με OpenID providers, μεταξύ των οποίων το Google, το Yahoo αλλά και η ... Verisign. Ένα πολύ γνωστό site το οποίο χρησιμοποιεί OpenID είναι το http://stackoverflow.com/ το οποίο είναι γραμμένο σε ASP.NET.

    Ρίξε μία ματιά στο παρακάτω άρθρο του Scott Hanselman το οποίο περιγράφει πως να χρησιμοποιήσεις OpenID σε μία εφαρμογή ASP.NET, όπου περιγράφει (μεταξύ άλλων) τη χρήση της βιβλιοθήκης dotnetopenid. Η οποία δεν βρίσκεται στο Codeplex αλλά στο Google Code  Stick out tongue


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  22-07-2009, 17:01 52702 σε απάντηση της 52687

    Απ: certification tool

    και για να το συνεχίσω... αν θέλεις https για να προστατέψεις κάποια σελίδα πληρωμών με πιστωτική κάρτα, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το paypal ή κάποια άλλη αντίστοιχη υπηρεσία ελληνικής ή όχι τράπεζας.


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  22-07-2009, 19:43 52706 σε απάντηση της 52702

    Απ: certification tool

    Πολύ ωραία εξήγηση Παναγιώτη!!!

    Και χωρίς να παρεξηγηθώ, αν και το νόημα είναι το ίδιο σε αυτό που είπες για το http://stackoverflow.com,

    απλά να πούμε ότι συγκεκριμένα, είναι όλο σε ASP.NET MVC, και όλο το data access είναι LINQ to SQL! :D


Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems