Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

[Ερώτηση] VB , επεξεργασία αρχείων Εxcel;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò janic00. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 27-04-2014, 09:02. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-04-2014, 20:03 75290

    [Ερώτηση] VB , επεξεργασία αρχείων Εxcel;

    Καλησπέρα! 

    Είμαι καινούργιος στο forum, δεν ξέρω αν έπλεξα το σωστό topic...  θα ήθελα την πρόταση σας σχετικά με την δημιουργία εφαρμογής σε vb.net  που θα επεξεργάζεται αρχεία excel.

    Αρχικά θέλω να αποσπάει πληροφορίες από τέσσερα αρχεία .xls που θα έχουν αρκετά στοιχεία  , όμως θα μας ενδιαφέρουν 2 συγκεκριμένες στήλες. Η μια στήλη θα είναι κοινή σε όλα τα αρχεία και βάση αυτής στην ίδια γραμμή της επόμενης στήλης θα περιέχονται τα στοιχεία που θα θέλουμε να αποσπάσουμε και να στοιχίσουμε. Προσπαθώ να γράψω κάτι αντίστοιχο σχετικά με την επιλογή των αρχείων και την εμφανίσει σε datagridview άλλα δεν μπορώ να δημιουργήσω τον έλεγχο με βάση των στοιχείων της κοινής στήλης.

    Ευχαριστώ πολύ!

     

  •  25-04-2014, 19:32 75315 σε απάντηση της 75290

    Απ: [Ερώτηση] VB , επεξεργασία αρχείων Εxcel;

    Καλησπέρα

    Αν και δεν είναι κατανοητό το ερώτημά σου πιστεύω ότι θα πρέπει να ανεβάσεις  τα αρχεία .xls σε κάποια βάση και εκεί να δημιουργήσεις realtion με τους πίνακες

    Από την βάση μπορείς να δημιουργήσεις τον πίνακa που θέλεiς καθώς επίσης και να γίνει επεξεργασία με το datagriview

     

  •  26-04-2014, 14:27 75316 σε απάντηση της 75290

    Απ: [Ερώτηση] VB , επεξεργασία αρχείων Εxcel;

    Καλησπέρα,

    Αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν είναι υποχρεωτικό να είναι τα αρχεία σου .xls, ή μπορεί να είναι .xlsx ή .csv. Μπορεί να μην φαίνεται σχετικό με αυτό που ρωτάς, αλλά έχει μεγάλη σημασία για την υλοποίηση της "λύσης" που περγράφεις.

    Γίνομαι ποιο αναλυτικός - για να διαβάσεις .xls αρχεία, ο "εύκολος" τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις το Microsoft Excel, και προγραμματιστικά να το "σηκώνεις" στον υπολογιστή, και να το βάζεις να διαβάζει το αρχείο σου, και να σου γυρνάει τα δεδομένα. Αυτό, εκτός του ότι είναι "προβληματικό" για server side λύσεις, σε φορτώνει και με το κόστος της άδειας του Microsoft Excel. Ο δύσκολος τρόπος είναι να πας με μια third-party βιβλιοθήκη, που το πιο σίγουρο είναι ότι και αυτή θα σε φορτώσει με κάποιο κόστος, και ένα policy για την διανομή της εφαρμογής σου, που θα το περιέχει.

    Αν όμως το αρχείο σου, ήταν είτε .csv, είτε .xlsx, μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά χωρίς μεσάζοντα - μπορείς να διαβάσεις κατευθείαν το αρχείο και να το κάνεις parse, και να πάρεις τα δεδομένα σου. Η λύση σου θα είναι πολύ πιο απλή, και στην υλοποίηση και την καθημερινή χρήση της.

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  26-04-2014, 22:36 75318 σε απάντηση της 75316

    Απ: [Ερώτηση] VB , επεξεργασία αρχείων Εxcel;

    Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας  και ζητώ συγνώμη που δεν είμαι κατανοητός .

    Σχετικά με το ερώτημα για την μορφή των αρχείων έχει διάφορες εξαγωγές, έχει .txt , .cvs , .xls  , από τις πιο σημαντικές πάντα. Τώρα σχετικά με την εξαγωγή του σε .xlsx δεν νομίζω να έχει, αν και για excel έχει δυο επιλογές μια για 97-2003 που είναι αυτό το .xls και το άλλο γραφεί απλά excel (που δεν το έχω δοκιμάσει ). Θα κάνω μερικά export σε ότι μορφή αρχείων μπορεί να μου δώσει τις μετρήσεις για να το τεστάρω και να σας ενημερώσω.

    ... 

  •  27-04-2014, 09:02 75320 σε απάντηση της 75318

    Απ: [Ερώτηση] VB , επεξεργασία αρχείων Εxcel;

    Ένας εύκολος τρόπος να διαβάσεις .csv αρχεία είναι να χρησιμοποιήσεις την κλάση TextFieldParser (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/microsoft.visualbasic.fileio.textfieldparser.aspx) - αν και είναι μέσα στο Microsoft.VisualBasic namespace μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από παντού στο .NET.

    Αν θες κάτι πιο "επαγγελματικό" θα σου σύστηνα τη βιβλιοθήκη LumenWorks.Framework (http://www.codeproject.com/Articles/9258/A-Fast-CSV-Reader) που είναι αρκετά γρήγορη...

       

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems