Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Νεος Στην Αγορα Εργασίας.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò p10067. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikolaosk στις 21-11-2010, 22:17. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-11-2010, 23:51 61000

    Νεος Στην Αγορα Εργασίας.

    Καταρχάς καλως με βρήκατε Stick out tongue νεος στο σιτε,νεός και στο προγραμματισμο.

    Μπήκα λοιπον στο πανεπιστημιο Πληροφορικη κατι το οποιο ήθελα ΧΡΟΝΙΑ.!! τώρα και ξεκινησαμε..
    εγω αγοράσει και μόνος μου βιβλία διαβάζω με ενθουσιασμο και ορεξη...
    σε συζητηση που εκανα με ενα παιδι αποφοιτος πλέον μου ειπε οτι μπορω να εργαστώ σε 2-3 χρονια παραλληλα με τις σπουδες μου ως Junior Developer..
    αν ξεκινησω και "παιζω" μονος μου με τις .Net κτλπ....

    Πήγα να ρίξω μια ματια αν όντως υπάρχουν εταιριες οι οποιες θέλουν νεα παιδια και παρατηρησα οτι Οσες αναφέρουν την λέξη Junior λένε τουλαχιστον 1-2 χρόνια προυπηρεσια και ΑΠΟΡΩ?
    αν θέλουν στον νεο 1-2 χρόνια προυπηρεσια?!!! που θα την βρει???!!! δεν υποτιθεται οτι ειναι η 1η του δουλεια ;??

    Και τον 2ο ερωτημα μου το οποιο ειναι ποιο περιπλοκο ειναι:
    γιατι καποιος να αφησει την Ελλαδα και να παει για εργασια στο εξωτερικο στον Κλαδο ΜΑΣ (πλεον Big Smile ) ΠΕΡΑ απο τα Χρήματα?

    3ον και τελευταιο: αξιζει όντως το μεταπτυχιακο π.χ στην Αγγλια
    2 γνωστοι μου οι οποιοι "εφυγαν" επειτα απο τις προπτυχιακες σπουδές τους για μεταπτυχιακο μου είπαν οτι παρολο που επέλεξαν αυτο που ήθελαν το μετάνιωσαν..για τους ταδε λόγους..(Liverpool,bristol) αν θυμαμαι καλα -για το 1ο σίγουρα-

    ...Ευχαριστω,καλή συνεχεια...

                                                 " Ζωγραφίστε" στις απαντησεις σας!
  •  21-11-2010, 03:35 61004 σε απάντηση της 61000

    Απ: Νεος Στην Αγορα Εργασίας.


    Καλώς ήλθες φίλε μου στην κοινότητα μας.

    Όσο αφορά το τρίτο ζήτημα που θέτεις, νομίζω ότι θα βρείς χρήσιμες πληροφορίες σε αυτή την παλιότερη συζήτηση που είχε γίνει στην κοινότητα.

    Τώρα αν εσύ εδώ στην ελλάδα ασχοληθείς με την .net πλατφόρμα όσο είσαι φοιτητής, και θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό πάλι πάνω σε .net τεχνολογίες ένα πολύ καλό είναι το παρακάτω.

    http://www2.hull.ac.uk/science/computer_science/postgraduate_study/msc_net_distributed_systems.aspx

    Σου προτείνω να ρωτήσεις κάποιον που εμπιστεύεσαι πολύ και έχει πείρα από σπουδές στο εξωτερικό.Να ξεκαθαρίσω ότι έχω κάνει και μεταπτυχιακό και προπτυχιακό στην Αγγλία.

    Μια βόλτα από το βρετανικό συμβούλιο θα σε βοηθήσει πολύ.

    Επίσης να ξέρεις ότι τα βρετανικά πανεπιστήμια κάνουν εκδηλώσεις/ενημερώσεις σε κάποια μεγάλα ξενοδοχεία στην Αθήνα μια φορά το χρόνο.

    Γενικότερα πρέπει να το ψάξεις πολύ αφού θα επενδύσεις χρήμα και χρόνο. Επίσης σου συνιστώ αν θέλεις σοβαρά να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό να έχεις ένα καλό μαθηματικό υπόβαθρο.

    Τώρα για το δεύτερο θέμα που θίγεις , για ποιο λόγο κάποιος να πάει να δουλέψει στο εξωτερικό...

    Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πολλά. Θεωρώ ότι τα χρήματα πρέπει να τα βάλεις σαν το τελευταίο κριτήριο....

    Θα μάθεις μια ξένη γλώσσα,θα μάθεις μια νέα κουλτούρα, θα δεις ένα άλλο τρόπο ζωής.

    Θα σου πω την δική μου εμπειρία από την εργασία μου σαν junior web developer στον Λονδίνο πριν 9 χρόνια.

    Δουλεύαμε πολύ επαγγελματικά. Είχαμε project manager που ήξερε να κάνει διαχείριση software projects. Γράφαμε Use cases και δεν γράφαμε κώδικα στο πόδι. είχαμε source/code version tools.

    Μαθαίναμε πως να γράφουμε σωστό κώδικα που να μπορεί να τον διαχειριστεί κάποιος αφού φύγουμε εμείς από την εταιρεία. Μαθαίναμε να υλοποιούμε extensible,scalable,reusable software.

    Επίσης όταν μια εφαρμογή δεν είχε την απόδοση που έπρεπε , δεν λέγαμε στον πελάτη να πάρει καλύτερο μηχάνημα/server/σίδερο. Ο καθένας επειδή έκανε focus σε συγκεκριμένη τεχνολογία με τα χρόνια γινόταν πολύ καλός σε αυτή.

    Σε εταιρεία εδώ στην Αθήνα μου είχαν αναθέσει να γράψω μια εφαρμογή σε delphi. Εκτός από αυτό θέλανε να γράφω κάποια vbscripts/macros. Υπήρχε ανάγκη να γραφτεί μια distributed application/web services σε .net.

    Ταυτόχρονα αν υπήρχε π.χ νέα γραμματέας που δεν ήξερε να κάνει Mail merge έπρεπε να της το δείξω. Μερικές φορές έπρεπε να κάνω Backup βάσεων σε κάποιο πελάτη.

    Υπάρχει περίπτωση κανείς με τόσα tasks να γίνει καλός σε κάτι? όχι....

    Συγχαρητήρια για την εισαγωγή σου στο πανεπιστήμιο. Χαίρομαι που επιτυγχάνεις κάτι που ήθελες τόσο πολύ.

    Γενικότερα τα πράγματα στην αγορά εργασίας τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει πτυχίο,μεταπτυχιακό,certifications.

    Θέλει επιμονή και υπομονή. Υπάρχουν άτομα που γνωρίζω τα οποία είναι 22-23 χρονών και δουλεύουν ήδη σε εταιρείες.Απέδειξαν όμως την γνώση τους και είναι συγκροτημένα σαν χαρακτήρες.

    Τώρα όσο αφορά το .net σου προτείνω να ασχοληθείς με μια πλατφόρμα ανάπτυξης, π.χ web/asp.net χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη γλώσσα c# ή Vb.

    Μην προσπαθήσεις να τα μάθεις όλα μαζί. Υπάρχουν όλα τα tools που θέλεις για να ξεκινήσεις και μπορείς να τα κατεβάσεις χωρίς κόστος.

    Σου προτείνω τις ερωτήσεις σου/αναζητήσεις σου να τις διατυπώσεις και στο www.studentguru.gr. Το διαχειρίζονται άτομα που είναι πιο κοντά στην ηλικία σου και μπορούν να σε διαφωτίσουν.

    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
  •  21-11-2010, 21:35 61007 σε απάντηση της 61004

    Απ: Νεος Στην Αγορα Εργασίας.

    ευχαριστω για την απαντηση σας...αλλα δεν μου απαντησατε γιατι οι δουλειες για νεους στο χώρο δηλαδη "junior"  αναφέρουν 1-2 χρόνια προυπηρεσια απο την στιγμή που πρόκειται για την 1η δουλεια ?!?!
  •  21-11-2010, 21:42 61008 σε απάντηση της 61007

    Απ: Νεος Στην Αγορα Εργασίας.

    Junior δεν σημαίνει απαραίτητα χωρίς εργασιακή εμπειρία. Μπορείς κάλλιστα να είσαι (και να παραμένεις) junior τα πρώτα χρόνια εργασίας σου. Σε όλες τις εταιρίες που έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα, "Junior" θεωρούνταν ο έχων τις βασικές (και μόνο) γνώσεις για το εκάστοτε αντικείμενο, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.

    Δεν ξέρω αν υπάρχει ακριβέστερος όρος για αυτόν που πρωτοξεκινάει. Ο όρος Junior ερμηνεύεται πάντως διαφορετικά από εταιρία σε εταιρία. Αλλοι εννοούν πραγματικά αυτούς που πρωτοξεκινούν, άλλοι εννοούν τους έχοντες μικρή εργασιακή εμπειρία, και άλλοι (όπως ανέφερα παραπάνω) ερμηνεύουν τον όρο βάσει γνώσεων και μόνο.

    Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν διακινδυνεύει να προσλάβει κάποιον ο οποίος δεν έχει καθόλου εργασιακή εμπειρία. Ο λόγος είναι απλός: Κάποιος με 1-2 χρόνια εργασιακή εμπειρία κοστίζει τα ίδια χρήματα και πιθανότατα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση. Θα μου πεις, βέβαια, "και πώς θα αποκτήσει κανείς εργασιακή εμπειρία υπό αυτό το καθεστώς;" 

    Δεν είπε κανείς οτι τα πράγματα στην αγορά εργασίας (και δη στην Ελληνική) είναι λογικά. Αυτό που χρειάζεται να κάνει κανείς ως πρωτοεισερχομενος στην εργασία σε αυτο τον κλάδο, είναι να βρει μια δουλειά με σύμβαση έργου, έστω και σύντομου χρονικού διαστήματος, χωρίς να έχει ιδιαίτερες οικονομικές απαιτήσεις. Υπάρχουν (νόμίζω) ακόμα επιδοτήσεις για τέτοιες θέσεις, και οι εταιρίες συνήθως ζητάνε τέτοιους εργαζόμενους για να δουλέψουν σε πολύ basic δουλειές στα πλαίσια συγκεκριμένου έργου. Ομως, είναι ένας τρόπος να "χτιστεί" η εμπειρία των 1-2 ετών.


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  21-11-2010, 22:17 61009 σε απάντηση της 61008

    Απ: Νεος Στην Αγορα Εργασίας.

    Θα συμφωνήσω με τον Σωτήρη. Όσα λέει αντικατοπτρίζουν την νοοτροπία της πλειοψηφίας των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο software engineering.

    Μπορείς όμως να κάνεις αρκετά πράγματα που θα σε διαφοροποιήσουν από τους υπόλοιπους υποψηφίους στην αγορά εργασίας. Μπορείς να:


    • αποκτήσεις κάποια certifications Π.χ MCPD στο ASP.Net
    • έχεις κάποιο blog στο οποίο αναφέρεσαι σε διάφορες τεχνολογίες/samples
    • υλοποιήσεις μια μικρή εφαρμογή και να αναφέρεις διεξοδικά πως την σχεδίασες και την υλοποίησες
    • έχεις γράψει ένα πολύ καλό βιογραφικό

    Ο σκοπός είναι να πας στο πρώτο Interview, στην συνέχεια θα έχεις την ευκαιρία να "πουλήσεις" τον εαυτό σου και να δείξεις πόσο συγκροτημένος/ώριμος είσαι.

    Σημαντικά είναι και αυτά που ονομάζουμε personal skills, δηλαδή μπορείς να εργάζεσαι στα πλαίσια μιας ομάδας; Mπορείς να δουλεύεις υπό πίεση;

    Είσαι ακόμα μακριά από την ανεύρεση εργασίας. Αξιοποίησε τον χρόνο σου κατά την διάρκεια των σπουδών σου όσο μπορείς καλύτερα.

    Νικόλαος Καντζέλης
    BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
    http://www.nksolutions.gr
    http://dotnetstories.wordpress.com
    http://weblogs.asp.net/dotnetstories
    http://forum.dotnetnuke.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems