Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μισθωτος απο ελευθερος επαγγελματιας

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dimis308. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 25-09-2009, 17:46. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-09-2009, 11:56 53957

    Μισθωτος απο ελευθερος επαγγελματιας

    Καλημερα σας,

    Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις να με βοηθησει σε κατι που ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δε βρισκω λυση και στο ΤΣΜΕΔΕ (κλασσικα) δε σηκωνουν τηλεφωνο..

    Επιασα δουλεια σαν μισθωτος το Σεπτεμβριο του 09. Μεχρι τοτε ημουν ελευθερος επαγγελματιας και πληρωνα κανονικα τις εισφορες μου στο ΤΣΜΕΔΕ. Μου ηρθε λοιπον το χαρτι να πληρωσω για το Β' εξαμηνο του 09. Ομως η εταιρια μου με δηλωσε ως μισθωτο απο το Σεπτεμβριο του 09. Ξερει κανεις αν χρειαζεται να κανω κατι για τις εισφορες μου? Θα μου ερθει νεο χαρτι να πληρωσω για τους μηνες Ιουλιο και Αυγουστο του 09?
    Ευχαριστω πολυ..
    Δ.
  •  25-09-2009, 12:37 53958 σε απάντηση της 53957

    Απ: Μισθωτος απο ελευθερος επαγγελματιας

    Πρέπει να πας από το ΤΣΜΕΔΕ για να υπολογίσουν ξανά τις εισφορές σου μόνο για τους 3 μήνες του καλοκαιριού. Κανονικά πρέπει να τους ειδοποιείς κάθε φορά που αλλάζεις από μισθωτός σε ελεύθερο επαγγελματία ή το αντίστροφο. Επίσης, η ενημέρωση από γραφείο σε γραφείο στο ΤΣΜΕΔΕ είναι .... ελαφρώς αργή. Μπορεί πολύ απλά να μην πρόλαβε να ειδοποιηθεί  όποιος είναι υπεύθυνος για αυτά τα θέματα και να τυπώσει νέες εισφορές.

    Τί νόμιζες, ότι όλα τα γραφεία κοιτάνε κοινή βάση? Ή ότι τυπώνουν τις εισφορές με Crystal Reports? Κάθε γραφείο έχει ΑΛΛΟ σύστημα και δεν μιλάνε μεταξύ τους.

    Για να μην πηγαινοέρχεσαι καλό είναι να επικοινωνήσεις πρώτα για να μάθεις τί πρέπει να πληρώσεις.  Λογικά μπορείς να πληρώσεις και με μετρητά τους 3 μήνες, αλλά αν σου ζητήσουν επιταγή θα τρέχεις κι άλλη μέρα.

    Όσον αφορά τα τηλέφωνα, μπες στη σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ και κοίτα πάνω-πάνω το τηλέφωνο της γραμματείας του προέδρου (210 3740301-302). Πάρε εκεί και πες τους ότι παίρνεις τηλέφωνο και κανείς δεν το σηκώνει και ζήτα να σε συνδέσουν. Πέρυσι τέλος Αυγούστου έκανα 70 τηλεφωνήματα σε όλα τα νούμερα του κλάδου εισφορών και δεν μου απαντήσανε ούτε μία φορά. Μόλις όμως πήρα στη γραμματεία, να δεις πόσο γρήγορα απαντήσανε .....

    Υ.Γ. Βλέπω ότι πλέον αναφέρουν και τα ονόματα των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για κάθε θέμα και ώρες επικοινωνίας. Για τις εισφορές είναι οι κ. Αγγελής και Σεραϊδάρης, από 9 έως 13 στο 2103740138. Αν δεν το σηκώνουν πάρε τη γραμματεία για τα περαιτέρω.

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  25-09-2009, 17:46 53993 σε απάντηση της 53958

    Απ: Μισθωτος απο ελευθερος επαγγελματιας

    Κάνε αυτό που σου λέει ο Παναγιώτης και αν δεν απαντήσουν δώσ' τους κανονικά με ονόματα. Εγώ μια φορά που το έκανα μου έστειλε στο σπίτι επιστολή συγνώμης ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης. Θα μου πεις... και τι έγινε;


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems