Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Storyboard και mediaelement (Silverlight)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Oldgeorge. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 10-03-2010, 13:16. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-03-2010, 16:54 57574

    Storyboard και mediaelement (Silverlight)

    Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη εκ των προτέρων αν ρωτάω κάτι προφανές, αλλά παρόλο το εκτενές googling δεν έβγαλα κάποια άκρη :)

    Έστω ότι έχουμε ένα xaml σε silverlight 3 με ένα storyboard όπου γίνονται διάφορα χαρούμενα πράγματα και ένα mediaelement το οποίο παίζει κάποιο mp3. Είναι δυνατόν να ορίσει κανείς από xaml (ή ακόμα καλύτερα από το ui του Blend 3) κάποιο σημείο στο storyboard όπου να αρχίσει να παίζει το media element? (κοινώς να μην παίζει όταν του πεις storyboard.begin αλλά σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο).


    The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  09-03-2010, 20:48 57584 σε απάντηση της 57574

    Απ: Storyboard και mediaelement (Silverlight)

    Δηλαδή; Σε ποιό σημείο του storyboard; Η λύση πάει ανάλογα με τη συνθήκη που έχεις προκειμένου να ξεκινήσει το media element. Για παράδειγμα αν γνωρίζεις εκ των προτέρων τη χρονική στιγμή (πχ μετά από 10 sec) τότε μπορείς να ξεκινήσεις έναν dispatcher timer κατά το ξεκίνημα του storyboard και όταν λήξει ο timer να ξεκινήσεις το media element. Πάντως όπως και να έχει, από το UI του Blend χλωμό το βλέπω.

     

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  10-03-2010, 12:54 57596 σε απάντηση της 57584

    Re: Απ: Storyboard και mediaelement (Silverlight)

    Ναι τον dispatcher και άλλες σχετικές λύσεις τις έχω σκεφτεί και εγώ (π.χ. ένα 2ο storyboard που δεν κάνει τίποτα απλά τρέχει για x seconds και καλεί το mediaelement.play στον OnComplete event handler), αλλά τις βρίσκω λίγο inelegant όταν μπλέκουν τα πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι αν σε κάποιο εκτενές storyboard αρχίσει κανείς να έχει τα μισά πράγματα σε xaml και τα άλλα μισά σε codebehind, μετά από κάποιο διάστημα η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου συντηρίσιμη.

     


    The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  10-03-2010, 13:16 57597 σε απάντηση της 57596

    Απ: Re: Απ: Storyboard και mediaelement (Silverlight)

    Σωστά, γι αυτό το πιο elegant είναι να υλοποιήσεις το functionality που θες με μορφή behavior/trigger. Έτσι δεν θα βρίσκεται στο codebehind και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (και επαναχρησιμοποιηθεί) από τον designer χωρίς να χρειάζεται να ξέρει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems